Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek (AM), 97-06-18

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Τετάρτη 18-06-97

Γράφει ο Ιάκωβος Φιλιππούσης

- -Δύο χρυσά, πέντε αργυρά και δύο χάλκινα μετάλλια ήταν ο απολογισμός για τα ελληνικά χρώματα στην τέταρτη ημέρα των Μεσογειακών Αγώνων που διεξάγονται στο Μπάρι της Ιταλίας.

Μετά την τέταρτη ημέρα των αγώνων η Ελλάδα έχει κατακτήσει 13 χρυσά-14 αργυρά και 7 χάλκινα μετάλλια, σύνολο 34 μετάλλια.

Στο τριπλούν η Ολγα Βασδέκη πήρε την πρώτη θέση με άλμα στα 14 μέτρα και 13 εκατοστά.

Στο ύψος η Νίκη Μπακογιάννη κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο περνώντας το 1 μέτρο και 93 εκατοστά.

Στα 200 μέτρα ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος ήρθε δεύτερος με χρόνο 20 δευτερόλεπτα και 53 εκατοστά.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών η Κατερίνα Κόφφα πήρε το ασημένιο μετάλλιο με 22 δευτερόλεπτα και 80 εκατοστά.

Στο δέκαθλο ο Πρόδρομος Κορκίζογλου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με 7 χιλιάδες 932 βαθμούς, επίδοση που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ.

Το παλιό ρεκόρ ήταν 7.772 βαθμοί και το κατείχε ο ίδιος απο την πρώτη Σεπτεμβρίου του 1996. Στην κατηγορία των 99 κιλών της Αρσης Βαρών ο Κάχι Κακιασβίλι κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κίνηση του ζετέ με 212,5 κιλά.

Στην κίνηση του αρασέ ο Κακιασβίλι ήταν δεύτερος με 167,5 κιλά. Στα σύν 108 κιλά ο Αλέξανδρος Πανατίδης πήρε το χάλκινο μετάλλιο στην κίνηση του αρασέ με 162,5 κιλά.

Τέλος, στα 200 μέτρα μικτής ατομικής στην κολύμβηση η Κάτια Σαρακατσάνη κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο με χρόνο 2 πρώτα 19 δεύτερα και 43 εκατοστά.

-Με νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στους Μεσογειακούς Αγώνες η εθνικής μας ομάδα βόλλευ των ανδρών.

Μετά απο εντυπωσιακή εμφάνιση επιβλήθηκε άνετα με 3-0 σέτ της Τυνησίας.

Σήμερα η εθνική μας έχει ρεπό ενώ την Πέμπτη θα αντιμετωπίσει την Κροατία.

Αντίθετα η εθνική μας ομάδα βόλλευ των γυναικών έχασε με 3-0 σέτ απο την Γαλλία.

Τέλος, η εθνική μας ομάδα χάντ-μπόλ των ανδρών γνώρισε την ήττα με 30-20 απο την Κροατία.

-Τρεις αθλητές μας αγωνίζονται στους τελικούς της ελευθέρας πάλης. Είναι οι Ξανθόπουλος στα 97 κιλά, Κεσανίδης στα 58, Λοϊζίδης στα 76 κιλά. Επίσης δυο, οι Αλεξανδρίδης στα 69 και Καρτάνοφ στα 54 κιλά συμμετέχουν στους μικρούς τελικούς των κατηγοριων τους.

-Επτά πρωταθλητές μας αγωνίζονται το απογευμα, στα ημιτελικά της Πυγμαχίας. Και οι 7 , που διεκδικούν την συμμετοχή τους στο τελικό, έχουν εξασφαλίσει το χάλκινο μετάλλιο.

Είναι οι Γεωργιάδης (57 κιλά), Ουζλιάν (60 κιλά), Κοτάκος (67 κιλά), Γιαννούλας (71 κιλά), Κυριακίδης (75 κιλά), Μουρλάς (81 κιλά), Φλέσσιας (συν 91 κιλά).

-Να περάσουμε στο ποδόσφαιρο, Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς πάει σήμερα στην Βαρσοβία προκειμένου να παρακολουθήσει τον αγώνα Βίτζεβ Λότζ-Λέγκια.

Το ενδιαφέρον του προπονητή του Ολυμπιακού εστιάζεται στους Πολωνούς διεθνείς Ντεμπνίσκι της Βίτζεβ Λότζ και Κουχάρσκι της Λέγκια.

Εν τω μεταξύ ολοκληρώθηκε και τυπικά η μεταγραφή του Δημήτρη Μαυρογενίδη απο τον Αρη στους πρωταθλητές Ελλάδος.

-Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο άσσος του Απόλλωνα Αθηνών Βλάνταν Μιλογιέβιτς υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας στον Παναθηναϊκό.

-Πολύ κοντά στην απόκτηση του Ρουμάνου διεθνή μέσου της Μπενφίκα Νίκα Παντούρου βρίσκεται η ΑΕΚ. Ο Παντούρου αποτελεί προσωπική επιλογή του Ανχελ Ιορντανέσκου ενώ αύριο φτάνουν στην Αθήνα ο νέος τεχνικός της Ενωσης Ντιμίτριου Ντουμιτρίου και ο Ισλανδός επιθετικός Αρναρ Γκρέταρσον.

Στο μπάσκετ τώρα,

Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ σε φιλικό αγώνα, χθες το βράδυ στο Βελιγράδι, έχασε με 89-83 απο την Γιουγκοσλαβία, μπροστά σε 8 χιλιάδες φανατισμένους φιλάθλους.

Το ημίχρονο έληξε με 49-43 υπέρ των γηπεδούχων. Πρώτοι σκόρερ της εθνικής μας ήταν οι Οικονόμου με 22 πόντους (και 1 τρίποντο) και Κορωνιός 16 πόντοι (2 τρίποντα).

120 εκατομμύρια δραχμές καθώς και τους Μπακατσιά, Σούλη και Ζουρπένκο ζήτησε η δίοικηση του Απόλλωνα Πατρών απο τον Ολυμπιακό ως ανταλλάγματα για την παραχώρηση του Ντούσαν Βούκσεβιτς στην ομάδα του Πειραιά.

Στο μεταξύ οι ερυθρόλευκοι υπέβαλλαν επίσημη πρόταση στον Ντέιβιντ Ρίβερς ύψους ενάμιση εκατομμυρίου δολλαρίων για συμβόλαιο ενός έτους. Μάλιστα ο Ολυμπιακός έδωσε προθεσμία στον Αμερικανό πλέι-μέικερ να απαντήσει στην πρόταση του μέχρι την Πέμπτη.

Ο Νάσος Γαλακτερός συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ για έναν χρόνο έναντι του ποσού των 50 εκατομμυρίων δραχμών.

Ο Ευθύμης Κιουμουρτζόγλου υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Αρη έναντι του ποσού των 175 εκατομμυρίων δραχμών.

Στον εξωτερικό χώρο,

Στην Αρσεναλ θα συνεχίσει την καρίερα του ο Ολλανδός διεθνής επιθετικός του Αγιαξ Μάρκ Οβερμαρς. Η μεταγραφή του 24-χρονού ποδοσφαιριστή θα κοστίσει στους κανονιέρηδες περίπου τρία δισεκατομμύρια δραχμές.

Ακόμη η Αρσεναλ ανακοίνωσε την απόκτηση του 20-χρονου Πορτογάλου επιθετικού της Σπόρτιγκ Λισαβόνας Λουίς Μποαμόρτε έναντι του ποσού των 780 εκατομμυρίων δραχμών.

© ANT1 Radio 1997


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Wednesday, 18 June 1997 - 10:09:12 UTC