Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek (AM), 98-01-13

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Last Updated: Tuesday, 13-Jan-98 10:37:33

Τους πρώτους της βαθμούς εκτός έδρας μετά απο 7 συνεχείς νίκες έχασε η ΑΕΚ χθες το απόγευμα, στο φινάλε του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος της Πρώτης Εθνικής Κατηγορίας.

Εφερε 0-0 στην Ξάνθη με αντίπαλο την Σκόντα και έτσι το σερί των 10 νικών συνολικά και των 7 εκτός έδρας διακόπηκε.

Η ΑΕΚ παραμένει ωστόσο στην κορυφή της βαθμολογίας με 44 βαθμούς, εναν περισσότερο απο τον Ολυμπιακό, κι έτσι και τυπικά στέφθηκε πρωταθλήτρια χειμώνα, ενω παραμένει κι αηττητη εκτός έδρας.

Η Επιτροπή Φιλάθλου Ιδιότητας τιμώρησε με 6μηνη στέρηση της φίλαθλης ιδιότητας, με τριετή όμως αναστολή, τον προπονητή του Ολυμπιακού Ντούσαν Μπάγιεβιτς για το επεισόδιο που είχε πριν απο τρείς μήνες με τον φίλαθλο Μανώλη Μυριανάκη, στο Ανατολικό Αεροδρόμιο.

Η ΕΦΙ τιμώρησε επίσης τον προέδρο του Ιωνικού Νίκο Κανελλάκη με τριετή απαγόρευση της εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για τα επεισόδια στο παιχνίδι Ολυμπιακού-Ιωνικού.

Με δυο χρόνια τιμωρήθηκε ο Αντιπροεδρος της ομάδας της Νίκαιας Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Και οι δυο έχουν το δικαίωμα να κάνουν έφεση, η οποία θα συζητηθεί στην ολομέλεια της Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων στις 3 Φεβρουαρίου.

Οι κορυφαίοι του 1997 στο χώρο του ελληνικού αθλητισμού τιμήθηκαν χθες το βράδυ στην ειδική εκδήλωση του Πανελληνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου.

Βραβεύθηκαν ο κορυφαίος αθλητής της χρονιάς Κώστας Γκατσιούδης, η Νίκη Ξάνθου-πρώτη αθλήτρια του 97-και η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού σαν καλύτερη ομάδα της χρονιας που πέρασε.

Το έπαθλο αθλητικής προσφοράς και ήθους απονεμήθηκε στον Νίκο Γκάλη.

Τιμητική διάκριση δόθηκε στην πρόεδρο της Επιτροπής Διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, που ήταν το πρόσωπο της χρονιάς για τον ελληνικό αθλητισμό.

Ακόμα τιμήθηκε η αρχαιότερη ελληνική ομοσπονδία, ο ΣΕΓΑΣ που συμπλήρωσε 100 χρόνια απο την ίδρυση του. Την απονομή στον προεδρο του ΣΕΓΑΣ Βασίλη Σεβαστή έκανε ο προεδρος του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου Μίνως Κυριακού.

Ειδικές βραβεύσεις δόθηκαν σε νεους αθλητές. Συγκεκριμένα, στον παλαιστή Γιώργο Τζιώλα, στον χαντ-μπωλίστα Αντώνη Σαουλίδη, στην κωπηλάτρια Ειρήνη Ζώρα, στην εθνική ομάδα πόλο των νεανίδων και στην εθνική ομάδα βόλλεϋ των παίδων. Τέλος, το έπαθλο FAIR PLAY απονεμήθηκε στον Κώστα Φρατζέσκο.

Στο μπάσκετ. Στην αστοχία των περιφερειακών της ομάδας του απέδωσε ο Γιάννης Ιωαννίδης την ήττα της ΑΕΚ απο τον Ολυμπιακό, μιλώντας χθες στους δημοσιογράφους.

Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα για τον Ιωαννίδη, προέρχεται απο τον Ισπανό Χοσέ Λάσα, που υπέστη κάταγμα στο χέρι και θα απουσιάσει απο το παιχνίδι με την Ούλκερ για την Ευρωλίγκα.

Ο πρώην άσσος του Παναθηναϊκού Μπαϊρον Ντίνκινς πήρε το πράσινο φώς απο τον πρόεδρο της ομάδας Παύλο Γιαννακόπουλο να υπογράψει συμβόλαιο με την Ιταλική Ρόμα.

Εντός της εβδομάδας θα ανανεωθεί με τον Παναθηναϊκό το συμβόλαιο του Γερμανού Μαϊκλ Κόχ.

Την Μπάγερ Λεβερκούζεν αντιμετωπίζει απόψε στην Γερμανία ο Παναθηναϊκός για το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Μπάσκετ. Για την ίδια διοργάνωση ο Απόλλωνας Πάτρας παίζει στο Ισραήλ με την Χάποελ Ελιάτ.

Τα προβλήματα στην ομάδα μπάσκετ του Αρη δεν έχουν τελειωμο. Ο Τιτ Σόκ εγκατέλειψε την Θεσσαλονίκη και μάλλον βρίσκεται στην Εσθονία ενω ο Χοσέ Πικουλίν Ορτίθ ζητά 88 χιλιαδες δολλάρια που του οφείλονται απο τους μισθούς των δυο τελευταίων μηνών.

Ο Γιώργος Καράγκουτης του Πανιώνιου αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 Κατηγορίας του μπάσκετ.

Για το πρωτάθλημα της Δεύτερης Εθνικής Κατηγορίας στο ποδοσφαιρο, η Δόξα Βύρωνα νίκησε εκτός έδρας με 2-1 τον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Η εθνική μας ομάδα πόλο των γυναικών έχασε στον 5ο και τελευταίο της αγώνα για την πρώτη φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που γίνεται στο Πέρθ της Αυστραλίας με 9-6 απο την Ουγγαρια.

Η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει την Τεταρτη, στα προημιτελικά της διοργάνωσης, την Ρωσία.

(c) ANT1 Radio 1998


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Tuesday, 13 January 1998 - 9:09:13 UTC