Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek (AM), 97-06-20

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Παρασκευή 20-06-97

Γράφει ο Ιάκωβος Φιλιππούσης

- -54 μετάλλια είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός για τα ελληνικά χρώματα στους 13ους Μεσογειακούς Αγώνες που διεξάγονται στο Μπάρι της Ιταλίας.

Οι πρωταθλητές μας έχουν κατακτήσει 17 χρυσά, 19 αργυρά και 18 χάλκινα μετάλλια. Κατά την χθεσινή έκτη ημέρα των αγώνων οι έλληνες αθλητές πρόσθεσαν στην συγκομιδή μας ένα χρυσό και δύο χάλκινα μετάλλια.

Στην κατηγορία των 81 κιλών της πυγμαχίας ο Γιώργος Μουρλάς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Στον τελικό ο έλληνας αθλητής, που αγωνίστηκε με σχισμένο φρύδι νίκησε με 3-1 στα σημεία τον Κροάτη Κρίβστ.

Στο καράτε, η Θεοδώρα Δουγένη στα σύν 65 κιλά και ο Κώστας Παπαδόπουλος στα 75 κατέκτησαν χάλκινα μετάλλια.

Στο πόλο, η εθνική μας ομάδα στον πρώτο αγώνα της στην διοργάνωση, αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την πανίσχυρη Ιταλία, μπροστά σε 3 χιλιαδες θεατές.

Παρά το χαμηλό σκόρ, η ελληνική ομάδα πραγματοποιήσε πολύ καλή εμφάνιση και είχε κορυφαίους, τον τερματοφύλακα Νικο Δεληγιάννη και τον Γιώργο Ψύχο. Τα γκολ της ομάδας μας πέτυχαν οι Αφρουδάκης και Καλακόνας.

Στις 6 και μισή το απογευμα η εθνική μας θα παίξει με την Γιουγκοσλαβία.

Στο βόλλευ η εθνική μας ομάδα των ανδρών γνώρισε την ήττα με 3-1 σέτ απο την Κροατία και πλέον μειώθηκαν οι ελπίδες της για πρόκριση στα ημιτελικά. Πρέπει να κερδίσει στις πέντε και μισή το απογευμα την Σλοβενία για να προκριθεί στους τέσσερις.

Στην ενόργανη γυμναστική η εθνικη ανδρών πήρε την 4η θέση στο σύνθετο ομαδικό, ενω στις γυναίκες η Βάσω Τσαβδαρίδου προκρίθηκε στον τελικό του εδάφους.

Στο ποδοσφαιρο, η εθνική μας ομάδα αντιμετωπίζει στις 5 το απογευμα την Γαλλία ενω ολοκληρώνεται σήμερα η ιστιοπλοϊα. Ελληνικές συμμετοχές εχουμε ακόμα στο καράτε και στο τέννις.

Να περάσουμε στο ποδόσφαιρο,

Στις 12 το μεσημέρι θα γίνει στα γραφεία της ΠΑΕ η επίσημη παρουσίαση του νέου προπονητή της ΑΕΚ Ντουμίτρου Ντουμιτρίου.

Ο Ρουμάνος τεχνικός κατά την άφιξη του στην Αθήνα δήλωσε εντυπωσιασμένος απο τον ενδιαφέρον των ελλήνων δημοσιογράφων.

Εφτασε τα ξημερώματα στη χώρα μας ο Ισλανδός επιθετικός Αρναρ Γκρέταρσον προκειμένου να υπογράψει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ΑΕΚ.

Ο Κυριάκος Τοχούρογλου μετά απο ένα χρόνο παραμονής στον Πανηλειακό επέστρεψε στον Ολυμπιακό. Ο Δραμινός τερματοφύλακας υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους ερυθρόλευκους.

Στο μεταξύ η ομάδα του Πειραιά προχώρησε και στην απόκτηση του Σέρβου αμυντικού Μπόζινταρ Πάντοβιτς ο οποίος είχε δοθεί για έναν χρόνο δανεικός στον Πανηλειακό ενώ στην ομάδα του Πύργου καταλήγει ο Γρηγόρης Τρούπκος.

Ο Πέτρος Ραβούσης ανέλαβε για ένα χρόνο την τεχνική ηγεσία του Πανηλειακού.

Η επίσημη παρουσίαση του έλληνα τεχνικού θα γίνει την προσεχή εβδομάδα.

Στις 13 Ιουλίου θα γίνουν τελικά οι εκλογές της ΕΠΟ. Στην απόφαση αυτή οδηγήθηκε το διοικητικό συμβούλιο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας μετά την τοποθέτηση του μονομελούς πρωτοδικείου Αθηνών που έκανε δεκτή την προσφυγή 22 ενώσεων για την διεξαγωγή αρχαιρεσιών μέσα στο καλοκαίρι.

Η αντιπολίτευση εμμένει πάντως στην αρχική της θέση και ζητάει την τέλεση των εκλογών στις 20 Ιουλίου έτσι ωστέ να συμπληρωθεί η περίοδος των 30 ημερών.

Στο μπάσκετ τώρα.

Νεα βελτιωμένη πρόταση που ανέρχεται στα 170 εκατομμύρια δραχμές, έκανε χθες το βράδυ ο ΠΑΟΚ στο Περιστέρι για την απόκτηση του Αγγελου Κορωνιού.

Οριστικά χωρίς τους Βλάντε Ντίβατς και Ζάρκο Πάσπαλι θ' αγωνιστεί η εθνική ομάδα της Γιουγκοσλαβίας στο Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας.

© ANT1 Radio 1997


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Friday, 20 June 1997 - 10:09:10 UTC