Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 99-03-22

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna <www.antenna.gr/> - email: webmaster@antenna.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Αλλες αί βουλαί της..κάλπης

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Σχολιασμοί της αντιπολίτευσης
  • [02] Συνάντηση Σκανδαλίδη-Σημίτη
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [03] Μπαράζ εκρήξεων
  • [04] Οδηγοί προσοχή στον Κηφισσό
  • [05] Πωλείται το Βιάγκρα
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [06] Σε αναμονή το ΝΑΤΟ για το Κόσοβο
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [07] Αβέβαιο το μέλλον της κυβέρνησης Ετσεβίτ
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [08] Bραβεία Οσκαρ
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [09] Σκωτσέζικο ντούς στη Σοφοκλέους
  • [10] Ολυμπιακή
  • [Η] Καιρός - Σήμερα

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Αλλες αί βουλαί της..κάλπης

    22/03/99

    Εκπληξεις επεφυλαξε η καλπη του Συνεδριου του ΠΑΣΟΚ.

    Ο Ακης Τσοχατζοπουλος εξελεγη πρωτος στη νεα Κεντρικη Επιτροπή, συγκεντρωνοντας 3230 ψηφους επι 5667 καταμετρημενων ψηφοδελτιων.

    Ακολουθούν οι, Γιωργος Παπανδρέου με 2843, Ευαγγελος Βενιζέλος με 2830, Κωστας Σκανδαλιδης με 2689, Κωστας Λαλιωτης με 2667, Θεοδωρος Παγκαλος με 2657 Παρασκευας Αυγερινος με 2482, Αλεκος Παπαδοπουλος με 2422, Αποστολος Κακλαμανης με 2415, Βασω Παπανδρεου με 2408 και Γιαννης Χαραλαμποπουλος με 2407.

    Εκπληξη θεωρειται και η εκλογή στην Κεντρικη Επιτροπή 70 υποστηρικτων του Ακη Τσοχατζόπουλου αλλα και η μη εκλογή πολλων γνωστων υποστηρικτων του Κωστα Σημιτη.

    Ενταση και ανταλλαγη κατηγοριων σημαδεψε τη διαδικασια της καταμετρησης μετα απο πληροφοριες οτι ο Ακης Τσοχατζόπουλος βρισκόταν στη τριτη θεση, μετα απο μπλοκαρισμα του ηλεκτρονικού συστηματος καταμετρησης των ψηφοδελτιων.

    Η κατασταση εκτονωθηκε με παρεμβαση του Κωστα Σκανδαλιδη και την επιπλεον καταμετρηση των ψηφοδελτιων δια χειρος.

    Ενωτικός εμφανισθηκε ο Κωστας Σημιτης μετα την επανεκλογή του στην θεση του Προεδρου του ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 65,7% επι των ψηφισαντων και 68,52% επι των εγκυρων ψηφοδελτιων.

    Ο κ. Σημιτης εκανε λογο για ενιαιο και μεγαλο ΠΑΣΟΚ και κοινη πορεια.

    Φοροαπαλλαγες, αυξησεις, μετρα για τα ασθενεστερα λαϊκα στρωματα και αλλαγες υπουργων, προαναγγελει ο Πρωθυπουργός με δηλωσή του στην εφημεριδα το ΒΗΜΑ αμεσως μετα την επανεκλογη του.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    [01] Σχολιασμοί της αντιπολίτευσης

    22/03/1999

    Ανακατάταξη του πολιτικού χάρτη της χώρας με τις Ευρω-εκλογές προέβλεψε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής.

    Πιθανές πολιτικές εξελίξεις μετά τις Ευρωεκλογές προβλέπει και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Ταυτοχρόνως ασκεί οξύτατη κριτική στον κ.Σημίτη, τον οποίο χαρακτηρίζει κακέκτυπο του Ανδρέα Παπανδρέου με αφορμή τις ομιλίες του στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

    Υπογραμμίζει ακόμη ότι ο Κώστας Καραμανλής θα έπρεπε να είναι πιο επιθετικός, όταν οι Αμερικανοί του έθεσαν θέμα τρομοκρατίας στην Ελλάδα.

    [02] Συνάντηση Σκανδαλίδη-Σημίτη

    22/03/1999

    Την ερχόμενη Δευτέρα θα συνεδριάσει με τη νέα της σύνθεση η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ όπως ορίστηκε κατά την συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Κώστα Σκανδαλίδη το μεσημέρι.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    [03] Μπαράζ εκρήξεων

    22/03/99

    Καμμιά οργάνωση δεν ανέλαβε μέχρι τώρα, την ευθύνη της διπλής βομβιστικής επίθεσης στα δύο υποκαταστήματα της ΣΙΤΙ ΜΠΑΝΚ, στη Καλλιθέα και το Παλαιό Φάληρο, λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

    Ο εκρηκτικός ωρολογιακός μηχανισμός που εξερράγη στο υποκατάστημα στην οδό Θησέως προκάλεσε υλικές ζημιές στην πρόσοψη και το εσωτερικό της τράπεζας.

    O μηχανισμός στο υποκάταστημα του Παλαιού Φαλήρου εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη απο την αστυνομία.

    Μικρές υλικές ζημιές σε πρατήριο υγρών καυσίμων της EVROIL στο Χαϊδάρι, προκάλεσε έκρηξη χειροβομβίδας που έριξαν δύο άγνωστοι από διερχόμενο αυτοκίνητο.

    [04] Οδηγοί προσοχή στον Κηφισσό

    22/03/99

    Κυκλοφοριακές αλλαγές έως τις 29 Μαρτίου στον Κηφισσό, στο ρεύμα προς Πειραιά και στο ύψος της οδού Μακρυγιάννη.

    Λόγω έργων του ΟΣΕ η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται από παρακαμπτήριο.

    [05] Πωλείται το Βιάγκρα

    22/03/99

    Αύριο θα κάνει την εμφάνιση του στα ράφια των φαρμακείων της Αττικής το Βιάγκρα, και μέχρι τα τέλη της εβδομάδας το περίφημο μπλέ χάπι θα βρίσκεται στα φαρμακεία όλης της χώρας.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    [06] Σε αναμονή το ΝΑΤΟ για το Κόσοβο

    22/03/99

    Τελεσίγραφο της Ουάσιγκτον στον Μιλόσεβιτς, κομίζει σήμερα στο Βελιγράδι ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ.

    Ο Γιουγκοσλάβος πρόεδρος καλείται να σταματήσει αμέσως τις επιθέσεις εναντίον των αλαβανοφώνων του Κοσσυφοπεδίου, διαφορετικά θα αντιμετωπίσει τη ΝΑΤΟϊκη μηχανή.

    Το Βελιγράδι πάντως, με επιστολή του προς τους δύο συμπροέδρους των διαπραγματεύσεων του Ραμπουαγέ, υποστηρίζει ότι δέχθηκε την κατά αρχήν συμφωνία στο ειρηνευτικό σχέδιο για το Κοσσυφοπέδιο και την εφαρμογή του από ξένη δύναμη.

    Η κρίση στο Κόσσοβο θα τεθεί και στη συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Χαβιέ Σολάνα.

    Ο πρόεδρος της Σερβίας, Μίλαν Μιλουτίνοβιτς, μέσω της εφημερίδας το ΕΘΝΟΣ, εφιστά την προσοχή στην χώρα μας τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι το Κόσοβο είναι σαν τη Θράκη.

    Σύμφωνα με τον κ.Μιλουτίνοβιτς, εάν 100 Τούρκοι αποφασίσουν ότι θέλουν αυτονομία, με λίγη βοήθεια από έξω, κάποιος δηλαδή να τους δίνει όπλα και να τους στηρίζει διεθνώς, μια μέρα αυτός ο κάποιος θα στείλει και στρατό για προστασία.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    [07] Αβέβαιο το μέλλον της κυβέρνησης Ετσεβίτ

    22/03/1999

    Σήμερα συζητειται η πρόταση μομφής εναντίον του απο μερίδα τούρκων βουλευτών που επιθυμούν να ματαιώσουν τις εκλογές της 18ης Απριλίου.

    Παρά την προειδοποίηση των στρατιωτικών ότι αναβολή σημαίνει χάος, δυσαρεστημενοι βουλευτες καταθεσαν εκ νεου αιτημα αναβολης των εκλογων.

    Ο τούρκος πρωθυπουργός προειδοποίησε σήμερα ότι θα αντιταχθεί στο επιχειρούμενο "πολιτικό πραξικόπημα" και διέκοψε την προεκλογική του περιοδεία στη Σμύρνη και επέστρεψε στην πρωτεύουσα.

    Η επαπειλούμενη κρίση πάντως προκάλεσε πανικό στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης, με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης να μειωθεί κατά 2,41% λίγα λεπτά μετά την σημερινή έναρξη των συναλλαγών.

    Την ιδια ωρα βιαιες συγκρούσεις ξέσπασαν στην Τουρκία, μεταξυ Κουρδων διαδηλωτων και αστυνομικών, κατα τον εορτασμο τού κουρδικού νέου έτους. Συνελήφθησαν 1500 ατομα, μεταξυ των οποιων, και εννέα Γερμανοί πολίτες.

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    [08] Bραβεία Οσκαρ

    22/03/1999

    Σε μια μαγευτική βραδιά στο Ντόροθι Τσάντλερ Παβίλιον του Λ.Αντζελες, παρουσία 2.600 προσωπικοτήτων της 7ης Τέχνης και σε απευθείας μετάδοση για περίπου 1 δισεκατομμύριο θεατές σε όλον τον κόσμο, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ η 71η τελετή απονομής των βραβειων Οσκαρ.

    Τα φαβορί μοιράστηκαν τελικά τα φέτινα Οσκαρ εκτός ισως απο εκείνο του ανδρικού ρόλου που κατα πολλούς δόθηκε σ ένα αουτσάιντερ.

    Ας πάρουμε όμως τα πράγματα απο την αρχή.

    Το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας απονεμήθηκε στην κωμωδία "Ερωτευμένος Σαίξπηρ" του Τζον Μάντεν ο οποίος όμως έχασε το Οσκαρ σκηνοθεσίας που κατέληξε, για δεύτερη φορά, στον αμερικανό σκηνοθέτη Στίβεν Σπίλμπεργκ για την επική αντιπολεμική ταινία του "Η Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν".

    Το Οσκαρ πρώτου Γυναικείου Ρόλου απονεμήθηκε στην Γκουίνεθ Πάλτροου για την ερμηνεία της στην κωμωδία "Ερωτευμένος Σαίξπηρ", ενώ ο Ιταλός δημιουργός Ρομπέρτο Μπενίνι, το "αουτσάιντερ" όπως είπαμε των φετινών Βραβείων Οσκαρ έκανε τη μεγάλη έκπληξη κερδίζοντας το βραβείο Πρώτου Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία που έγραψε και σκηνοθέτησε ο ίδιος, "Η Ζωή Είναι Ωραία".

    Ο ταλαντούχος κωμικός, που στην ταινία έπαιζε έναν Εβραίο ο οποίος προσπαθούσε να επιβιώσει, μαζί με το τετράχρονο γιό του, σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης της Ναζιστικής Γερμανίας, είναι ο πρώτος ηθοποιός που κερδίζει Οσκαρ καλύτερης πρώτης ερμηνείας για ξενόγλωσση ταινία. Η ταινία του μάλιστα τιμηθηκε με τα βραβεία Οσκαρ καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας και Μουσικής για Δραματικη Ταινία.

    Στον βετεράνο ηθοποιό Τζέιμς Κόμπερν απονεμήθηκε το Οσκαρ δεύτερου Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του, στο ρόλο ενός αλκοολικού, βίαιου πατέρα, στην ταινία "Affliction", ενώ το Οσκαρ δεύτερου γυναικείου ρόλου απονεμήθηκε στην 64χρονη βρετανίδα θεατρική ηθοποιό Τζούντι Ντεντς για την ερμηνεία της ως βασίλισσα Ελισάβετ στην ταινία "Ερωτευμένος Σάιξπηρ".

    Σε άλλες κατηγορίες, η "Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν" του Στίβεν Σπίλμπεργκ κέρδισε τα Οσκαρ Ηχου και Μοντάζ Ηχητικών Εφέ και η ταινία "Ελίζαμπεθ" το Οσκαρ για το καλύτερο Μακιγιάζ.

    Tο βραβειο πρωτότυπου σεναρίου πήραν οι Μαρκ Νόρμαν και Τομ Σέπαρντ, για το "Ερωτευμένος Σαίξπηρ" ενώ εκείνο του διασκευασμένου σεναρίου ο Μπιλ Κόντον, για το "Θεοί και Δαίμονες"

    Το βραβειο φωτογραφίας πήρε "Η Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν", τα βραβεία καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, ενδυματολογίας και μουσικής για Μιούζικαλ ή Κωμωδία ο "Ερωτευμένος Σαίξπηρ"

    Το Οσκαρ Τραγουδιού κέρδισε το When You Believe, το οποίο ερμήνευσαν η Μαραια Κάρευ και η Γουιτνευ Χιούστον απο το σαουντρακ του "Πρίγκιπα της Αιγύπτου"

    Η ταινία "Θα σε Βρω στον Παράδεισο" κέρδισε τα οπτικά εφφέ, η ταινία ΜΠΑΝΝΥ κέρδισε στην κατηγορία Μικρού Μηκους Κινουμένων Σχεδίων ενώ στην κατηγορία ταινιας μικρού μηκους κέρδισε η "Νύχτα Εκλογών".

    Στην κατηγορία Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους το βραβείο απέσπασε η ταινία: "The Personals: Improvisations on Romance in the Golden Years" ενώ στην κατηγορία καλύτερου Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μηκους το βραβείο απέσπασε το ντοκυμαντέρ: "Οι Τελευταίες Ημέρες".

    Τέλος το ειδικό βραβείο στη μνήμη του Ιρβινγκ Θάλμπεργκ απονεμήθηκε στον Καναδό δημιουργό Νόρμαν Τζούισον ενώ τιμητικό βραβείο για το σύνολο της προσφοράς του στον κινηματογράφο απονεμήθηκε στον σκηνοθέτη Ελία Καζάν, μια απόφαση που είχε ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών λόγω του ρόλου που έπαιξε ο δημιουργός του "Λιμανιού της Αγωνίας" κατά την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, όταν κατέδωσε οκτώ καλλιτέχνες ως "μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος" με αποτέλεσμα αυτοί να μπουν στη "Μαύρη Λίστα" και να μην ξαναβρούν δουλειά στο Χόλιγουντ.

    Ο Καζάν ευχαριστησε την Ακαδημία για το θάρρος και τη γενναιοδωρία της", παραλαμβάνοντας το βραβείο του από τα χέρια του σκηνοθέτη Μάρτιν Σκορτσέζε και του ηθοποιού Ρόμπερτ ντε Νίρο. Από τους παριστάμενους, αρκετοί σηκώθηκαν όρθιοι και τον χειροκρότησαν -- όπως απαιτεί το έθιμο -- ενώ πολλοί παρέμειναν σιωπηλοί στις θέσεις τους.

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    [09] Σκωτσέζικο ντούς στη Σοφοκλέους

    22/03/1999

    Το πρωϊ έσπασε το ρεκόρ των 3.800 μονάδων παρουσιάζοντας άνοδο του Γενικού Δείκτη κατά 3%. Εκλεισε στις 3.759,45 μονάδες με πτώση του Δείκτη στο 0, 39%.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 166 δισεκατομμύρια 689 εκατομμύρια δραχμές.

    [10] Ολυμπιακή

    22/03/1999

    Νέα αναστάτωση περιμένει τούς επιβάτες της Ολυμπιακής κατά τις ημέρες του Πάσχα, άν δεν λυθούν αμέσως τα προβλήματα στον εθνικό αερομεταφορέα με προσλήψεις προσωπικού και ενοικιάσεις αεροσκαφών από τις Μακεδονικές αερογραμμές, για την εκτέλεση του πτητικού προγράμματος.

    [Η] Καιρός - Σήμερα

    Ισχυροί νότιοι άνεμοι και βροχές προβλέπονται την Τρίτη στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

    Στην δυτική Ελλάδα ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με βροχές που σταδιακά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες.

    Τα φαινόμενα αυτά έως την νύχτα θα επεκταθούν σχεδόν σε όλη την χώρα εκτός από την νοτιοανατολική νησιωτική Ελλάδα που θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις.

    Στην Αττική ο καιρός θα είναι βροχερός με θερμοκρασία που θα κυμανθεί στους 16 βαθμούς κελσίου.

    Βροχερός καιρός και στην Θεσσαλονίκη με θερμοκρασία έως και τους 12 βαθμούς κελσίου.

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση

    Πρώτες μέρες της Ανοιξης και ο καιρός και αυτή την εβδομάδα δεν φαίνεται να μοιάζει Ανοιξιάτικος, αφού απο το επόμενο 24ωρο, μας τα χαλάει και πάλι με νοτιάδες και βροχές, ενώ την Πέμπτη οι βροχες λιγοστεύουν, αλλά οι άνεμοι γίνονται βορειοι και πέφτει η θερμοκρασία. Βελτίωση περιμενουμε την Παρασκευή.

    Την Τετάρτη στα Δυτικά ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές ή καταιγίδες, αλλά και διαστήματα με ήλιο. Στην υπόλοιπη χώρα η συννεφιά θα είναι αυξημένη με βροχές και καταιγίδες, που μάλιστα κατά τόπους θα είναι ισχυρές, ενώ θα χιονίσει στα Κεντρικά και Βόρεια ορεινά. Απο το απόγευμα αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων.

    Οι άνεμοι απο νότιες διευθύνσεις 7 και τοπικά στο Αιγαίο θυελλώδεις 8 μποφώρ, με τάση όμως απο το μεσημέρι στα Δυτικά, Κεντρικά και Βόρεια να γίνουν βόρειοι με την ίδια ένταση και η θερμοκρασία σε πτώση θα φθάσει στους 10 με 11 βαθμούς στα Βορεια και στους 14 με 16 στην υπόλοιπη χώρα.

    Την Πέμπτη στη Δυτική Ελλάδα ο καιρός θα ειναι καλός. Στην υπόλοιπη θα υπάρχει συννεφιά, με λίγες βροχές το πρωι στα ηπειρωτικά, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, οι βροχές θα είναι πιο πολλές και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Ωστόσο και εκεί σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

    Οι άνεμοι απο βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφώρ, με σταδιακή όμως εξασθένηση και η θερμοκρασία πέφτει λίγο ακόμη και θα πλησιάσει στα Βορεια στους 10 βαθμούς και στους 13 με 16 στις άλλες περιοχές της χώρας.

    (c) Antenna 1999


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.01 run on Monday, 22 March 1999 - 15:53:13 UTC