Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek (PM), 97-12-23

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Last Updated: Tuesday, 23-Dec-97 13:36:09

Στον Ολυμπιακό θα συνεχίσει τη καριέρα του μέχρι το 2.002 ο Δημήτρης Παπανικολάου. Μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις ο 20 χρονος διεθνής παίκτης συμφώνησε με τη διοίκηση του ΤΑΚ Ολυμπιακός για συμβόλαιο συνεργασίας με τους ερυθρόλευκους, διάρκειας τεσσεράμιση χρόνων εναντι του ποσού των 550 εκατομμυριων δραχμών.

Η ΑΕΚ σημείωσε την 7η εκτός έδρας νίκη της στο πρωτάθλημα της Α εθνικής και ο Ντέμις Νικολαϊδης σκόραρε για 7η συνεχόμενη αγωνιστική. Η ομάδα της Ενωσης αν και βρέθηκε να χάνει 1-0 στο 14ο λεπτό κέρδισε 2-1 στη Καλαμάτα τη τοπική ομάδα και διατήρησε τη διαφορά των 3 πόντων απο τον δεύτερο Ολυμπιακό και 4ρων από τον τρίτο Παναθηναϊκό.

Ο Κώστας Γκατσιούδης στους άνδρες, η Νίκη Ξάνθου στις γυναικες και η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν κορυφαίοι για το 1997 στο δημοψήφισμα που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου.

Επίσης το έπαθλο αθλητικής προσφοράς και ήθους θα απονεμηθεί στον Νίκο Γκάλη.

Με δυο αγωνιστικές αποκλεισμό της έδρας του τιμωρήθηκε ο Παναθηναϊκός και με μια αγωνιστική ο Ολυμπιακός για τα επεισοδια των οπαδών τους στο μεταξύ τους αγώνα για το Πρωτάθλημα της Πρώτης Εθνικής Κατηγορίας, στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Και οι δύο ΠΑΕ τιμωρήθηκαν με 8 εκ. δραχμές πρόστιμο, ενώ η πειθαρχική επιτροπή με ψήφους 2-1 κατήργησε την υποτροπή.

Πάντως, η εξορία αναμένεται να είναι ανώδυνη και για τις δύο ομάδες.

Ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί μακριά από το ΟΑΚΑ τα παιχνίδια με τη Καλαμάτα για το πρωτάθλημα και τον Πανσερραϊκό για το κύπελλο.

Ο Ολυμπιακός αν προκριθεί σε βάρος του Ηρακλή

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Ανδρέας Φούρας έδωσε χθες στη δημοσιότητα έγγραφο του Υπουργείου Ανάπτυξης στο οποίο έχει ανατεθεί ο έλεγχος των ΠΑΕ. Σύμφωνα με αυτό πολλές ΠΑΕ δεν τηρούν το νόμο.

Δεν έχουν υποβάλλει ισολογισμό οικονομικής χρήσης για το διάστημα απο 1η Ιουλίου 1996 εως 30 Ιουνίου 1997, ενω άλλων ΠΑΕ ο ισολογισμός παρουσιάζεται ζημιογόνος.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης δίνει προθεσμία 15 ημερών στις διοικήσεις των ποδοσφαιρικών ανωνύμων εταιρειών να υποβάλλουν τα προβλεπόμενα απο το νόμο δικαιολογητά των ισολογισμών τους, ενω για όσες ΠΑΕ δεν υπέβαλαν ισολογισμό έχει ειδοποιηθεί ο ΟΠΑΠ να διακόψει την προβλεπόμενη απο το νόμο επιχορήγηση.

Ο Παναθηναϊκός άφησε χθες ελεύθερο τον Γιώργο Καπουράνη, κάτι που επιβεβαιώνει τον ερχομο του Μανώλη Δερμιτζάκη απο τον ΟΦΗ στους πρασίνους, στη μεταγραφική περιοδο του Ιανουαρίου.

Ο Ντέϊβιντ Ρίβερς που αγωνίζεται τώρα στην Τιμ Σύστεμ Μπολώνια, ψηφίστηκε καλύτερος παίκτης στην γηραια ήπειρο-σύμφωνα με την ΦΙΜΠΑ-αφού πέρυσι οδήγησε τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ενω τον τίτλο του καλύτερου προπονητή πήρε ο τεχνικός των ερυθρολεύκων Ντούσαν Ιβκοβιτς.

Για το Πρωτάθλημα της Δεύτερης Εθνικής Κατηγορίας ο Απόλλωνας Καλαμαριάς νίκησε με 3-0 τα Τρίκαλα.

Χθες το μεσημέρι διεκόπη και πάλι το παιχνίδι Εδεσσαϊκού-Λάρισας στο 76ο λεπτό και ενω ήταν 3-2 υπέρ της Θεσσαλικής ομάδας. Η ΕΠΑΕ θα αποφασίσει τώρα για την τύχη του αγώνα.

Η εθνική μας ομάδα βολλεϋ στο τελευταίο της αγώνα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, που έγινε στην Λαμία και ήταν τυπικής διαδικασίας, έχασε με 3-0 σετ απο την Γιουγκοσλαβία.

Η ελληνική ομάδα προκρίθηκε στα τελικά της διοργάνωσης, που θα γίνουν τον Νοέμβριο του 98 στην Ιαπωνία, μετά την νίκη της με 3-1 σετ, το απόγευμα της Κυριακής.

(c) ANT1 Radio 1997


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Tuesday, 23 December 1997 - 12:35:32 UTC