Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek (AM), 97-05-13

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Τρίτη 13-05-97

Γράφει ο Ιάκωβος Φιλιππούσης

- Μετά απο δέκα ολόκληρα χρόνια ο Ολυμπιακός στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδος στο ποδόσφαιρο και όλοι στον Πειραιά πιστεύουν ότι τα πέτρινα χρόνια ανήκουν στο παρελθόν και ότι μία νέα λαμπρή εποχή ξεκινάει για την ομάδα.

Ο αρχηγός των ερυθρολεύκων Κυριάκος Καραταίδης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 επεσήμανε ότι το ήρεμο κλίμα που υπήρχε στα αποδυτήρια, η έλευση του Ντούσαν Μπάγεβιτς καθώς και οι φίλαθλοι που ήταν στο πλευρό της ομάδας κατά την διάρκεια όλης της σεζόν, ήταν τα στοιχεία που οδήγησαν τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του πολυπόθητου τίτλου.

35 εκατομμύρια δραχμές υπολογίζεται ότι θα εισπράξει κάθε βασικός παίκτης του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Στο μεταξύ οριστικά στο Στάδιο Καραισκάκη θα διεξαχθεί το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με αντίπαλο την Καβάλα όπου οι ερυθρόλευκοι θα κάνουν τον γύρο του θριάμβου ενώ θα τους γίνει και η απονομή του πρωταθλήματος.

Ωστόσο τη νέα αγωνιστική περίοδο η ομάδα του Πειραιά εκτός απροόπτου θα μετακομίσει στο Ολυμπιακό Στάδιο ενόψει των αγώνων του Τσάμπιονς Λήγκ καθώς το Φαληρικό Στάδιο δεν πληρεί τις προυποθέσεις που ζητεί η Ουέφα.

Πανηλειακός και Βασίλης Δανιήλ ανανέωσαν την συνεργασία τους για έναν ακόμη χρόνο. Στον Ηρακλή, ο προπονητής της Καβάλας Γιώργος Παράσχος είναι ο πρώτος στόχος της δίοικησης της ΠΑΕ για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας στη θέση του Αλκέτα Παναγούλια που ως γνωστόν την περασμένη Παρασκευή παραιτήθηκε.

Η Λάρισα νίκησε στα Τρίκαλα με 1-0 την ομώνυμη ομάδα, στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε η 31η αγωνιστική του πρωταθλήματος της δεύτερης εθνικής κατηγορίας.

Να περάσουμε στο μπάσκετ,

Ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί το απόγευμα στο Αλεξάνδρειο το Περιστέρι, στον δεύτερο μικρό τελικό του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας.

Οι Θεσσαλονικείς που προηγούνται με 1-0 στις νίκες εφόσον κερδίσουν και σήμερα τότε θα βρεθούν αγκαλιά με την τρίτη θέση που οδηγεί στην Ευρωλίγκα της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Απο την άλλη πλευρά το Περιστέρι θέλει πάση θυσία τη νίκη προκειμένου να ανακτήσει το πλεονέκτημα της έδρας που έχασε μετά την ήττα του Σαββάτου.

Το παιχνίδι θα αρχίσει στις επτά παρά είκοσι και θα μεταδοθεί ζωντανά απο την τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Μπορεί αγωνιστικά ο πρώτος μεγάλος τελικός του πρωταθλήματος ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ να αποτελεί παρελθόν και οι φίλαθλοι των δύο ομάδων να αναμένουν με αγωνία την αυριανή δεύτερη αναμέτρηση, όμως οι συνθήκες στις οποίες διεξήχθη ο Κυριακάτικος αγώνας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις.

Το ΤΑΚ Ολυμπιακός με ανακοίνωση που εξέδωσε επιτίθεται κατά της διαιτησίας των Κουκουλεκίδη και Κορομηλά κάνοντας λόγο για εχθρική αντιμετώπιση εντός έδρας και δημόσια έκθεση των δύο διαιτητών.

Σύμφωνα με το ερυθρόλευκο ΤΑΚ " το θέατρο του παραλόγου, όμως, συνεχίστηκε και μετά το παιχνίδι όταν ακούστηκαν κραυγές για υποτιθέμενο κλίμα τρομοκρατίας και τις γενικότερες συνθήκες διεξαγωγής του τελικού " και καταλήγει η ανακοίνωση του ΤΑΚ Ολυμπιακός " Το αν έγινε οτιδήποτε μπορεί να το απαντήσει ο αντιπρόεδρος του ΤΑΚ ΑΕΚ που παρακολούθησε τον αγώνα απο την εξέδρα των επισήμων ".

Αμεση ήταν η απάντηση του κ.Γρανίτσα που χαρακτήρισε τις συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα επιεικώς απαράδεκτες ενώ δήλωσε μεταξύ άλλων ότι " η αστυνόμευση ήταν ελλιπέστατη και ότι οργανωμένες ομάδες φιλάθλων περιφέρονταν οπουδήποτε και προπηλάκιζαν με κάθε τρόπο τους παίκτες και τον προπονητή της ομάδας.

Τέλος ο αντιπρόεδρος του ΤΑΚ ΑΕΚ ανέφερε ότι όλα αυτά τα επεσήμανε στον κ.Ρήγα απο τον οποίο ζήτησε στην πρώτη συνεδρίαση της ΕΣΑΚ να παρθούν μέτρα " ώστε να μην ξανασυμβούν τέτοια απαράδεκτα γεγονότα που μεταβάλουν τα γήπεδα σε ζούγκλα ".

Στο βόλλευ, η εθνική μας ομάδα των ανδρών νίκησε με 3-2 σέτ την πανίσχυρη Βραζιλία σε φιλικό παιχνίδι που έγινε στην Αλεξανδρούπολη στο πλαίσιο της καλύτερης προετοιμασίας του εθνικού μας συγκροτήματος ενόψει του αυριανού κρίσιμου αγώνα με το Βέλγιο για τα προκριματικά του ευρωπαικού πρωταθλήματος.

© ANT1 Radio 1997


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Tuesday, 13 May 1997 - 10:09:12 UTC