Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek (AM), 97-05-23

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Παρασκευή 23-05-97

Γράφει ο Ιάκωβος Φιλιππούσης

- -Στις οκτώ και τέταρτο το βράδυ θα ξεκινήσει τελικά το κυριακάτικο παιχνίδι Ολυμπιακού-Καβάλας για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της πρώτης εθνικής κατηγορίας στο ποδόσφαιρο.

Ενα παιχνίδι που θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα για τους ερυθρόλευκους καθώς θα τους γίνει η απονομή του πρωταθλήματος απο τον πρόεδρο της ΕΠΑΕ Γιώργο Δέδε ενώ οι παίκτες θα κάνουν και τον καθιερωμένο γύρο του θριάμβου στο Στάδιο Καραισκάκη που αναμένεται να είναι κατάμεστο αφού τα εισητήρια έχουν ήδη εξαντληθεί.

Μάλιστα πρίν την έναρξη του αγώνα θα υπάρχει παιχνίδι παλαιμάχων, θα γίνει πτώση ερυθρόλευκων αλεξιπτωτιστών και θα αφεθούν 20 χιλιάδες μπαλλόνια.

Στις 7 και τέταρτο τώρα θα αρχίσουν οι αγώνες Ηρακλή-Παναθηναικού και ΠΑΟΚ- Καστοριάς ενώ στις πέντε και μισή θα ξεκινήσουν οι υπόλοιπες συναντήσεις της αγωνιστικής.

-Να περάσουμε στο μπάσκετ,

-Στο πρώτο φιλικό ή επίσημο παιχνίδι της νέας αγωνιστικής περιόδου θα γίνει η απονομή του πρωταθλήματος στον Ολυμπιακό μετά απο κοινή απόφαση της ΕΣΑΚ και του ερυθρόλευκου ΤΑΚ.

-Μετά το τέλος του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας σειρά έχει τώρα η εθνική ομάδα.

Την Τρίτη θα ξεκινήσει η προετοιμασία του εθνικού μας συγκροτήματος ενόψει του Ευρωμπάσκετ που θα διεξαχθεί σε περίπου ένα μήνα στην Ισπανία. Μεγάλος απών θα είναι ο Παναγιώτης Φασούλας ενώ οι 17 διεθνείς που κλήθηκαν απο τον ομοσπονδιακό τεχνικό Παναγιώτη Γιαννάκη είναι οι Χριστοδούλου, Παταβούκας, Μπακατσιάς, Αγγελίδης, Σιγάλας, Ρεντζιάς, Κορωνιός, Οικονόμου, Αλβέρτης, Μπουντούρης, Παπανικολάου, Γιαννούλης, Μυριούνης, Λιαδέλης, Χατζής, Καλαιτζής και ο νεαρός Μάγλος.

-Την δεύτερη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια πέτυχε η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των γυναικών στο προκριματικό γύρο του Ευρωπαικού πρωταθλήματος που γίνεται στο Ελσίνκι.

Μετά απο καλή εμφάνιση συνέτριψε με 111-78 τη Νορβηγία.

-Εξι μέλη του ερασιτέχνη Ολυμπιακού υπέβαλλαν την παραίτηση τους μετά την διαφαινόμενη απόφαση του Σωκράτη Κόκκαλη να μην αναλάβει το τμήμα βόλλευ.

Και οι έξι διαχώρησαν τη θέση τους απο τον ερασιτέχνη και καλούν τον κ.Κόκκαλη - τον οποίο μάλιστα αποκαλούν φυσικό ηγέτη του συλλόγου - να αναλάβει τελικά το τμήμα ωστέ να επιστρέψει στην ομάδα και ο Τζιανπάολο Μοντάλι.

-Δεν κατάφερε τελικά να διεκδικήσει ένα μετάλλιο ο Γιώργος Τζελίλης στο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα Αρσης Βαρών που διεξάγεται στη Ριέκα της Κροατίας. Ο Τζελίλης που αγωνίστηκε στην κατηγορία των 64 κιλών, μηδενίστηκε στο αρασέ αφού απέτυχε τρείς φορές να σηκώσει τα 127,5 κιλά, στο ζετέ ήταν τέταρτος με 160 κιλά ενώ στο σύνολο κατετάγη όγδοος.

-Με 230 αθλητές και 96 αθλήτριες θα λάβει μέρος η χώρα μας στους Μεσογειακούς αγώνες που θα γίνουν τον Ιούνιο στο Μπάρι.

Η Ελλάδα θα μετέχει στα 24 απο τα 25 αγωνίσματα που περιλαμβάνει το πρόγραμμα.

-Σημαντικές επιτυχίες για τους έλληνες πυγμάχους στο εικοστό Κύπελλο Ακρόπολις που διεξάγεται στο κλειστό του Μέτς.

Στα 71 κιλά ο Αντώνης Γιαννούλας επικράτησε με 13-1 στα σημεία του Λετονού Γκαβρούτο και πέρασε στους οκτώ της διοργάνωσης.

Ταυτόχρονα διεκδικεί την πρόκριση του στους Πανευρωπαικούς αγώνες που θα γίνουν το 1998 στο Μίνσκ της Λευκορωσίας, κάτι που θα επιτευχθεί εφόσον κερδίσει σήμερα τον Γερμανό Μπράμερ.

Την πρόκριση για τους οκτώ πήρε και ο Γιώργος Μουρλάς που στην κατηγορία των 81 κιλών κέρδισε με 12-11 στα σημεία τον Κροάτη Ντρόβις και το απόγευμα θα αντιμετωπίσει τον Γάλλο Σερά.

-Με την τελετή έναρξης που διεξήχθη χθές στο βράδυ στο Κάστρο της Πάτρας άνοιξε η αυλαία του Ευρωπαικού Πρωταθλήματος Ρυθμικής Γυμναστικής στην Αχαική πρωτεύουσα.

Στην διοργάνωση μετέχουν 29 χώρες και το αγωνιστικό μέρος θα ξεκινήσει το απόγευμα.

-Στον εξωτερικό χώρο,

-Σουηδία και Πολωνία αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 σε φιλικό παιχνίδι.

© ANT1 Radio 1997


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Friday, 23 May 1997 - 10:09:10 UTC