Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek (AM), 97-12-02

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Last Updated: Tuesday, 02-Dec-97 11:27:27

Θλιβερά επεισόδια σημάδεψαν το ντέρμπυ των αιωνίων αντιπάλων που έληξε με νίκη 3-1 του Ολυμπιακού.

32 χούλικανς συνελήφθησαν για την συμμετοχή τους στα επεισόδια και σήμερα θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα. Τρείς Αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ενας εκ'των οποίων σοβαρά και τρείς νεαροί μεταφέρθηκαν για παροχή πρώτων βοηθείων στο νοσοκομείο Υγεία.

Τα επεισόδια άρχισαν πριν απο τον αγώνα και συνεχίστηκαν στις εξέδρες και στο χώρο του γηπέδου όπου προκλήθηκαν σημαντικές ζημίες στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Στον αγωνιστικό τομέα . Οι τρείς αποβολές των παικτών του Παναθηναϊκού στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, έκριναν ουσιαστικά το μεγάλο ντέρμπυ ανάμεσα στους 2 αιωνίους αντιπάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου που βρήκε νικητή τον Ολυμπιακό με 3-1.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν την τύχη να προηγηθούν μόλις στο 3ο λεπτό με τον Ιλια Ιβιτς.

Πάντως οι παίκτες του τριφυλλίου στη συνέχεια ανέλαβαν τα ηνία του αγώνα και στο 15ο λεπτό ο Γεωργιάδης του Χαραλάμπους κέρδισε πέναλτυ. Την εκτέλεσε ανέλαβε ο ίδιος αλλά ο Τοχούρογλου επεσε στην γωνία του και εδιωξε την μπάλλα.

Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε στο μεγαλύτερο διάστημα με οκτώ παίκτες. Στο 59ο λεπτό ο Γκούμας είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Πουρσανίδη. Δυο λεπτά αργότερα ο Γεωργιάδης του Χαραλάμπους αντίκρυσε και αυτός δεύτερη κίτρινη κάρτα επειδή κτύπησε εκτός φάσης τον Ανατολάκη. Στο 68ο λεπτό ο Μιλόγεβιτς ανέτρεψε εξω απο την περιοχή τον Καραπιάλη με αποτέλεσμα ο διαιτητής της συνάντησης Μάλαμας Τεβεκέλης να τον αποβάλλει καθώς ήταν ο τελευταίος παίκτης.

Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύθηκε την αριθμητική υπεροχή που είχε και στο 71ο λεπτό ο Τζόρτζεβιτς έκανε το 2- 0.

Ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 2-1 στο 78ο λεπτό με τον Βαζέχα και το τελικό 3-1 πέτυχε στις καθυστερήσεις ο Ιλια Ιβιτς.

Ικανοποιημένος για την πορεία της ΑΕΚ και τη νίκη τη Βέροια εμφανίστηκε χθές μιλώντας στους δημοσιογράφους ο τεχνικός της Ενωσης Ντουμίτρου Ντουμιτρίου.

Η πρωτοππόρος Ελευσίνα νίκησε με 2-0 στη Δράμα την τοπική Δόξα για την 10η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Δεύτερης Εθνικής Κατηγορίας. Στα αλλα χθεσινά παιχνίδια είχαμε Λάρισα-Αρης 1-1 και Καλλιθέα-Αναγέννηση Καρδίτσας 1-1-.

Με ποινή αποκλεισμού μιας αγωνιστικής τιμώρησε ο αθλητικός δικαστής τον Λευτέρη Σούμποτιτς και τον Ντούσαν Ιβκοβίτς για την συμπεριφορά τους μετά το τέλος του αγώνα ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 Κατηγορίας στο μπάσκετ.

Στους δυο προπονητές επέβαλε και χρηματικό πρόστιμο εξακοσίων χιλιάδων δραχμών και έτσι τώρα ο Ντούσαν Ιβκοβιτς δεν θα κάτσει στον πάγκο του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή ενω και ο Λευτέρης Σούμποτιτς δεν θα είναι στον πάγκο του Παναθηναϊκού στον αγώνα με το Ηράκλειο.

Με μια αγωνιστική τιμώρησε και τον προπονητή του Σπόρτιγκ Κώστα Πετρόπουλο για τις δηλώσεις του μετά τον αγώνα με τον Πανιώνιο.

Προσωπικότητες απο όλο το φάσμα του ελληνικού αθλητισμού και όχι μόνο, τιμήθηκαν στην ειδική τελετή του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, που έγινε χθες το απόγευμα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Βραβεύθηκαν μεταξύ άλλων για τις επιτυχίες τους Ολυμπιακός (πρωταθλητής Ευρώπης στο Μπάσκετ), Ναυτικός Ομιλος Βουλιαγμένης (Κυπελλούχος Ευρώπης στο Πόλο), Εθνική Ρυθμικής Γυμναστικής (2η στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα), οι παγκόσμιοι πρωταθλητές του στίβου Νίκη Ξανθού, Κώστας Γκατσιούδης, Χάρης Παπαδιάς, Κατερίνα Κόφφα, Λάμπρος Παπακώστας, ο Ολυμπιονίκης της Αρσης Βαρών Λεωνίδας Σαμπάνης και οι πρωταθλητές Ευρώπης στην Ποδηλασία Γιώργος Χειμωνέτος, Δημήτρης Γεωργαλής και Λάμπρος Βασιλόπουλος.

Στις ειδικές βραβεύσεις είχαμε την τιμητική διάκριση στην προεδρο της Επιτροπής Διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 Γιάννα Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη, στους Ολυμπιονίκες Βούλα Πατουλίδου και Δημήτρη Θανόπουλο, στον Αντώνη Αντωνιάδη, στον Υπουργό Εθνικής Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλο, στον Υφυπουργο Αθλητισμου Ανδρεα Φούρα, στον πρωην Υφυπουργο Αθλητισμού Γιώργο Λιάνη και στο συγγραφέα Αντώνη Σαμαράκη.

(c) ANT1 Radio 1997


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Tuesday, 2 December 1997 - 10:09:15 UTC