Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek (AM), 97-09-01

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Δευτέρα 01-09-97

Πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Πρώτης Εθνικής Κατηγορίας στο ποδόσφαιρο το Σαββατοκύριακό. 22 γκολ σημειώθηκαν στους 8 απο τους 9 αγώνες που πραγματοποιήθηκαν.

Ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-1 τον Εθνικό ενω ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε ισόπαλος χωρις τέρματα με την ΑΕΚ στο ντέρμπυ της Τούμπας.

Εκτός έδρας κέρδισαν οι Παναθηναϊκός, Ηρακλής και Ιωνικός.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της πρεμιέρας ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 0-0 Ολυμπιακός-Εθνικός 3-1 Σκόντα Ξάνθη-ΟΦΗ 2-1 Προοδευτική-Αθηναϊκός 3-0 Παναχαϊκή-Ηρακλής 0-1 Βέροια- Καβάλα 4-2 Απόλλων Αθηνων-Ιωνικός 0-2 Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 0-3

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται στις πέντε και τέταρτο το απόγευμα με την αναμέτρηση της Καλαμάτας με τον Πανηλειακό.

-Η επόμενη αγωνιστική, θα διεξαχθεί το τριήμερο 13- 14-15 Σεπτεμβρίου. Οι συναντήαεις που περιλαμβάνει Σκόντα Ξάνθη-Καλαμάτα Πανυηλειακός-Πανιώνιος ΟΦΗ-ΠΑΟΚ Παναθηναϊκός-Απόλλων Αθηνών ΑΕΚ-Προοδευτική Ιωνικός-Παναχαϊκή Αθηναϊκός-Ολυμπιακός Ηρακλής-Βέροια και Εθνικός-Καβάλα

-Να δούμε τώρα τι έκαναν οι αντίπαλοι των ελληνικων ομάδων στα Κύπελλα Ευρώπης.

Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού, η Ρεαλ στην πρεμιέρα του Ισπανικού Πρωταθλήματος αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 στο ντέρμπυ της Μαδρίτης με την Ατλέτικο.

Στην 2η αγωνιστική του Πορτογαλικού πρωταθλήματος, η Πόρτο νίκησε με 2-0 την Μπελενένσες ενω η Ρόζενμποργκ στην Νορβηγία (21η αγωνιστική του πρωταθλήματος) νίκησε με 5-0 την Στάμπακ στο ντέρμπυ των πρωτοππόρων. Η ομάδα του Τροντχαϊμ ξέφυγε 11 βαθμούς απο την Στάμπακ, στην βαθμολογία.

Η Αρσεναλ, αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με την Τόττεναμ, στην 5η αγωνιστική της Πρέμιερ Λήγκ, ενω η Φερεντσβάρος- αντίπαλος του ΟΦΗ-κέρδισε με 3-0 την Ντέμπρεντσεν, για την 6η ημέρα του Ουγγρικού πρωταθλήματος.

-Στην τελική ευθεία βρίσκονται απο χθες η Αθήνα, η Ρώμη, η Στοκχόλμη, το Μπουενος Αϊρες και το Κεϊπ Τάουν, οι 5 πόλεις που διεκδικούν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Στη Λωζάνη κτυπά με έντονους ρυθμούς η καρδιά του Ολυμπιακού Κινήματος, με αποκορύφωμα το βράδυ της 5ης Σεπτεμβρίου, οπότε ο Χουαν Αντόνιο Σάμαρανκ θα ανκοινώσει το όνομα της νικήτριας πόλης.

Ηδη στην έδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής άρχισαν να συρρέουν τα κλιμάκια των 5 υποψηφιων πόλεων, ενω παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΕ.

Αύριο αρχίζει η 106η Σύνοδος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, η οποία θα κλείσει τις εργασίες της με την εκλογή της πόλης που θα διοργανώσει τους Αγώνες της 28ης Ολυμπιάδας.

Τέλος πέντε έλληνες Ολυμπιονίκες, ο Πύρρος Δήμας, ο Κάχι Καχιασβίλη, ο Νίκος Κακλαμανάκης, ο Λεωνίδας Κόκκας και ο Ιωάννης Μελισσανίδης, ο οποίος μετέχει και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυμναστικής, που γίνεται στη Λωζάνη, δίνουν το παρών στην Ελβετική πόλη για να υποστηρίξουν απο την μεριά τους την υποψηφιότητα της Αθήνας.

-Στο μπάσκετ

-Την τέταρτη θέση κατέκτησε ο Ολυμπιακός στο τουρνουά του Βελιγραδίου. Εχασε στο μικρό τελικό με 71-59 απο την Μπένετον Τρεβίζο.

-Η εθνική μας ομάδα των εφήβων προκρίθηκε αηττητη στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Στο τελευταιο αγώνα της προκριματικής φάσης νίκησε με 75-62 την Γερμανία.

-Τέλος, η εθνική μας ομάδα εφήβων του χαντ-μπωλ κατέκτησε την 4η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που έγινε στο Τάλιν της Εσθονίας.

Στον μικρό τελικό έχασε με 27-20 απο την Ουγγαρία.

© ANT1 Radio 1997


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Monday, 1 September 1997 - 10:09:13 UTC