Read the Latest International Press Articles Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek (AM), 97-08-01

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Παρασκεύη 01-08-97

- Με μια φαντασμαγορική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις οκτώ και μισή το βράδυ στο Παναθηναικό Στάδιο, ανοίγει η αυλαία του έκτου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου.

Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν μετά τις 8 παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού, σημαντικών παραγόντων του παγκόσμιου αθλητικού χάρτη, των αθλητών και πλήθους κόσμου. Στο καλλιτεχνικό μέρος, ο Βαγγέλης Παπαθανασίου και η ισπανίδα κορυφαία σοπράνο, Μονσερά Καμπαγιέ.

Την πεποίθηση του ότι το Αθήνα'97 θα έχει μεγάλη επιτυχία εξέφρασε ο πρόεδρος της ΔΟΕ Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ κατά την άφιξη του στη χώρα μας. Ο κ.Σάμαρανκ απέφυγε πάντως να πάρει θέση για το θέμα της Ολυμπιάδας του 2004 λέγοντας ότι και οι πέντε υποψηφιότητες είναι πολύ σοβαρές.

Τη βεβαιότητα του για την επιτυχία του Αθήνα'97 εξέφρασε και ο πρόεδρος της Παγκόπσμιας Ομοσπονδίας Κλασσικού Αθλητισμού Πρίμο Νεμπιόλο ο οποίος ανακοίνωσε το ρεκόρ της Αθήνας αναφορικά με τις συμμετοχές σε κράτη και αθλητές αλλά και τον αριθμό των χωρών που θα καλύψουν τηλεοπτικά τη διοργάνωση και ανέρχονται σε 212.

Ο κ.Νεμπιόλο έκανε γνωστό ότι ο διάσημος μουσικοσυνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου έχει ήδη συνθέσει τον ύμνο της ΙΑΑΦ που θα ακουστεί για πρώτη φορά στην αποψινή τελετή έναρξης των αγώνων. Ο πρόεδρος της ΙΑΑΦ ανακοίνωσε ακόμη τη μείωση αποκλεισμού των αθλητών σε περίπτωση ντόπινγκ απο τέσσερα χρόνια σε δύο, χωρίς πάντως η διάρκεια αυτή να είναι δεσμευτική για τις εθνικές ομοσπονδίες οι οποίες δικαιούνται με βάση τους εθνικούς νόμους να επιβάλλουν και αυστηρότερες ποινές.

Να περάσουμε στο ποδόσφαιρο, Οριστικά παίκτης της ΑΕΚ είναι ο Ευρυπίδης Κατσαβός καθώς η δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ δικαίωσε τον διεθνή αμυντικό στην πρωτόδικη απόφαση της ΕΠΑΕ να του επιβάλλει οκτάμηνη διακοπή συμβολαίου.

Ικανοποιημένος απο την δουλεία που γίνεται μέχρι στιγμής στην προετοιμασία φάνηκε ο προπονητής του Παναθηναικού Βασίλης Δανιήλ. Ο Καβαλιώτης τεχνικός επεσήμανε ότι στόχος των πρασίνων είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος ενώ τόνισε ότι το σύστημα της ομάδας θα είναι το 3 - 5 - 2 που ακολουθούν οι Γερμανικοί σύλλογοι. Ο Παναθηναικός αναχωρεί στις επτά το πρωί για την Ιταλία όπου θα δώσει μία σειρά φιλικών αγώνων.

Στο μπάσκετ τώρα, Στη Μπολώνια βρίσκεται απο χθές προκειμένου να ξεκινήσει προετοιμασία με την Κίντερ ο Δημήτρης Παπανικολάου.

Στον εξωτερικό χώρο, Η διεθνής ένωση επαγγελματιών ποδοσφαιριστών σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ενωση, θα διοργανώσει στις 12 Οκτωβρίου στην Ισπανία ένα ποδοσφαιρικό τουρνουά στο οποίο θα λάβουν μέρος οι καλύτεροι παίκτες του κόσμου με στόχο την καταπολέμηση του ρατσισμού. Στο τουρνουά αυτό θα μετέχουν τρεις ομάδες επιλέκτων ποδοσφαιριστών, επικεφαλής των οποίων θα είναι ο διάσημος Αργεντινός άσος Ντιέγκο Μαραντόνα, ο Λιβεριανός Ζορζ Γουεά και ο Γάλλος πρώην διεθνής επιθετικός Ερίκ Καντονά.

Οι τρεις ομάδες θα αγωνισθούν μεταξύ τους σε αγώνες των 40 λεπτών ενώ τα ονόματα των υπόλοιπων παικτών που θα τις συγκροτήσουν, θα γίνουν γνωστά στις αρχές Σεπτεμβρίου.

© ANT1 Radio 1997


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Friday, 1 August 1997 - 23:28:58 UTC