Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek (AM), 97-08-27

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Τετάρτη 27-08-97

ΟΦΗ και ΠΑΟΚ πήραν την πρόκριση για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Ουέφα, στο ποδόσφαιρο.

Ο ΟΦΗ μετά απο πολύ καλή εμφάνιση νίκησε δίκαια στο Ηράκλειο της Κρήτης με 3-1 την Ισλανδική Ρέικιαβικ.

Τα γκόλ της ελληνικής ομάδας πέτυχαν ο Γιάννης Αναστασίου, ο Πρέντραγκ Μίτιτς και ο Νίκος Παπαδόπουλος με εύστοχο χτύπημα πέναλτι.

Εντυπωσιακός ο ΠΑΟΚ κέρδισε και μέσα στη Σλοβακία με 1-0 την Σπάρτακ Τρνάβα και με συνολικό σκόρ 6-3 προκρίθηκε πανηγυρικά στους 64 της διοργάνωσης.

Για τον Δικέφαλο του Βορρά σκόραρε ο Θόδωρος Ζαγοράκης στο 80ο λεπτό.

Η κλήρωση της πρώτης φάσης του Κυπέλλου Ουέφα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή το μεσημέρι στη Γενεύη.

Τη Μοζίρ αντιμετωπίζει στις 4 και μισή το απόγευμα στη Λευκορωσία ο Ολυμπιακός, στον επαναληπτικό αγώνα της προκριματικής φάσης του Τσάμπιονς Λίγκ.

Παρά το 5-0 της Αθήνας, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ζήτησε απο τους παίκτες του να επιδείξουν την απαιτούμενη σοβαρότητα και να κυνηγήσουν τη νίκη και στο σημερινό παιχνίδι.

Τον τελευταίο φιλικό της αγώνα πρίν την έναρξη του πρωταθλήματος δίνει απόψε η ΑΕΚ. Στις εννέα υποδέχεται στο Στάδιο Νίκος Γκούμας τον Παναιτωλικό.

Εντυπωσιακή εμφάνιση απο τον Γιώργο Παναγιωτόπουλο στα 200 μέτρα στο Βερολίνο, στο τελευταίο διεθνές μίτινγκ της σειράς Γκόλντεν φόρ.

Ο Ελληνας πρωταθλητής στον πρώτο του αγώνα μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Αθήνας, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο με χρόνο 20 δευτερόλεπτα και 38 εκατοστά.

Το χρυσό μετάλλιο πήρε ο Αμερικανός Τζόν Ντρουμόντ με 20.07 ενώ τρίτος ήταν ο Τρόι Ντάγκλας απο τος Βερμούδες με 20.42

Πολλά ενδιαφέροντα παιχνίδια έβγαλε η κλήρωση της δεύτερης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο, στην οποία δεν μετέχουν και πάλι οι ομάδες της πρώτης εθνικής κατηγορίας.

Αιγάλεω, Ιάλυσος, Αναγέννηση Καρδίτσας και Αγροτικός Αστέρας πήραν κατευθείαν την πρόκριση για τους 32 ενώ τα 10 ζευγάρια που αναδείχθηκαν απο την κλήρωση είναι

Ποσειδώνας-Ορέστης Ορεστιάδας Εργοτέλης-Απόλλων Λάρισας Πιερικός- Πανσερραικός Αρης-Αετός Σκύδρας Αγία Ελεούσα-Εδεσσαικός Ορφέας Αλεξανδρούπολης-Ναυπακτιακός Αστέρας Εθνικός Αστέρας-Καλαμμαριά Ελευσίνα- Λύκοι Παναιτωλικός-Μαρκό Νίκη Βόλου-Κέρκυρα

Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 10 Σεπτεμβρίου και οι επαναληπτικοί στις 24 του ίδιου μήνα.

Ο Γιώργος Μποροβήλος του συνδέσμου Αρκαδίας θα διευθύνει το πρώτο παιχνίδι του 19ου Επαγγελματικού Πρωταθλήματος ποδόσφαίρου.

Πρόκειται για τη συνάντηση Πανιωνίου-Παναθηναικού με την οποία θα ανοίξει το Σάββατο το απόγευμα η αυλαία του πρωταθλήματος της πρώτης εθνικής κατηγορίας.

Στους αγώνες της Κυριακής διευθύνουν

    Σκόντα Ξάνθη-ΟΦΗ       Παπαδάκος
    ΠΑΟΚ-ΑΕΚ               Χατζής
    Απόλλων Αθηνών-Ιωνικός Βασσάρας
    Προοδευτική-Αθηναικός  Δούρος
    Παναχαική-Ηρακλής      Βαρούχας
    Ολυμπιακός-Εθνικός     Βοργιάς
    Βέροια-Καβάλα          Μποζατζίδης
    Καλαμάτα-Πανηλειακός   Καζναφέρης

Εβδομήντα έξι μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής έχουν επισκεφθεί την Αθήνα και έχουν ενημερωθεί για την υποψηφιότητα της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Χθές ολοκλήρωσαν την επίσκεψη τους στην Ελλάδα δύο ακόμη μέλη της ΔΟΕ, ο Αυστριακός Φίλιπ Φον Σέλερ και ο Αμερικανός πρόεδρος της ΦΙΜΠΑ, Τζορτζ Κίλιαν, οι οποίοι φύτευσαν στο ``Αλσος των μελών της ΔΟΕ`` από μία ελιά, που θα φέρει το όνομα τους.

``Διαπίστωσα ότι η ελληνική υποψηφιότητα είναι ισχυρή. Συγκριτικά με την προηγούμενη επίσκεψη μου στην Αθήνα, το 1991, όλα είναι πολύ βελτιωμένα``, είπε μετά την τελετή ο Φίλιπ Φον Σέλερ. <> Εξάλλου ο Τζορτζ Κίλιαν δήλωσε:`` Εχω έλθει πολλές φορές στην Ελλάδα, ωστόσο αυτή η εκδήλωση ήταν η πιο συγκινητική. Του χρόνου, κατά τη διάρκεια του Μουντομπάσκετ θα επισκεφθώ και πάλι το Αλσος για να διαπιστώσω πόσο μεγάλωσε η ελιά μου.

Η υποψηφιότητα της Αθήνας είναι πράγματι ισχυρή``, κατέληξε ο κ.Κίλιαν.

Την Παρασκευή στη συνάντηση που θα έχουν ο Σωκράτης Κόκκαλης με τον Ντούσαν Ιβκοβιτς, θα κριθεί η παραμονή του Ελμερ Μπένετ στον Ολυμπιακό.

Χθές ο Αμερικανός πλέι-μέικερ υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία και διαπιστώθηκε ότι πάσχει απο αυχενική δυσκοκίλη.

Ωστόσο είναι άγνωστο πότε θα επανέλθει στις προπονήσεις.

Με την Μπάγερ Λεβερκούζεν παίζει στις εννέα και μισή το βράδυ ο Παναθηναικός, στη πρεμιέρα του διεθνούς τουρνουά της Λευκωσίας.

Νωρίτερα στις επτά και μισή αναμετρώνται η ΤΣΕ-ΤΣΕ- ΚΑ Μόσχας με την Βιλερμπάν.

Για την δεύτερη μέρα του διεθνούς τουρνουά Μαυροσκούφεια που διεξάγεται στο Ιβανώφειο της Θεσσαλονίκης, ο Ηρακλής νίκησε τον Απόλλωνα Πάτρας με 95-87.

Στον άλλο αγώνα της ημέρας, το Περιστέρι κέρδισε με 81-65 τη Μακάμπι Γκιβατάιμ.

Στη σημερινή τρίτη και τελευταία ημέρα του τουρνουά, στις έξι το απόγευμα παίζουν το Περιστέρι με τον Απόλλωνα Πάτρας και στις οκτώ ο Ηρακλής με την Μακάμπι Γκιβατάιμ.

Την πανίσχυρη Βραζιλία αντιμετωπίζει στις πέντε το απόγευμα η εθνική ομάδα βόλλευ των εφήβων στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Μπαχρέιν.

Η εθνική μας πάντως έχει σοβαρό πρόβλημα στη θέση του πασαδόρου καθώς ο Γιάννης Λιβαθηνός υπέστη θλάση στους προσαγωγούς ενώ ο Σωτήρης Τσέργας έπαθε τροφική δηλητηρίαση.

Η συμμετοχή και των δύο παικτών στο απογευματινό παιχνίδι θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

Στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου που δεν είναι άλλο απο την Α1 κατηγορία της Ιταλίας θα αγωνίζεται εκτός απροόπτου απο τη νέα περίοδο ο Ανδρέας Θεοδωρίδης.

Ο 29-χρονός διεθνής μπλοκέρ που είναι με μονομερή ανανέωση στον Ολυμπιακό, υπέγραψε προσύμφωνο με την Κόμ Κάβι Νάπολι για συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους.

Να σημειωθεί ότι με τη Νάπολι έχει υπογράψει προσύμφωνο και ο Γιώργος Ντράκοβιτς.

Απο την πλευρά της η δίοικηση του Ολυμπιακού υποστηρίζει πως και οι δύο παίκτες ανήκουν στη δύναμη του συλλόγου και δεν πρόκειται να φύγουν στην Ιταλία.

Η εθνική ομάδα των νέων στο τρίτο αγώνα της για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που γίνεται στην Τουρκία, αναδείχθηκε ισόπαλη 23-23 με την Λευκορωσία.

Αύριο στις 4 το απόγευμα η εθνική μας παίζει με την Αίγυπτο και θέλει νίκη με μεγάλη διαφορά για να προκριθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η εθνική ομάδα των εφήβων τώρα, κέρδισε με 28-19 το Ισραήλ στο πλαίσιο του Ευρωπαικού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Ταλίν της Εσθονίας.

Με νίκη στο σημερινό παιχνίδι με αντίπαλο την Σλοβενία, η εθνική μας παίρνει την πρόκριση για τους τέσσερις της διοργάνωσης.

© ANT1 Radio 1997


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Wednesday, 27 August 1997 - 8:09:16 UTC