Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek (AM), 97-04-25

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Μεγάλη Παρασκευή 25-04-97

Γράφει ο Ιάκωβος Φιλιππούσης

Βασιλιάς του ευρωπαϊκού μπάσκετ είναι από χθες ο Ολυμπιακός ο οποίος μετά τον Παναθηναϊκό κατάφερε να φέρει για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Ελλάδα το βαρύτιμο τρόπαιο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Πρόκειται για τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο του Ολυμπιακού στο μπάσκετ και δεύτερο στην ιστορία του συλλόγου μετά τη κατάκτηση του κυπέλλου κυπελλούχων στο βόλεϊ το 1996.

Ο τελικός που έγινε στη σάλα Παλαέουερ της Ρώμης παρουσία 7. 500 Ελλήνων ήταν παράσταση για έναν ρόλο καθώς η ομάδα του Ντούσαν Ιβκοβιτς επικράτησε της Μπαρτσελώνα 73-58. Η διαφορά των 15 πόντων είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ σε τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος από το 1966.

Καλύτερος παίκτης όλης της διοργάνωσης αναδείχτηκε ο Ντέιβιντ Ρίβερς ο οποίος, μάλιστα, ήταν κι ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού με 26 πόντους. Από 11 σημείωσαν οι Παπανικολάου, Τάρλατς.

Υποδοχή ηρώων επεφύλαξαν στην αποστολή του Ολυμπιακού περίπου 3.000 οπαδοί της ομάδας. Παίκτες, προπονητής και πρόεδρος του συλλόγου πνίγηκαν στις αγκαλιές των οπαδών, όταν έκαναν την εμφάνιση τους στου αεροδρομιο του Ελληνικού πέντε λεπτά μετά τις 5 τα ξημερώματα. Μπλοκαρισμένο για πολύ ώρα έμεινε στη πύλη του Γκολφ στη Γλυφάδα το πουλμαν που μετεφερε τους παικτες, ενώ χιλιάδες καπνογόνα έδωσαν ξεχωριστό τόνο στα έξαλλα πανηγύρια τω οπαδών του Ολυμπιακού.

Πάντως, δεν έλλειψαν και τα επεισόδια. Χούλιγκανς επιτέθηκαν σε δύο πυροσβεστικά οχήματα όταν αυτά επιχείρησαν να σβήσουν πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει από ρίψη καπνογόνου στην Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά. Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν ελαφρά δύο πυροσβέστες και να καταστραφεί ένα όχημα της πυροσβεστικής.

Συγχαρητήριο μήνυμα για την κατάκτηση του κυπέλλου έστειλε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημιτης, τονίζοντας ότι η διάκριση αυτή αντανακλά στο σύνολο του ελληνικού αθλητισμού.

Η νίκη σας, μας έκανε όλους περήφανους, τονίζουν στα συγχαρητηρια τηλεγραφήματά τους ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας και ο πρόεδρος της Πολιτικής Ανοιξης Αντωνης Σαμαράς, οι Υπουργοι Αμυνας και Πολιτισμου κυριοι Τσοχατζοπουλος και Βενιζελος.

Ο Πρόεδρος του ΑΝΤΕΝΝΑ κ.Μίνως Κυριακού έστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα για τη νίκη της ομάδας στον αρχηγό της Γιώργο Σιγάλα, στον προπονητή Ντούσαν Ιβκοβιτς και στον πρόεδρο του Ολυμπιακού Σωκράτη Κοκκαλη, στο οποίο αναφερει: "Μπράβο, πάντα πρωταθλητής Ευρώπης".

Συγχαρητηριο τηλεγραφημα στον Ολυμπιακο απεστειλε και ο προεδρος του ΤΑΚ Παναθηναικος Παυλος Γιαννακοπουλος.

Ηρθε, όμως, η ώρα να ακούσουμε τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών της μεγάλης επιτυχίας, έτσι όπως τις κατέγραψαν οι συνάδελφοι του αθλητικού τμήματος του ΑΝΤ1 και επιμελήθηκε ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Σωκράτης Κόκκαλης ευχήθηκε ο Ολυμπιακός να κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης και τα υπόλοιπα χρόνια.

Με την αποστολή του Ολυμπιακού επέστρεψε από τη Ρώμη κι ο υφυπουργός αθλητισμού Ανδρέας Φούρας

Ο προπονητής της Μπαρτσελώνα Αϊτο Ρενέσες που έσπασε όλα τα αρνητικά ρεκόρ - αφού είναι ο προπονητής με τους έξι χαμένους τελικούς - παραδέχτηκε την ανωτερότητα του Ολυμπιακού και είπε πως το παιχνίδι κρίθηκε στα ατομικά μαρκαρίσματα.

Τη 3η θέση στη διοργάνωση κατέκτησε η σλοβένικη Ολύμπια Λιουμπλίανας που επικράτησε στο μικρό τελικό της Βιλερμπάν 86-79.

Το παραδοσιακό παιχνίδι μεταξύ του Ταλαιπωριακού και του Βραδυποριακού που γίνεται κάθε χρόνο τη Μ.Παρασκευή η ομάδα του Ταλαιπωριακού που αποτελείται από παλαιμάχους παίκτες του Ολυμπιακού κέρδισε 5-3 τον Βραδυπορειακό που αποτελείται από παλαιμάχους παίκτες της Προοδευτικής.

© ANT1 Radio 1997


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Friday, 25 April 1997 - 12:12:22 UTC