Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek (AM), 97-09-04

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Πέμπτη 04-09-97

Λίγες ώρες απέμειναν για την ετυμηγορία της ΔΟΕ ποιά πόλη θα αναλάβει τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και η αγωνία ανάμεσα στις πέντε υποψήφιες πόλεις κορυφώνεται.

Η πρόεδρος της επιτροπής διεκδίκησης του Αθήνα 2004 Γιάννα Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη δήλωσε μεταξύ άλλων ότι "εστιάζουμε όλη την προσοχή και την προσπάθεια μας στην απόδειξη προς τα μέλη της ΔΟΕ ότι η Αθήνα είναι ικανή να αναλάβει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Παρουσιάζουμε στα μέλη της ΔΟΕ τις άρτιες αθλητικές εγκαταστάσεις μας, τα έργα υποδομής και γενικώς μία υποψηφιότητα που συνδιάζει με μοναδικό τρόπο τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και την εκπαίδευση" και κατέληξε η πρόεδρος του Αθήνα 2004 "Πάντα με σεβασμό και δυναμικότητα ζητούμε τη στήριξη της υποψηφιότητας μας και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας αυτή εώς και την Παρασκευή ".

Στο μεταξύ ο πρόεδρος της ΔΟΕ Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ επισκέφθηκε χθές το απόγευμα στη Λωζάννη το ελληνικό περίπτερο και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την υποψηφιότητα της Αθήνας.

Να σημειωθεί ότι το περίπτερο αποδίδει το ελληνικό στοιχείο, συνδιάζοντας τα λευκά μάρμαρα και το άπλετο φώς.

Με το καθιερωμένο φιλικό παιχνίδι μεταξύ των εθνικών ομάδων ανδρών και ελπίδων, ολοκληρώθηκε η προετοιμασία των εθνικών μας συγκροτημάτων επί ελληνικού εδάφους ενόψει των αναμετρήσεων με τις αντίστοιχες της Σλοβενίας.

Για την ιστορία οι ελπίδες νίκησαν στο Ολυμπιακό Στάδιο με 1-0 χάρη στο γκόλ που πέτυχε ο Παναγιώτης Κατσούρης.

Η αποστολή της εθνικής ομάδας αναχωρεί στις 10 το πρωί για τη Λουμπλιάνα και οι διεθνείς μας αισιοδοξούν ότι το Σάββατο θα κερδίσουν την Σλοβενία στον κρίσιμο αγώνα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1998.

Φιλικό αγώνα με την Αγία Ελεούσα, ομάδα τρίτης κατηγορίας, δίνει στις πέντε και μισή το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του Ρέντη ο Ολυμπιακός.

Την απόκτηση του Τόντ Ντέι ανακοίνωσε και επίσημα το ΤΑΚ ΑΕΚ.

Ο 37-χρονός Αμερικανός σμόλ φόργουορντ -ύψους 2.01- πέρσι αγωνιζόταν στους Μπόστον Σέλτικς και είχε μέσο όρο 14,5 πόντους ανά παιχνίδι.

Το 1992 αποφοίτησε απο το Πανεπιστήμιο του Αρκάνσας και έγινε επιλογή απο τους Μιλγουόκι Μπάκς με τους οποίους την πρώτη του χρονιά στο ΝΒΑ είχε μέσο όρο 14 πόντους.

Ο Ντέι για συμβόλαιο συμεργασίας ενός έτους θα εισπράξει περίπου ένα εκατομμμύριο δολλάρια.

Εννέα χιλιάδες φίλαθλοι βρέθηκαν στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων για να αποθεώσουν τον νέο Παναθηναικό.

Δίοικηση, τεχνική ηγεσία και παίκτες του τριφυλλιού υποσχέθηκαν πως θα φέρουν και πάλι την ομάδα στην κορυφή σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η Κατερίνα Θάνου κατέκτησε την πρώτη θέση στα 100 μέτρα με χρόνο 11 δευτερόλεπτα και 25 εκατοστά, στο διεθνές μήτινγκ στίβου που έγινε στο Ριέτι της Ιταλίας.

Στα 200 μέτρα ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος ήταν δεύτερος με 20.54 ενώ στα 100 μέτρα ο Χάρης Παπαδιάς κατετάγη τρίτος με 10.44

Χωρίς τους τραυματίες Μπάεφ, Παπάζογλου και Σιδηρόπουλο, η εθνική ομάδα βόλλευ των ανδρών αναχωρεί στις 3 και 20 το μεσημέρι για την Ολλανδία όπου απο το Σάββατο θα ριχτεί στη μάχη του Ευρωπαικού Πρωταθλήματος.

Ενα βήμα πριν την επιστροφή του στην Μπουντεσλίγκα βρίσκεται ο Τόνι Γιεμπόα.

Ο έγχρωμος διεθνής επιθετικός από την Γκάνα, ο οποίος την περασμένη σεζόν αγωνιζόταν με τα χρώματα της Λίντς, σύμφωνα με γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό βρίσκεται κοντά σε συνεργασία με την ομάδα του Αμβούργου.

Μία μεταγραφή που αν τελικά πραγματοποιηθεί θα κοστίσει περίπου 1.6 εκατομμύρια δολλάρια για συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών.

Να θυμίσουμε ότι την περίοδο 1994-95 ο Γιεμπόα είχε αγωνιστεί στο γερμανικό πρωτάθλημα με την φανέλα της Αιντραχτ Φρανκφούρτης.

© ANT1 Radio 1997


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Thursday, 4 September 1997 - 10:09:15 UTC