Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 99-03-26

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna <www.antenna.gr/> - email: webmaster@antenna.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Νέοι βομβαρδισμοί στη Σερβία

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Διπλωματική κινητικότητα στην Αθήνα
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [02] Λαϊκές αντιδράσεις στην Ελλάδα
  • [03] Ειδήσεις από το Αστυνομικό Δελτίο
  • [04] Γενικές Εξετάσεις
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [05] Ο απολογισμός
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [06] Τους βομβαρδίζει για το καλό τους..
  • [07] Οι πρόσφυγες
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [08] Τραγωδία στις Αλπεις
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [09] Οι πόροι από την Ευρωπαϊκή Ενωση
  • [10] Η πώληση της Ιονικής
  • [11] Χρηματιστήριο-Ανοδος 2,22%
  • [Η] Οικονομία - Συνάλλαγμα


    [Α] Νέοι βομβαρδισμοί στη Σερβία

    26/03/99

    Σειρήνες συναγερμού ήχησαν το μεσημέρι στην Πρίστινα που σημαίνει ότι νέα επίθεση των ΝΑΤΟικων δυνάμεων ίσως βρίσκεται σε εξέλιξη.

    Στις 11.30 είχαν απογειωθεί από την αεροπορική βάση του Φέρφορντ στη νοτιοδυτική Αγγλία τέσσερα αμερικανικά βομβαρδιστικά Β-52 και όπως δήλωσε εκπρόσωπος της βάσης έχουν αποστολή στο πλαίσιο της επέμβασης του ΝΑΤΟ.

    Επίσης έξι αεροσκάφη Μιράζ απογειώθηκαν από τη βάση της Ιστράνα στη βόρεια Ιταλία όπου έχει τη βάση του το Γαλλικό απόσπασμα.

    Στην Αθήνα ο αμερικανός πρεσβευτής, Νίκολας Μπέρνς συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιάννο Κρανιδιώτη και του εξέφρασε την δυσφορία της αμερικανικής πλευράς για την αποστασιοποίηση της Ελληνικής πλευράς στις ΝΑΤΟϊκές αποφάσεις.

    Ο κ.Μπερνς αναφέρθηκε και στις δηλώσεις Κλίντον περί Ελληνοτουρκικής σύραξης και υποστήριξε ότι παρεξηγήθηκαν. Οπως σημείωσε ο αμερικανός πρόεδρος δεν ενοούσε ότι τώρα υπάρχει κίνδυνος για εμπλοκή Ελλάδος-Τουρκίας αλλά έτσι όπως εκδηλωνόταν η κρίση πριν από τις επιθέσεις του ΝΑΤΟ αυτό θα μπορούσε να έχει σαν κατάληξη και την εμπλοκή των δύο κρατών.

    Ο κ.Κρανιδιώτης ανέφερε ότι δεν υπάρχει εντολή στον Ελληνα πρέσβη στο ΝΑΤΟ, κ.Σαββαϊδη να γνωστοποιήσει επιφυλάξεις της χώρας μας.

    Ο κ.Κρανιδιώτης συναντήθηκε και με τον πρεσβευτή των Σκοπίων με τον οποίο συζήτησε θέματα υποδοχής προσφύγων. Ο Σκοπιανός πρεσβευτής δήλωσε ότι μέχρι τώρα έχουν περάσει στα Σκόπια 15 χιλιάδες πρόσφυγες και οι δυνατότητες των Σκοπίων είναι για συντήρηση 20 χιλιάδων.

    Ο κ.Κρανιδιώτης θα συναντηθεί με τους πρεσβευτές της Ρουμανίας και της Αλβανίας.

    Ο Ακης Τσοχατζόπουλος που συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο επανέλαβε οτι η λύση στο Κοσσυφοπέδιο είναι μόνο πολιτική και τόνισε ότι αρχίζουν να διαφαίνονται κάποιες πρώτες προθέσεις από ΝΑΤΟ και Σερβία να ξαναβάλουν στο παιχνίδι τον διάλογο. Προϋπόθεση όμως είναι όπως είπε να σταματήσουν οι βαμβαρδισμοί αλλά και οι εχθροππραξίες των Σέρνων κατά των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου. Τέλος δήλωσε κατηγορηματικά ότι υπάρχει εμπλοκή Ελλάδας-Τουρκίας.

    Στο μεταξύ διαφωνίες φαίνεται ότι έχουν προκύψει στους κόλπους της Συμμαχίας για την αναγκαιότητα συνέχισης των επιθέσεων.

    Κατά των στρατιωτικών επιχειρήσεων τάχθηκε πρώτος χθες ο Ιταλός πρωθυπουργός Ντ' Αλέμα που δήλωσε ότι είναι ώρα να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί και να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, πρόταση την οποία υιοθέτησε και ο Γιώργος Παπανδρέου.

    Ο Ιταλός πρωθυπουργός αντιμετωπίζει πάντως κυβερνητική κρίση καθώς το κόμμα των Ιταλών κομμουνιστών απείλησε οτι θα αποσύρει τους υπουργούς του από την κυβέρνηση άν η Ιταλία δεν αναλάβει διπλωματική πρωτοβουλία για την διακοπή των επιθέσεων στην Γιουγκοσλαβία. Τα κόμματα του κυβερνητικού Συνασπισμού συνέταξαν μάλιστα κοινό ψήφισμα που θα συζητηθεί απόψε στη Βουλή με το οποίο ζητείται η άμεση διακοπή των βομβαρδισμών.

    Προβληματισμός για την αναγκαιότητα της επέμβασης επικρατεί και στην αμερικανική Γερουσία όπως και στην αμερικανική κοινή γνώμη.

    Τραγικός είναι πάντως ο απολογισμός από τις μέχρι στιγμής επιθέσεις των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων κατά της Γιουγκοσλαβίας.

    Οι νεκροί σύμφωνα με το Ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ξεπερνούν τους 130 από τους οποίους οι 100 είναι άμαχοι και οι 30 στρατιώτες. Οι τραυματίες είναι περισσότεροι από 350 στην πλειοψηφία τους άμαχοι.

    Ζούμε μια διεθνή υποκρισία δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος και κατηγόρησε το ΝΑΤΟ ότι επικαλείται ηθικές αρχές για να καλύψει ανήθικες πράξεις.

    Στο Κρεμλίνο ο Μπόρις Γέλτσιν συναντήθηκε με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία προκειμένου να εξετάσουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ενώ μεγάλες αντιαμερικανικές εκδηλώσεις γίνονται σε όλες σχεδόν τις Ευρωπαϊκές χώρες.

    Ο Κλίντον σε μήνυμα του προς το Σερβικό λαό αναφέρει ότι οι επιθέσεις στρέφονται μόνο κατά του καθεστώτος Μιλόσεβιτς και έχουν στόχο να σταματήσουν την καταπίεση των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου.

    Με τον πρέσβη της Γιουγκοσλαβίας Ντράγκομιρ Βουτσίτσεβιτς συναντήθηκε το πρωϊ ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    [01] Διπλωματική κινητικότητα στην Αθήνα

    26/03/1999

    Ο Αμερικανός πρέσβης, Νίκολας Μπέρνς συναντήθηκε-μετά από αίτημα του με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιάννο Κρανιδιώτη- ο οποίος νωρίτερα είχε συνάντηση με τον πρέσβη των Σκοπίων. Ακολούθησαν συναντήσεις με τους πρεσβευτές της Ρουμανίας και της Αλβανίας.

    Ο υπουργός Εθνικής Αμυνης, ο Ακης Τσοχατζόπουλος ενημέρωσε για τις εξελίξεις τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και στις 14.00 συναντήθηκε με τον πρέσβη της Ρωσίας.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    [02] Λαϊκές αντιδράσεις στην Ελλάδα

    26/03/99

    Πανελλαδική τρίωρη στάση εργασίας κύρηξαν η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ, από τη 13.00 έως τις 16.00 μετά το μεσημέρι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ΝΑΤΟϊκες επιθέσεις στη Σερβία.

    Στη συγκέντρωση πήραν μέρος και οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες

    Στις 12.00 το μεσημέρι έκλεισαν όλες οι Τράπεζες. Συγκέντρωση στα Προπύλαια και πόρεια προς την αμερικανική πρεσβεία διοργανώνουν στις 18.00 το απόγευμα όλες οι πολιτικές νεολαίες.

    Ανάλογες εκδηλώσεις έχουν προγραμματισθεί στις περισσότερες πόλεις της χώρας.

    [03] Ειδήσεις από το Αστυνομικό Δελτίο

    26/03/99

    Στον Εισαγγελέα ανηλίκων οδηγήθηκαν οι δύο 16χρονοι μαθητές , οι οποίοι χθες με την απειλή μαχαιριού άρπαξαν από συνομιληκούς τους 180.000 δρχ και δύο κινητά τηλέφωνα. Τους ανήλικους ληστές συνέλαβε ιδιωτικός αστυνομικός.

    Σάκκο με 3.750.000 δραχμές άρπαξε άγνωστος από το αυτοκίνητο του ταχυδρομικού διανομέα Αγαθοκλή Λιάτσου, 49 χρόνων, που το είχε σταθμεύσει στην οδό Κιθερώνα στην Ηλιούπολη.

    Μετά απο διαπληκτισμό με τον ιδιοκτήτη μπάρ στα Ιλίσσια, τέσσερα άτομα πυροβόλησαν στην είσοδο με αποτέλεσμα να τραυματισθεί ελαφρά στο πόδι η 20χρονη Μαρία Παρασχάκη.

    150.000 χιλιάδες δραχμές άρπαξαν οι τέσσερις άγνωστοι που λήστεψαν τα ξημερώματα πρατήριο υγρών καυσίμων στο Μενίδι.

    Το παγκάρι του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως Θεοτόκου στα Γλυκά Νερά λήστεψε άγνωστος το πρωί.

    [04] Γενικές Εξετάσεις

    26/03/99

    Τελευταία ημέρα σήμερα για την κατάθεση των μηχανογραφικών δελτίων από τους υποψήφιους των Γενικών Εξετάσεων.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    [05] Ο απολογισμός

    26/03/99

    Τό χθεσινό δεύτερο κύμα επιθεσεων ήταν πιό λυσσαλέο από τό πρώτο μέ τά αμερικανικά σκάφη Φίλιπιν Σί καί Γκονζάλες στήν Αδριατική νά ανοίγουν τήν αυλαία.

    Είκοσι πύραυλοι Τόμαχοκ πήραν κατεύθυνση πρός επιλεγμένους στόχους σέ όλην τήν Γιουγκοσλαβία γιά νά ακολουθήσουν κύματα συμμαχικών αεροσκαφών από τις ιταλικές βάσεις.

    Το νέο κύμα των νατοϊκών επιθέσεων είχε στόχο την καταστροφή στρατιωτικών εγκαταστάσεων, αεροδρομίων, κέντρων αεράμυνας και επικοινωνιών σε ολόκληρη την Γιουγκοσλαβία.

    Τα γιουγκοσλαβικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η αεράμυνα της χώρας κατέρριψε τρία αεροσκάφη του ΝΑΤΟ και κατέστρεψε 15 πυραύλους κρουζ.

    Η σερβικη τηλεόραση μετέδωσε αργά χθες το βράδυ ότι αντιαεροπορικές συστοιχίες κατέρριψαν ένα μαχητικό αεροσκάφος του ΝΑΤΟ και 15 πυραύλους κρουζ. Από την πλευρά του ΝΑΤΟ δεν υπάρχει μέχρι στιγμής σχετική πληροφορία.

    Το αμερικανικό Πεντάγωνο διέψευσε την πληροφορία τα συμμαχικά αεροσκάφη είπε έχουν καταρρίψει μέχρι τώρα τρία γιουγκοσλαβικά Μig 29 και ένα Μig 21.

    Στόχους στο Κοσσυφοπέδιο,στη νότια Σερβία,κοντά στο Βελιγράδι και το Μαυροβούνιο,έπληξαν οι πύραυλοι και τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ.

    Συνολικά και για τις δυο νατοικές επιδρομές το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε σήμερα επικαλούμενο γιουγκοσλαβικά στοιχεία ότι ο αριθμός των νεκρών από τις νατοϊκές επιδρομές στην Γιουγκοσλαβία ξεπερνά τους 130 ενώ περισσότεροι απο 350 γιουγκοσλάβοι, στην πλειοψηφία τους άμαχοι,έχουν τραυματιστεί.

    * στρατιωτικοί στόχοι * συστήματα τηλεπικοινωνίας, * κατοικημένες περιοχές * και έργα υποδομής,όπως δρόμοι και υποσταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. * την καταστροφή στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο Ουράσεβατς και το Πρίτζρεν, * αεροδρομίων (στο Νις), κέντρων αεράμυνας και επικοινωνιών ( αναμεταδότες της γιουγκοσλαβικής τηλεόρασης στο όρος Γιάστερμπας) * ενος εργοστασίου στρατιωτικών προμηθειών στο Τέρστενικ * ναυτικών και στρατιωτικών βάσεων στο Μαυροβούνιο.

    Χτυπήθηκε και το Βελιγράδι, ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν και στα περίχωρα της γιουγκοσλαβικής πρωτεύουσας. ενώ σύμφωνα με το σερβικό ραδιόφωνο επλήγησαν και κατοικημένες περιοχές.

    Ειδικότερα,στο Κοσσυφοπέδιο περισσότεροι από 10 10 πύραυλοι έπληξαν την Πρίστινα και είχαν σα στόχο το στρατόπεδο της πόλης,στην πόλη Πρίζρεν καταστράφηκε ολοσχερώς το στρατόπεδο,στη Μιτροβίτσα ακούστηκαν εκρήξεις στο κέντρο της πόλης,ενώ στην πόλη Τζάκοβιτσα οι πύραυλοι δε βρήκαν το στόχο, που ήταν το στρατόπεδο,αλλά έπληξαν κατοικημένη περιοχή, στην οποία υπάρχουν θύματα.

    Στην Τζάκοβιτσα εκδηλώθηκε,αμέσως με το βομβαρδισμό και επίθεση των ανταρτών Αλβανών,με αποτέλεσμα να τραυματισθούν δύο αστυνομικοί.

    Στη νότια Σερβία επλήγησαν στόχοι στην πόλη Λέσκοβατς,ενώ στόχοι στην πόλη Νις ήταν το αεροδρόμιο και το στρατόπεδο.

    Στην κεντρική Σερβία επλήγησαν το Κράλιεβο και 10 πύραυλοι είχαν στόχο την πίστα του αεροδρομίου, ενώ εκρήξεις ακούσθηκαν στο Αραντζέλοβατς και στο Ζλάτιμπορ.

    Δέχθηκαν,επίσης,χτυπήματα το στρατιωτικό αεροδρόμιο Μπατάνιτσα του Βελιγραδίου και οι βάσεις της αντιαεροπορικής άμυνας στην περιοχή Γιάϊνιτσι, 10 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της γιουγκοσλαβικής πρωτεύουσας.

    Στόχοι στο Μαυροβούνιο ήταν και πάλι το αεροδρόμιο Γκολούμποβιτς,στην Ποντγκόριτσα και το στρατόπεδο στο Ντανίλοβγκραντ, όπου υπάρχουν συστήματα αεράμυνας και στις επιθέσεις αυτές τραυματίστηκε ένα άτομο.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    [06] Τους βομβαρδίζει για το καλό τους..

    26/03/1999

    Μετά την στρατιωτική επίθεση, οι Ηνωμένες Πολιτείες εξαπέλυσαν και επικοινωνιακή επίθεση στη Σερβία, καθώς ο Μπιλ Κλίντον προσπαθεί να πείσει τους Σέρβους ότι τους βομβαρδίζει για το καλό τους...

    Ετσι ο αμερικανός πρόεδρος βιντεοσκόπησε χθες μήνυμα προς τον σερβικό λαό, στο οποίο επισημάίνει ότι οι επιδρομές στρέφονται μόνον εναντίον του Μιλόσεβιτς.

    Ο Κλίντον εκφράζει την εκτίμησή του για την ιστορία του σερβικού έθνους, στο μήνυμά του που θα μεταδοθεί μέσω δορυφόρου στη Σερβία, και υποστηρίζει ότι οι ΑΤΟϊκές επιδδρομές γίνονται με τη σύμφωνη γνώμη όλων των μελών της Συμμαχίας.

    Ο πλανητάρχης επισημαίνει ότι ο μόνος τρόπος για να σταματήσουν οι ΝΑΤΟϊκές επιθέσεις είναι να δεχθεί ο Μιλόσεβιτς το ειρηνευτικό σχέδιο του Ραμπουγιέ.

    Καταλήγοντας ο Μπιλ Κλίντον προσπαθεί να πείσει τους Σέρβους ότι εάν σταλεί χερσαία δύναμη του ΝΑΤΟ στη χώρα τους δεν θα είναι κατοχική , αλλά ειρηνευτική δύναμη- παρόλο που την παρουσία της ζητά μόνο η πλευρά των Κοσοβάρων Αλβανών.

    Η σερβική πλευρά απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αποστολής χερσαίας δύναμης του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο, αλλά δεν αποκλείει τον διάλογο για το σχέδιο που πρότειναν οι μεσολαβητές στη Γαλλία.

    Ο αντιπρόεδρος της γιουγκοσλαβικής κυβέρνησης, Βουκ Ντράσκοβιτς διαβεβαίωσε αργά χθες το βράδυ ότι η χώρα του θα προτείνει διακοπή των επιχειρήσεών της στο Κοσσυφοπέδιο, εάν το ΝΑΤΟ σταματήσει τους βοβμαρδισμους.

    Πιστεύω ότι πρέπει να συμβιβασθούμε, τόνισε ο Ντράσκοβιτς, δίνοντας το στίγμα της πολιτικής του Βελιγραδίου.

    Στις Ηνωμένες Πολιτείες πάντως το πενήντα τοις εκατό των πολιτών υποστηρίζει τις επιθέσεις του ΝΑΤΟ εναντίον της Γιουγκοσλαβίας, αλλά ένα εξίσσου μεγάλο ποσοστό -το 39%- διαφωνεί, σύμφωνα με δημοσκόπηση που μεταδόθηκε από το CNN και ημοσιεύεται στην εφημερίδα USA Today.

    Εξάλλου το 58% των ερωτηθέντων εξέφρασε την υποστήριξή του στον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται ο Μπιλ Κλίντον την κρίση, έναντι ποσοστού 32%, που εκδήλωσαν την αντίθεσή τους στους χειρισμούς του αμερικανού προέδρου.

    Τη διαφωνία τους με τους χειρισμούς της Ουάσιγκτον επανέλαβαν Μόσχα και Πεκίνο, το οποίο μάλιστα χρησιμοποίησε πολύ σκληρή γλώσσα, αναφερόμενο στις ΝΑΤΟϊκές επιδρομές- τις οποίες χαρακτήρισε βαρβαρότητα. Το Πεκίνο ζήτησε από τον ΟΗΕ να δραστηριοποιηθεί επιτέλους για να σταματήσει ο πόλεμος στα Βαλκάνια- κάτι που πρότεινε ήδη η Μόσχα. Στη ρωσική πρωτεύουσα, ο Μπορίς Γέλτσιν συναντάται σήμερα με τους συμβούλους του και τους κορυφαίους υπουργούς του για να συζητηθούν οι επόμενες κινήσεις που θα γίνουν σε διπλωματικό επίπεδο.

    Διπλωματικές πρωτοβουλίες ζήτησε και η ελληνική πλευρά, διά του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Παπανδρέου.

    [07] Οι πρόσφυγες

    26/03/1999

    Το πρόβλημα των προσφύγων απασχολεί εντονα την ελληνική κυβέρνηση.

    Η υπουργός εσωτερικών β.Παπανδρεου εχει ήδη καταστήσει σαφές οτι η ελλαδα δεν μπορεί να αναλάβει μόνη της το βάρος των προσφύγων και πρόσθεσε πως και οι άλλες χώρες της ΕΕ θα πρέπει να κανουν κατι.

    Η Γερμανία, φοβούμενη ένα νέο κύμα προσφύγων από την Γιουγκοσλαβία, υποστήριξε σήμερα ότι πρέπει να ληφθούν πρόσθετα μέτρα ώστε να βοηθηθούν οι όμορες βαλκανικές χώρες να υποδεχθούν τους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου που θα εγκαταλείψουν την χώρα τους.

    Αλλά και ο ιταλός πρωθυπουργός Μάσιμο ντ' Αλέμα, η χώρα του οποίου αποτελεί επίσης έναν από τους κατ' εξοχήν τόπους προορισμού των προσφύγων από την Βαλκανική, δήλωσε χθες ότι ζήτησε επίσημα από την Ευρωπαϊκή Ενωση να εξασφαλίσει μία δίκαιη κατανομή του βάρους των προσφύγων από το Κοσσυφοπέδιο.

    Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ πάνω απο 270.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους, βρίσκονται όμως ακόμα στο Κοσσυφοπέδιο, ενώ αυτοί που έχουν ήδη καταφύγει στην ΠΓΔΜ, την Αλβανία, την Ιταλία και την Γερμανία ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες.

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    [08] Τραγωδία στις Αλπεις

    26/03/1999

    Τριάντα άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην πυρκαγιά που συνεχίζει να μαίνεται στην σήραγγα του Λευκού Ορους, στις γαλλικές Αλπεις, ανακοινώθηκε σήμερα από τις τοπικές αρχές.

    Η αστυνομική διεύθυνση της Ανω Σαβοϊας διευκρίνισε πάντως ότι ο απολογισμός αυτός δεν είναι οριστικός, καθώς η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε πριν δύο ημέρες, δεν είχε κατασβεσθεί μέχρι σήμερα το πρωί.

    Νωρίς σήμερα το πρωί Γάλλοι και Ελβετοί πυροσβέστες μπήκαν στην σήραγγα από την ιταλική πλευρά, σε μία προσπάθεια να προκαλέσουν με ειδικά μήχανήματα μείωση των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στο εσωτερικό της και, σε συνδιασμό με τον πυκνό καπνό, δυσχεραίνουν εξαιρετικά το έργο των συνεργείων διάσωσης, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

    Από ιταλικής πλευράς η πυροσβεστική στην Κοιλάδα της Αόστης ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι δεν υπάρχουν επιζώντες στην σήραγγα απ' όπου έχουν ανασυρθεί ήδη 11 νεκροί.

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    [09] Οι πόροι από την Ευρωπαϊκή Ενωση

    26/03/1999

    Μέχρι το 2006 η Ελλάδα θα εισπράξει εννέα τρισεκατομμύρια δραχμές, από τα ταμεία της Ευρωπαϊκης Ενωσης.

    Οι 15 Ευρωπαίοι ηγέτες, μετά από ολονύκτια συνεδρίαση στο Βερολίνο κατέληξαν σε συμφωνία επί της συμβιβαστικής πρότασης που παρουσίασε η Γερμανική προεδρία για τις αλλαγές στον προϋπολογισμό της Ενωσης έως το έτος 2006.

    Ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης εμφανίστηκε απόλυτως ικανοποιημένος από τη εξέλιξη αυτή.

    [10] Η πώληση της Ιονικής

    26/03/1999

    Το απόγευμα στις 19.00 κρίνεται η πώληση της Ιονικής καθώς κατατίθενται στο Λονδίνο οι δεσμευτικές προσφορές για την αγορά του 51% της Τράπεζας.

    Είναι η δεύτερη προσπάθεια πώλησης της Τράπεζας.

    [11] Χρηματιστήριο-Ανοδος 2,22%

    26/03/1999

    Με άνοδο 2,22%, έκλεισε ο γενικός δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 3.548,66 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 154 δισεκατομμύρια 281 εκατομμύρια δραχμές.

    [Η] Οικονομία - Συνάλλαγμα

    Οι τιμές αγοράς, πώλησης και fixing των κυριότερων ξένων νομισμάτων θα έχουν στις 29/03/99 ως εξής:
                           Νόμισμα        Αγορά       Πώληση       Fixing
                Δολλάριο ΗΠΑ (USD)        294,9        303,0        298,4
             Γερμανικό Μάρκο (DEM)        163,2        167,6        165,1
                Λίρα Αγγλίας (GBP)        479,2        492,3        484,8
             Ελβετικό Φράγκο (CHF)        199,7        205,2        202,0
              Γαλλικό Φράγκο (FRF)         48,6         49,9         49,2
          Yen Ιαπωνίας (100) (JPY)        247,4        254,1        250,3
             Δολλάριο Καναδά (CAD)        195,7        201,0        198,0
         Δολλάριο Αυστραλίας (AUD)        187,8        192,9        190,0
                      E.C.U. (ECU)        319,2        327,9        322,9
    

    (c) Antenna 1999


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.01 run on Friday, 26 March 1999 - 15:06:37 UTC