Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek (AM), 97-04-02

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

ANT1 Radio

Τετάρτη 02-04-97

Γράφει ο Ιάκωβος Φιλιππούσης

- Ο Ολυμπιακός είναι η πρώτη από τις τέσσερις ομάδες που προκρίθηκε στο φάιναλ φορ της Ευρολίγκα που θα γίνει στη Ρώμη 22 και 24 Απριλίου. Μέσα σε εντυπωσιακή ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει 18. 000 οπαδοί του στο Ειρήνης και Φιλίας, ο Ολυμπιακός κέρδισε δίκαια 65-57 και με νίκες 2-0 πήρε τη πολύτιμη πρόκριση..

Πρώτοι σκόρερ του Ολυμπιακού, ο Τόμιτς με 17 πόντους, Ρίβερς και Σιγάλας 12 πόντους και Παπανικολάου με 8.

Από τον Παναθηναϊκό πρώτος σκόρερ ήταν ο Φεράν Μαρτίνεθ με 20 πόντους κι από 14 ο Οικονόμου κι ο Αλβέρτης.

Ολη τη νύχτα κράτησαν τα πανηγύρια των οπαδών του Ολυμπιακού στους δρόμους του Πειραιά, αλλά δεν έλλειψαν και τα δυσάρεστα...

Αγνωστοι επιτέθηκαν με λοστούς και ξύλα και έσπασαν το ΒΑΝ των εξωτερικών μεταδόσεων του ραδιοφώνου του ΑΝΤ1, κοντά στο Χίλτον, ενώ σε άλλο επεισόδιο άγνωστοι τραυμάτισαν τον ηχολήπτη ραδιοτηλεοπτικού συνεργείου του ΑΝΤ1 που κάλυπτε τις πανηγυρικές εκδηλώσεις των οπαδών του Ολυμπιακού στο Πασαλιμάνι.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Ντούσαν Ιβκοβιτς δήλωσε: {Συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Στα μεγάλα παιχνίδια φαίνονται και οι μεγάλοι παίκτες. Είμασταν ψύχραιμοι στα κρίσιμα σημεία και κερδίσαμε δίκαια. Ο Τόμιτς κι ο Σιγάλας έκαναν μεγάλο παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα, αλλά είχε άγχος}.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού Νίκος Οικονόμου δήλωσε: {Η πρόκριση χάθηκε στο πρώτο παιχνίδι. Κρίμα που η προσπάθεια μας στην Ευρολίγκα, δεν στέφθηκε με επιτυχία}.

Επίσημη καταγγελία για τον διαιτητή της συνάντησης Ζανκανέλα θα καταθέσει αύριο ο Παναθηναϊκός στη ΦΙΜΠΑ, ενώ ο Μπόζινταρ Μάλκοβιτς χαρακτήρισε την διαιτησία του ντροπή για το μπάσκετ.

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους ο Μπάιρον Ντίκινς που χτύπησε στη μέση στη συγκρουση του με φωτογράφο, μετά από πτώση του στη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου. Οπως διαπυστώθηκε ο Ντίνκινς έπαθε θλάση στους ραχιαίους μύεις της οσφυϊκής χώρας και η κατάσταση του δεν εμπέει ανησυχία.

Στα υπόλοιπα τρία παιχνίδια κέρδισαν οι γηπεδούχοι κι έτσι θα χρειαστούν και τα παιχνίδια της Πέμπτης για να μάθουμε ποιές θα είναι οι υπόλοιπες ομάδες που μαζί με τον Ολυμπιακό θα συνθέσουν τις ομάδες του φάιναλ φορ.

Τα αποτελέσματα: Ολύμπια Λιουμπιάνας - Στεφανέλ Μιλάνο 73-69, Μπαρτσελόνα - Τιμ Σίστεμ Μπολόνια 75- 73, Βιλερμπάν - Εφές Πίλσεν 80-70.

Ο Ολυμπιακός θα παίξει στον ημιτελικό του φάιναλ φορ με το νικητή του ζευγαριού Στεφανέλ Μιλάνο - Ολύμπια Λιουμπιάνας. Στη περίπτωση που προκριθούν στο φάιναλ φορ και οι δύο ιταλικές ομάδες ( Στεφανέλ και Τιμ Σίστεμ), τότε ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Εφες Πίλσεν - Βιλερμπάν.

Κρίσιμο παιχνίδι για τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου του 1998 θα δώσει σήμερα στις 4.30μ.μ. στο Σεράγιεβο η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου με την αντίστοιχη της Βοσνίας Ερζεγοβίνης. Πρόκειται για αγώνα του Α προκριματικού ομίλου, ενώ σε άλλο παιχνίδι η Κροατία θα υποδεχτεί στις 9.5μ.μ. τη Σλοβενία.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Πολυχρονίου αποφάσισε τελικά, να ξεκινήσει το παιχνίδι με τον Βασίλη Τσάρτα, αντί του Κώστα Φρατζέσκου. Η 11αδα της εθνική μας θα είναι: Ατματζίδης, Αποστολάκης, Τσάρτας, Ουζουνίδης, Καλιτζάκης, Καραταϊδης, Ζαγοράκης, Πουρσανίδης, Δώνης, Κωστής και Νικολαϊδης.

Ο Βόσνιος αμυντικός του Ολυμπιακού Μίρσα Βαρεσάνοβιτς έπαθε βαρύ διάστρεμμα και δεν θα αγωνιστεί εναντίον της εθνικής μας.

Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των ελπίδων αναδείχτηκε ισόπαλη 0-0 με την αντίστοιχη της Βοσνίας Ερζεγοβίνης για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ο Ηρακλής στον επαναληπτικό ημιτελικό του ευρωπαϊκού κυπέλλου μπάσκετ κέρδισε με 76-56 την ιταλική Μας Βερόνα, αλλά δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό της διοργάνωσης, αφού στο πρώτο παιχνίδι είχε χάσει με 35 πόντους διαφορά.

Στον άλλο ημιτελικό η Ρεάλ κέρδισε τη Ρασίνκ Παρί στη Γαλλία με 58-56 και προκρίθηκε στον τελικό, αφού είχε κερδίσει και στο πρώτο ματς με 62-57.

Ο τελικός του ευρωπαϊκού κυπέλλου θα γίνει 16 Απριλίου στη Λευκωσία.

Στο βόλεϊ,

Πριμ 40 εκατομυρίων δραχμών υποσχέθηκε ο υφυπουργός αθλητισμού Ανδρέας Φούρας στους παίκτες της εθνικής μας ομάδας βόλεϊ των παίδων που κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Σλοβακίας.

Στον 2ο τελικό των πλέι οφ της Α1 γυναικών ο Παναθηναϊκός κέρδισε 3-1 τα Βριλήσσια κι ο τίτλος του πρωταθλήματος θα κριθεί σε τρίτο και τελευταίο παιχνίδι που θα γίνει τη Παρασκευή στο Χαλάνδρι.

Σήμερα θα γίνουν δύο αγώνες για τα πλέι οφ της Α1 ανδρών. Στις 6μ.μ. θα παίξουν Κτησιφών - Παναθηναϊκός και στις 7.30μ.μ. Αρης - Εθνικός Αλ. Με νίκες Παναθηναϊκός και Αρης προκρίνονται στους {4} των πλέι οφ.

© ANT1 Radio 1997


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Wednesday, 2 April 1997 - 9:09:13 UTC