Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 99-03-30

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna <www.antenna.gr/> - email: webmaster@antenna.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Zητείται Ελπίς

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Στη Βουλή η υπόθεση Οτσαλάν
  • [02] Εκτός Εκτελεστικού ο Στρατηγός
  • [03] Ν.Δ-Κοσσυφοπέδιο
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [04] Πρόβλημα στη Κηφισσού
  • [05] Εισαγγελέας παρεμβαίνει στις κακοτεχνίες
  • [06] Συνοδικό Δικαστήριο
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [07] Συνεχίζεται το κύμα προσφύγων
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [08] Μπλέρ: Περισσότερες επιθέσεις..
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [09] Καταστροφικός σεσμός στην Ινδία
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [10] Ανωμερίτης-Ατζέντα 2000
  • [11] Χρηματιστήριο - Ανοδος 0,42%
  • [Η] Οικονομία - Συνάλλαγμα

    [Θ] Υγεία - Ειδήσεις

  • [12] Καρκίνος του μαστού
  • [Ι] Καιρός - Σήμερα

    [ΙΑ] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Zητείται Ελπίς

    30/03/99

    Στο Βελιγράδι είναι στραμμένα τα μάτια ολης της ανθρωπότητας καθώς ο ρώσος πρωθυπουργός Γεβγκένι Πριμακόφ προσπαθεί να πείσει τον γιουγκοσλάβο πρόεδρο Σλομπόνταν Μιλόσεβιτς να υποχωρήσει για να σταματήσουν οι Νατοϊκοί βομβαρδισμοί.

    Οι διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στο Βελιγράδι ανάμεσα στη ρωσική αντιπροσωπεία και τον Μιλόσεβιτς συνεχίζονται μέχρι αυτή την στιγμή, πέραν του προγραμματισμένου χρόνου, γεγονός που αφήνει περιθωρια αισιοδοξίας.

    Η παράταση των διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με το ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ, "επιτρέπει να εκτιμηθούν οι δύσκολες προσπάθειες" που διεξάγονται για να βρεθεί μια διπλωματική λύση στην κρίση.

    Μετά τη συνάντησή του με τον Μιλόσεβιτς ο Πριμακόφ αναμένεται να επισκεφθεί την έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και τη Βόννη.

    Εντονη διπλωματική κινητικότητα παρατηρειται και στο Βατικανό. Ο υπουργός Εξωτερικών του Βατικανού, Τουράν, είχε συνάντηση με το Γιουγκοσλάβο πρέσβη στην Αγία Εδρα. Σε μισή ώρα έχουν κληθεί στην Αγία Εδρα όλοι οι πρέσβεις των χωρών του ΝΑΤΟ που είναι διαπιστευμένοι εκεί.

    Ο Πάπας Ιωάννη-Παύλος ο δεύτερος που καταδίκασε βομβαρδισμούς και σερβικές βιαιοπραγίες στο Κόσσοβο, θα ζητήσει την αναθέρμανση των διαπραγματεύσεων για μια πολιτική λυση στην κρίση.

    Ταυτόχρονα για το Πάσχα των καθολικών που είναι την Κυριακή, θα ζητήσει μια προσωρινή τουλάχιστον ανακωχή και παύση του πυρός.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    [01] Στη Βουλή η υπόθεση Οτσαλάν

    30/03/1999

    Πρεμιέρα σήμερα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση Οτσαλάν. Η αρχή θα γίνει με τα μη πολιτικά πρόσωπα.

    [02] Εκτός Εκτελεστικού ο Στρατηγός

    30/03/1999

    Εκτός Εκτελεστικού γραφείου του ΠΑΣΟΚ, έμειναν οι πιο στενείς συνεργάτες του κ.Σημιτη. Στελέχη όπως οι κύριοι Τσουκάτος, Μανίκας, Παπαιωάννου, Πρωτόπαππας, αλλά και ο Γεράσιμος Αρσένης δεν περιελήφθησαν στην πρόταση για το Εκτελεστικό. Στην ψηφοφορία πρώτοι αναδείχθηκαν η Βάσω Παπανδρέου και ο Απόστολος Κακλαμάνης. Ο Κωστας Σκανδαλίδης επανεξελέγη γραμματέας του κομματος.

    [03] Ν.Δ-Κοσσυφοπέδιο

    30/03/1999

    Tην ευχή ν'αποδώσει η Ρωσική πρωτοβουλία εξέφρασε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Αρης Σπηλιωτόπουλος μετά τη συνεδρίαση των τομεαρχών στη Ρηγίλλης.

    Αύριο θα συνεδριάσει η Εκτελεστική επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας στην οποία έχει προσκληθεί και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    [04] Πρόβλημα στη Κηφισσού

    30/03/99

    Γολγοθάς για τους οδηγούς η οδός Πειραιώς. Ακινητοποιημένα εκατοντάδες αυτοκίνητα το πρωί από τη διασταύρωση Κηφισσού και Πειραιώς έως και τη Λαχαναγορά λόγω εκτροπής της κυκλοφορίας εξαιτίας έργων του ΟΣΕ.

    Στα αξιοσημείωτα και η έλλειψη σήμανσης, απο πλευράς ΟΣΕ, για τις παρακαμπτήριες οδούς.

    [05] Εισαγγελέας παρεμβαίνει στις κακοτεχνίες

    29/03/99

    Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου διέταξε επείγουσα έρευνα για συγκεκριμένα σημεία της εθνικής οδού θεσσαλονίκης- Καβάλας. Ταυτοχρόνως ζητά να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος των υπευθύνων, μελετητών, εργολάβων αλλα και των υπηρεσιακών παραγόντων, που παρέλαβαν οπως αναφέρει τα κακώς κατασκευασμένα έργα.

    [06] Συνοδικό Δικαστήριο

    30/03/99

    Δικάζεται το απόγευμα από το Πρωτοβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο ο ιερέας Πορφύριος Παπαρούπας ο οποίος κατηγορείται ότι ασελγούσε σε γυναίκες κατά τη διάρκεια της εξομολόγησης στην εκλησσία της Αγίας Τριάδας στην Πετρούπολη. Αντιμετωπίζει μέχρι και την ποινή της καθαίρεσης.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    [07] Συνεχίζεται το κύμα προσφύγων

    30/03/99

    Την ίδια ώρα συνεχίζεται το κύμα προσφύγων από το Κοσσυφοπεδιο προς τις γειτονικές χώρες. Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι τις τελευταίες έξι ημέρες εχουν εγκαταλέιψει το Κοσσυφοπέδιο 118.000 πρόσφυγες.

    Ο Μπλερ απέρριψε την άποψη ότι οι αεροπορικές επιδρομές του ΝΑΤΟ ευθύνονται για τις δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες που εγκαταλείπουν το Κοσσυφοπέδιο.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    [08] Μπλέρ: Περισσότερες επιθέσεις..

    30/03/1999

    Την στιγμή που βρίσκεται ακόμη σε εξελιξη η Ρωσική πρωτοβουλία με την επισκεψη του πρωθυπουργού Πριμακώφ και τη συναντηση του στο Βελιγράδι με το Μιλόσεβιτς, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλέρ υποστήριξε την αμερικανική απόφαση για αποστολή και άλλων βομβαρδιστικών στην αεροπορική δύναμη του ΝΑΤΟ που πραγματοποιεί επιδρομές εναντίον της Γιουγκοσλαβίας Ο κ. Μπλέρ επεσήμανε ότι απαιτούνται περισσότερες επιθέσεις για να τερματισθεί η κρίση στο Κοσσυφοπέδιο.

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε ακόμα οτι χερσαία στρατεύματα θα χρειαστούν μόλις υπάρξει μια διευθέτηση, και όχι για να μπουν πολεμώντας στην περιοχή, ενώ τόνισε οτι ο κόσμος δεν μπορεί απλά να παρακολουθεί τον πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς να προχωρεί σε εκστρατεία "εθνικής εκκαθάρισης" εναντίον των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου.

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    [09] Καταστροφικός σεσμός στην Ινδία

    30/03/1999

    Περισσότεροι από 100 νεκροί, 300 τραυματίες και χιλιάδες άστεγοι είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός από την ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που συγκλόνισε χθες το πρωί αρκετές περιοχές των Ιμαλαϊων στη βόρεια Ινδία.

    Η γη ακόμη δονείται στο Τσαμολί, την περιοχή που επλήγη περισσότερο από τον σεισμό και ο φόβος διαγράφεται έντονα στα πρόσωπα των επιζώντων. Ο σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στο δυτικό Νεπάλ και τη νότια Κίνα.

    Δεκατρείς ομάδες γιατρών έχουν σπεύσει στις πληγείσες περιοχές, ενώ δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας προσπαθούν ν`ανοίξουν τους δρόμους που έχουν κλείσει από τις τεράστιες κατολισθήσεις. Ελικόπτερα της στρατιωτικής αεροπορίας μεταφέρουν τους κατοίκους των αποκλεισμένων περιοχών στις πλησιέστερες πόλεις.

    Οι επιχειρήσεις των σωστικών συνεργείων συνεχίστηκαν σήμερα από νωρίς σε αυτή την ορεινή περιοχή, στα βόρεια του κρατιδίου Ουτάρ Πραντές κοντά στα σύνορα με την Κίνα και το Νεπάλ.

    Οι τοπικές αρχές εκτιμούν ότι απολογισμός των θυμάτων θα αυξηθεί καθώς συνεχίζονται οι έρευνες στα ερείπια.

    Πρόκειται για την ισχυρότερη σεισμική δόνηση από τις αρχές του αιώνα στην περιοχή, που χαρακτηρίζεται από τις πιο σεισμογενείς στον κόσμο.

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    [10] Ανωμερίτης-Ατζέντα 2000

    30/03/1999

    Επιτυχή και εξαιρετικά θετικά για την Ελληνική Γεωργία χαρακτήρισε ο υπουργός, Γιώργος Ανωμερίτης τα αποτελέσματα του τελικού συμβιβασμού της αγροτικής πτυχής στην Ατζέντα 2000. Παράλληλα ο υπουργός Γεωργίας εμφανίσθηκε αισιόδοξος όσον αφορά στην μάχη για την κατωχείρωση της φέτας ώς ονομασία προέλευσης παρά την απόφαση του δικαστηρίου Ευρωπαϊκών κοινοτήτων που έκρινε ότι και άλλες χώρες μπορούν να ονομάζουν το λευκό τυρί φέτα.

    [11] Χρηματιστήριο - Ανοδος 0,42%

    30/03/1999

    Με ανοδο 0,42 τοις εκατό, έκλεισε ο Γενικός Δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 3.511,02 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 123 δισεκατομμύρια 572 εκατομμύρια δραχμές.

    [Η] Οικονομία - Συνάλλαγμα

    Οι τιμές αγοράς, πώλησης και fixing των κυριότερων ξένων νομισμάτων θα έχουν στις 31/03/99 ως εξής:
                           Νόμισμα        Αγορά       Πώληση       Fixing
                Δολλάριο ΗΠΑ (USD)        299,7        307,9        303,2
             Γερμανικό Μάρκο (DEM)        164,4        168,9        166,3
                Λίρα Αγγλίας (GBP)        484,6        497,9        490,3
             Ελβετικό Φράγκο (CHF)        201,5        207,0        203,9
              Γαλλικό Φράγκο (FRF)         49,0         50,3         49,5
          Yen Ιαπωνίας (100) (JPY)        249,5        256,3        252,4
             Δολλάριο Καναδά (CAD)        197,8        203,2        200,1
         Δολλάριο Αυστραλίας (AUD)        188,7        193,9        190,9
                      E.C.U. (ECU)        321,5        330,3        325,3
    

    [Θ] Υγεία - Ειδήσεις

    [12] Καρκίνος του μαστού

    Oι πρώτες δοκιμές σε γυναίκες με καρκίνο του μαστού ενός πολλά υποσχόμενου νέου φαρμάκου για τη θεραπεία της νόσου, άρχισαν στην Αυστραλία, γράφουν σήμερα οι τοπικές εφημερίδες.

    Είκοσι γυναίκες με καρκίνο του μαστού που δεν ανταποκρίνονται στη χημειοθεραπεία, έλαβαν σε ενέσιμη μορφή το φάρμακο Ε21R. Το σκεύασμα της αυστραλιανής φαρμακευτικής εταιρίας BresaGen, μπορεί να χορηγηθεί για τη θεραπεία του 1/3 των ασθενών με καρκίνο του μαστού.

    Το θετικό του E21R είναι ότι στοχεύει ειδικά στα καρκινικά κύτταρα. Η χημειοθεραπεία, αντίθετα, βομβαρδίζει τόσο τα νεοπλασματικά όσο και τα υγιή κύτταρα.

    "Το μακροπρόθεσμο σχέδιο είναι το νέο φάρμακο να είναι πιο ασφαλές από τις συμβατικές θεραπείες", δήλωσε η εκπρόσωπος, Μίιρα Βέρναχ, από την έδρα της εταιρίας στην Αδελαϊδα, στην εφημερίδα "Τhe Sydney Morning Herald".

    Το Ε21R είναι παραλλαγή μιας φυσικής ορμόνης, η οποία βοηθά στην ανάπτυξη των λευκών αιμοσφαιρίων. Το φάρμακο δρά στους υποδοχείς που βρίσκονται σε ορισμένα καρκινικά κύτταρα και τους καταστρέφει.

    "Το Ε21R θα αναζητά και θα καταστρέφει ορισμένους τύπους κυττάρων που εντοπίζονται στη μυελοειδή λευχαιμία και στον καρκίνο του μαστού", διευκρίνισε η Βέρμαχ.

    Τα πειράματα στα ποντίκια ήταν επιτυχή. Ολα τα ποντίκια με αυτή τη νόσο που έλαβαν τη συγκεκριμένη αγωγή, παρουσίασαν υποχώρηση της νόσου. Δοκιμές σε θηλαστικά έδειξαν ότι το Ε21R δεν έχει παρενέργειες επιζήμιες για την υγεία.

    Η πρώτη γυναίκα στην οποία χορηγήθηκε το φάρμακο σε πολύ περιορισμένη δόση, δεν παρουσίασε παρενέργειες. Η 50χρονη καρκινοπαθής παρακολουθείται στο Βασιλικό Νοσοκομείο της Αδελαϊδας.

    [Ι] Καιρός - Σήμερα

    Παρά τη βελτίωση που θα παρουσιάσει τη Τετάρτη ο καιρός, τοπικές βροχές, μικρής όμως διάρκειας, αλλά και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν και πάλι , κυρίως στα Ανατολικά και Νότια. Τη νύχτα πάντως τα φαινόμενα θα εξασθνενήσουν.

    Νεφώσεις με ασθενείς βροχές αρχικά στην Αττική, αλλά μέσα στη μέρα ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία στην Αθήνα από 10 έως 17 βαθμούς.

    Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες στη Θεσσαλονίκη, η θερμοκρασία στην πόλη από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

    [ΙΑ] Καιρός - Πρόγνωση

    Bροχερός τελικά μπορεί να χαρακτηριστεί ο φετεινός Μάρτιος, αφού σε πολλές περιοχές τα συνολικά ύψη βροχής ήταν αρκετά πιο πάνω από τα κανονικά. Ο Απρίλιος, τουλάχιστον, στο ξεκίνημά του θα συνοδεύεται από σχετικά καλό καιρό.

    Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι πιο καλός, με λίγη συννεφιά που κατά τόπους θα είναι περισσότερη και δεν θα λείψουν οι πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες, κυρίως όμως το απόγευμα στα ηπειρωτικά.

    Οι άνεμοι αρχικά θα είναι βόρειοι ασθενείς μέχρι μετριοι, την Παρασκευή όμως, θα πνέουν από δυτικες διευθύνσεις με την ίδια ένταση, ενώ η θερμοκρασία αμετάβλητη θα πλησιάσει το μεσημέρι στους 15 με 16 βαθμούς στα Βόρεια και στους 17 με 18 στην υπόλοιπη χώρα.

    (c) Antenna 1999


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.01 run on Tuesday, 30 March 1999 - 16:35:46 UTC