Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek (PM), 97-01-23

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

ΑΝΤΕΝΝΑ ΣΠΟΡ, 23/01/97

Γράφει ο Ιάκωβος Φιλλιπούσης (απογευματινό δελτίο)

- Ο Παναθηναικός εξασφάλισε μετά την χθεσινή του νίκη στο Πο επί της Ορτέζ με 78-66 μία απο τις δύο προνομιούχες πρώτες θέσεις του ομίλου του, που του δίνουν πλεονέκτημα έδρας στις επόμενες φάσεις και έβαλε πλέον πλώρη για το φάιναλ φόρ της Ρώμης.

Ο Παναθηναικός είναι μάλιστα μόνος πρώτος στον όμιλο του, καθώς η Βιλερμπάν υπέστη βαριά ήττα με 91-68 στην Ισπανία απο την Κάχα Σαν Φερνάντο και η Ολίμπια κέρδισε στη Μόσχα την Δυναμό με 76-64.

Στην βαθμολογία. Παναθηναικός 23, Ολίμπια και Βιλερμπάν 22, Κάχα 19, Ορτέζ 18 και Δυναμό 16.

Στη μάχη της Ευρωλίγκας μπαίνουν απόψε ο Ολυμπιακός και ο Πανιώνιος. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στις 9 στο Φάληρο την Μακάμπι Τελ Αβίβ, με στόχο 4 νίκες στα υπόλοιπα ισάριθμα παιχνίδια του ωστέ να προλάβει το τρένο της πρόκρισης. Ο αποψινός αγώνας, τον οποίο θα μεταδώσει ζωντανό η τηλεόραση του ΑΝΤ1, αποτελεί πρεμιέρα για τον αμερικανό Εβρικ Γκρέι στα ελληνικά γήπεδα και επιστροφή του Ντράγκαν Τάρλατς στους αγωνιστικούς χώρους μετά απουσία 2 μηνών.

Στις 8 παρά τέταρτο ο Πανιώνιος φιλοξενεί την ισπανική Εστουντιάντες, με στόχο την πρώτη νίκη στην δεύτερη φάση της Ευρωλίγκα. Με τον Πανιώνιο δεν θα παίξουν οι τραυματίες Ουίγκινς και Κικίλιας.

Στην ευρωλίγκα των γυναικών, ο Σπόρτιγκ υποδέχεται στις 8 στα Πατήσια την ισραηλινή Ελιτζούρ Ράμλα.

-Ο Αρης και το Περιστέρι πέρασαν στους οκτώ του κυπέλλου κόρατς, μετά τους χθεσινούς επαναληπτικούς της διοργάνωσης, για τον Σπόρτιγκ και τον ΠΑΟΚ αντίθετα, ο αποκλεισμός ήταν άδοξος. Ιδιαίτερα για τον Δικέφαλο, που συνετρίβη στο Τρεβίζο απο την Μπενετόν με 84- 60. Ο Σπόρτιγκ έκανε το καθήκον του, κέρδισε τη Ρόμα 81-76, όμως δεν κατάφερε να ανατρέψει το -12 του πρώτου αγώνα.

Γλυκιά ήττα γνώρισε ο Αρης, που έχασε 70-61 στο Βελιγράδι, απο τη Μπεομπάνκα, ωστόσο το σύν 14 του πρώτου αγώνα φάνηκε αρκετό για την πρόκριση. Το Περιστέρι με συγκλονιστική προσπάθεια στο φινάλε, νίκησε την κυπελλούχο Ευρωπης Ταουγκρές με 66-51 και ανέτρεψε το -13 του πρώτου αγώνα. Αρης και Περιστέρι θα βρεθούν αντιμέτωποι στα προημιτελικά του κόρατς, στις 12 και 19 Φεβρουαρίου, με το δεύτερο ματς να γίνεται στην Αθήνα.

-Η ήττα-αποκλεισμος του ΠΑΟΚ στο Τρεβίζο οριοθετεί ασφαλώς εξελίξεις στο ΤΑΚ, οι οποίες συνδέονται με τον προπονητή Μισέλ Γκομέζ, τους δύο αμερικάνους και τον τραυματισμό του Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς, που υπέστη θλάση.

-Να περάσουμε στο ποδόσφαιρο, Προσπάθειες για την απόκτηση του Βασίλη Τσάρτα έκανε η ΠΑΕ ΑΕΚ, ωστόσο συμφωνία δεν επετεύχθη στο οικονομικό με τη Σεβίλλη, καθώς η Ισπανική ομάδα ζητά για 6μηνή παραχώρηση του παίκτη 80 εκατομμύρια δραχμές

Πάντως ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΚ Μιχάλης Τροχανάς μιλώντα στον ΑΝΤ1 διέψευσε το ενδιαφέρον της Ενωσης για τον Τσάρτα.

-Στο μεταξύ ο Αρης κυνηγά ακόμα τον Νίκο Μαχλά, δανεικό για 6 μήνες απο την Βίτεσε, για τον οποίο όμως αναθερμάνθηκε το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού.

Ο Κρητικός επιθετικός ωστόσο θα μείνει στην Ολλανδία, καθώς η Βίτεσε με ανακοίνωση που έστειλε το μεσημέρι στον ΑΝΤ1 αναφέρει " Σας πληροφορούμε ότι ο Νίκος Μαχλάς θα συνεχίσει να παίζει για την Βίτεσε, βάση του συμβολαίου που έχει, μέχρι το 2.000. Οι φήμες ότι ο Μαχλάς θα μεταγραφεί στη Θεσσαλονίκη δεν έχουν καμία απολύτως ισχύ ".

-Τέλος η Ουέφα με σημερινό φάξ προς την ΕΠΟ ζητεί να της επιβεβαιωθεί εάν ο Ευρυπίδης Κατσαβός της Βέροιας ανήκει στην δύναμη της ΠΑΕ ΑΕΚ, δηλαδή αν αποκτήθηκε μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 1997. Φυσικά η απάντηση της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας θα είναι αρνητική.

© ANT1 Radio 1997


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Sunday, 23 February 1997 - 4:15:58 UTC