Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek (AM), 97-04-23

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Τετάρτη 23-04-97

Γράφει ο Ιάκωβος Φιλιππούσης

- Ο Ολυμπιακός για τρίτη φορά στην ιστορία του θα συμμετάσχει στον τελικό του Ευρωπαικού Πρωταθλήματος μπάσκετ.

Οι ερυθρόλευκοι μετά απο καλή εμφάνιση κέρδισαν με 74-65 την Ολύμπια Λουμπλιάνας στον ημιτελικό του φάιναλ-φόρ που διεξάγεται στην Ρώμη.

Αντίπαλος της ελληνικής ομάδας στον αυριανό τελικό στις εννέα και μισή το βράδυ θα είναι η Μπαρτσελόνα που στον άλλο ημιτελικό νίκησε τη Βιλερμπάν με 77-70

Νωρίτερα στον μικρό τελικό στις επτά και μισή το απόγευμα θα παίξουν η Ολύμπια Λουμπλιάνας με την Βιλερμπάν.

Μετά τη λήξη του χθεσινού αγώνα, χιλιάδες οπαδοί του Ολυμπιακού ξεχύθηκαν στους δρόμους του Πειραιά και της Αθήνας πανηγυρίζοντας έξαλλα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας τους.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει και στους περίπου πέντε χιλιάδες φιλάθλους του Ολυμπιακού που δημιούργησαν μία εκπληκτική ατμόσφαιρα στο Παλαέουρ της Ρώμης, βοηθώντας τους παίκτες του Ντούσαν Ιβκοβιτς να φτάσουν στη νίκη.

-Να περάσουμε στο ποδόσφαιρο,

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς τέσσερις αγωνιστικές πρίν το φινάλε του πρωταθλήματος παραδέχθηκε ότι ο Ολυμπιακός είναι πολύ κοντά στην κατάκτηση του τίτλου, ωστόσο επεσήμανε ότι χρειάζεται προσοχή μέχρι το τέλος προκειμένου η ομάδα του Πειραιά να καταφέρει να πετύχει τον στόχο της.

Στις πέντε το απόγευμα οι ερυθρόλευκοι θα δώσουν φιλικό παιχνίδι στην Ελευσίνα με αντίπαλο την τοπική ομάδα.

-Στην ΑΕΚ, ο Πέτρος Ραβούσης δήλωσε ότι " εάν είμασταν στην Αγγλία θα είχαμε ελπίδες να πάρουμε τον τίτλο ακόμη και τώρα ", στιγματίζοντας έτσι την νοοτροπία των ελλήνων παικτών αλλά κυρίως ο τεχνικός της Ενωσης θέλησε να τονίσει ότι το Αγγλικό πρωτάθλημα είναι πιο καθαρό απο το ελληνικό.

-Ο Παναθηναικός σε φιλικό παιχνίδι που έγινε στην Πρέβεζα για φιλανθρωπικούς σκοπούς, νίκησε με 2-1 τη μικτή ομάδα της Πρέβεζας και της Λευκάδας.

-Με μία κατεπείγουσα εγκύκλιο του το Υπουργείο Οικονομικών παίρνει πίσω τα όσα είχαν καταγγελθεί για φοροδιαφυγή απο τους αθλητές και προπονητές και ζητά τώρα να υποβάλλουν συμπληρωματικές δηλώσεις χωρίς πρόστιμα, προσαυξήσεις ή αλλες κυρώσεις.

Οι δηλώσεις αυτές αφορούν τα οδοιπορικά, τα έξοδα κίνησης και διατροφής που έχουν εισπράξει απο την πρώτη Ιανουαρίου του 1987 εώς τις 30 Αυγούστου του 1992.

Με τον τρόπο αυτό οι αθλητές και οι προπονητές παύουν να διώκονται και ταυτόχρονα εμφανίζονται στην κοινή γνώμη χωρίς τη ρετσινιά του φοροφυγά.

-Μετά απο απόφαση της ΕΠΑΕ ολα τα παιχνίδια της 31ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της πρώτης εθνικής κατηγορίας που θα διεξαχθούν την Κυριακή 5 Μαίου, λόγω του βαθμολογικού ενδιαφέροντος που παρουσιάζουν θα αρχίσουν την ίδια ώρα και πιο συγκεκριμένα στις πέντε το απόγευμα.

Εξαίρεση η συνάντηση Ιωνικού-Καστοριάς που θα γίνει το Σάββατο στις πέντε και μισή το απόγευμα. Το μεγάλο ντέρμπι Ολυμπιακού-ΑΕΚ που θα διεξαχθεί την Κυριακή 11 Μαίου, θα ξεκινήσει στις επτά και μισή το απόγευμα.

-Η εθνική μας ομάδα βόλλευ των γυναικών νίκησε με 3-2 σέτ τη Λετονία και προκρίθηκε στους οκτώ του Κυπέλλου Ανοίξεως που γίνεται στην Πολωνία.

© ANT1 Radio 1997


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Wednesday, 23 April 1997 - 10:09:10 UTC