Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek (PM), 97-02-17

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

ANT1 Radio

Δευτέρα 17-02-97

Γράφει ο Ιάκωβος Φιλλιπούσης (απογευματινό δελτίο)

Μεγαλή νίκη εκτός έδρας νίκη πέτυχε στην Καλαμάτα ο Ολυμπιακός για το πρωτάθλημα της πρώτης εθνικής κατηγορίας.

Κερδίσε 4-1 την τοπική και παρέμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 51 βαθμούς. Ακολουθούν Παναθηναϊκός με 45 και ΑΕΚ με 43 βαθμούς.

Σήμερα γίνονται δύο αγώνες για ην 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β εθνικής κατηγορίας. Θα παίξουν: Καλλαμαριά - Γιάννενα, Εθνικός - Δόξα Βύρωνα.

Στο μπάσκετ,_

Η ΑΕΚ ήταν η κερδισμένη της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1. Η ομάδα του Γιάννη Ιωαννίδη κέρδισε τον Παναθηναϊκό στο μεγάλο ντέρμπι με 74- 70 και σε συνδιασμό με την ήττα σοκ του Ολυμπιακού από τον ΒΑΟ, έμεινε μόνη πρώτη πρώτη στη βαθμολογία με 37 βαθμούς, έναντι 36 του Ολυμπιακού, 34 του Περιστερίου και 33 του Αρη και του Παναθηναϊκού.

{Ηταν η μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του συλλόγου. Την απολαμβάνουμε, παρά το γεγονός ότι η παραμονή μας στη κατηγορία είναι δύσκολη υπόθεση}, δήλωσε ο προπονητής του ΒΑΟ Κώστας Διαμαντόπουλος.

Δύο στα δύο έχει η ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού στο φετινό πρωτάθλημα και φυσικά, η {Ενωση} έχει αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα ενόψη των πλέι οφ. {Πετύχαμε έναν από τους μεγάλους μας στόχους. Εχουμε εξασφαλίσει τουλάχιστον τη 2η θέση κι έχουμε προβάδισμα για την 1η στη κανονική περίοδο}, δήλωσε ο Νίκος Χατζής.

Στο κλειστό του Περιστερίου τη Κυριακή 23 Φεβρουαρίου ορίστηκε από την ΕΣΑΚ να γίνει ο αγώνας πρωταθλήματος του Παναθηναϊκού με τον Πανιώνιο, λόγω της τιμωρίας της έδρας των πρασίνων για τα επεισόδια που είχαν γίνει μετά τον αγώνα με τον Αρη.

Το μονομελές δικαιοδοτικό όργανο της ΕΣΑΚ επέβαλλε στο ΤΑΚ Αρης χρηματικό πρόστιμο 500.000 δραχμών για τη συμπεριφορά των οπαδών του στον αγώνα με τον Παπάγο Κατσέλης.

Με άλλη απόφαση, απορρίφθηκε η ένσταση του Πανιωνίου κατά του ΠΑΟΚ για τον Σκοτ Σκάιλς. Οι νεοσμυρνιώτες είχαν υποστηρίξει πως ο Σκάιλς δεν είχε δικαίωμα να καθήσει στο πάγκο του ΠΑΟΚ, στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο.

{Δεν με εξέπληξε η επίδοση μου. Η προετοιμασία μου συνεχίζεται κι έχω στόχο άλμα πιό κοντά στα 7 μέτρα}, δήλωσε η πρωταθλήτρια του μήκους Νίκη Ξάνθου μετά την επιστροφή της από τη Γαλλία, όπου σε διεθνές μήτιγκ έκανε άλμα 6μ.91, επίδοση που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ.

Στο βόλεϊ,

Μία ημέρα μετά την αναμέτρηση της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ, οι ομάδες βόλεϊ των δύο αθηναϊκών συλλόγων θα αναμετρηθούν στις 6.15μ.μ. στο Γ.Μόσχος στο ντέρμπι που θα ολοκληρώσει την 19η αγωνιστική της Α1.

Στον εξωτερικό χώρο,

Ισόπαλο 2-2 έληξε το ντέρμπι κορυφής του ισπανικού πρωταθλήματος, ανάμεσα στην πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης και τη 3η της βαθμολογίας Μπέτις Σεββίλης, που διεξήχθη στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου παρουσία 100.000 θεατών.

Η Ρεάλ προηγείται με 56 βαθμούς, αλλά η Μπαρτσελόνα που ακολουθεί με 47 βαθμούς έχει έναν αγώνα λιγότερο.

Η Μπέτις έχει 46 βαθμούς.

Στην Ιταλία, η Γιουβέντους με δύο γκολ του Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο νίκησε στο Ντελε Αλπι τη Περούτζια με 2-1 και σε συνδιασμό με τη ήττα της Σαμπτόρια από τη Ρόμα επίσης με 2-1, ξέφυγε 5 βαθμούς στη πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Στην Αγγλία, Λέστερ και Τσέλσι αναδείχτηκαν ισόπαλες 2-2, ενώ πριν το παιχνίδι σημειώθηκαν μεγάλες έκτασης επισόδεια με έναν τραυματία και αρκετές συλλήψεις από την αστυνομία.

© ANT1 Radio 1997


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Sunday, 23 February 1997 - 5:02:26 UTC