Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek (PM), 97-09-24

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Τετάρτη 24-09-97

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στο χώρο του ποδοσφαίρου η απόφαση του Πανελληνίου σύνδεσμου αμοιβομένων ποδοσφαιριστών για 10 λεπτη αποχή από τους αγώνες της 4ης αγωνιστικής, ολικής στη 5η και αποχή από τις υποχρεώσεις της εθνικής αν ΕΠΕ και ΕΠΑΕ δεν μειώσουν τον αριθμό των μη κοινοτικών ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στα εθνικά πρωταθλήματα.

Ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ Στέλιος Σφακιανάκης αντέδρασε έντονα. Χαρακτήρισε την απόφαση του ΠΣΑΠ διεκδικητική και τόνισε ότι από τη στιγμή που θα κοινοποιηθεί κι επίσημα θα κινηθεί δικαστικά για να κριθεί παράνομη και καταχρηστική.

Στη περίπτωση αποχής αναμένεται να υπάρξουν μεγάλα προβλήματα στους διαγωνισμούς του ΠΡΟΠΟ και, ήδη, η διοίκηση του ΟΠΑΠ μελετάει εναλλακτικές λύσεις.

Αίτημα του ΠΣΑΠ είναι η μείωση των μη κοινοτικών από έξι σε τέσσερις στην Α εθνική από τέσσερις σε δύο στη Β εθνική και τη πλήρη απαγόρευση στη Γ εθνική.

Στη σκιά της απόφασης του πανελληνίου συνδέσμου αμοιβομένων ποδοσφαιριστών για αποχή των μελών του ακόμη κι από τις υποχρεώσεις της εθνικής ομάδας, στη περίπτωση που δεν μειωθεί ο αριθμός των μη κοινοτικών παικτών στα πρωταθλήματα των εθνικών κατηγοριών, το εθνικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει το αντίστοιχο των ελπίδων σε φιλικό παιχνίδι που θα γίνει στις 7 μ.μ. στο Ολυμπιακό Στάδιο και είναι στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το μεγάλο παιχνίδι με τη Δανία στις 11 Οκτωβρίου.

Στην εθνική ομάδα θα κάνει την επανεμφάνμιση του ο Ντέμις Νικολαϊδης.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ανέλαβε την ευθύνη για την ήττα του Ολυμπιακού με 1-0 απο την ΑΕΚ στο ντέρμπι της περασμένης Δευτέρας. {Η νίκη έχει πολλούς πατεράδες, η ήττα μόνο έναν}, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς.

Αμφίβολλη είναι η συμμετοχή του Ανδρέα Νινιάδη στον αγώνα της με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο μετά από τράβηγμα που υπέστει στο δικέφαλλο.

Η ΠΑΕ ΟΦΗ θα ζητήσει από τη ΠΑΕ Ολυμπιακός να μην δώσει εισιτήρια στους συνδέσμους της δυτικής Κρήτης φοβούμενη βεντέτα μετά τα όσα είχαν γίνει στον αγώνα των δύο ομάδων που είχε γίνει πέρισυ στα Χανιά.

Στα 45 εκατομύρια δραχμές ανέρχεται το πριμ που θα μοιραστούν οι παίκτες της ΑΕΚ για τη νίκη επί του Ολυμπιακού.

Ο προπονητής της Ενωσης Ντουμίτρου Ντουμιτρίου εκτός από τον Νίκα Παντούρου έχει μεταγραφικο στόχο και τον Ντένις Σέρμπαν, ενώ για τη συνέχεια είπε πως η ΑΕΚ θα είναι ακόμη καλύτερη.

Ο Βασίλης Δανιήλ δεν θέλησε να σχολιάσει το αποτέλεσμα του ντέρμπι Ολυμπιακού-ΑΕΚ, ενώ απέφυγε να πάρει θέση στο ενδεχόμενο απόκτησης του Γιώργου Δώνη απο τους πράσινους.

Ο Παναθηναϊκός ζευγάρωσε τις επιτυχίες του στο ευρωπαϊκό κπυελλο. Με πρώτους σκόρερ του Ντίνο Ράτζα και Φραγκίσκο Αλβέρτη που σημείωσαν 32 και 26 πόντους αντίστοιχα ο Παναθηναϊκός κέρδισε στο Ισράηλ τη Μακάμπι Ραανανά με 84-74.

Για την ίδια διοργάνωση, ο Απόλλωνας Πάτρας έχασε στην Σλοβενία με 110-99 απο την Πολ- ζέλα.

Πρώτος σκόρερ του Απόλλωνα ήταν ο Αμερικανός Τόνι Ντου όσον με 31 πόντους.

Την Ολύμπια Λουμπλιάνας αντιμετωπίζει απόψε στη Σλοβενία η ΑΕΚ στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα.

Το παιχνίδι θα αρχίσει στις εννέα και τέταρτο και θα μεταδοθεί απ ευθείας απο την τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Αυτή την ώρα φτάνει στην Αθήνα η αποστολή της ΤΣΣΚ Μόσχας ενόψει του αυριανού αγώνα με τον Ολυμπιακό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για την Ευρωλίγκα.

Ο Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς επιστρέφει στους αγωνιστικούς χώρους μετά το σοβαρό τραυματισμό του που τον κράτησε εκτός γηπέδων για αρκετούς μήνες.

Συμπεριλήφθηκε στην αποστολή του ΠΑΟΚ για τον αυριανό αγώνα με την Κροάσια στο Σπλιτ.

© ANT1 Radio 1997


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Wednesday, 24 September 1997 - 16:09:24 UTC