Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek (AM), 98-02-17

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Last Updated: Tuesday, 17-Feb-98 10:50:20

Η εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου ήταν από τα κυρίαρχα θέματα στη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής, μετά την επερώτηση που κατέθεσαν πέντε βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Η επερώτηση κατατέθηκε από τους βουλευτές ΠαπαΘανασίου, Καραμηνά, Δημοσχάκη, Καλατζή, Μεϊμαράκη αναφορικά με τη κρίση αναξιοπιστίας που έχει ξεσπάσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στις καταγγελίες που υπάρχουν εις βάρος των παραγόντων που κατέχουν ηγετικές θέσεις σε θεσμικά όργανα.

Ο υφυπουργός αθλητισμού Ανδρέας Φούρας στην ομιλία του χθες τη Βούλη τόνισε ότι σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο για την εξυγίανση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Με το νομοσχέδιο η αθλητική δικαιοσύνη θα απονέμεται απο τακτικούς δικαστές, οι διαιτητές θα προέρχονται από σχολές γυμναστικής Ακαδημίας και όσοι αναλαμβάνουν τη διοικηση σωματείων και ομάδων θα παρουσιάζουν αναλυτικά τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Αναφερόμενος στον πρόεδρο της ΕΠΑΕ Στέλιο Σφακιανάκη ο υφυπουργος αθλητισμού είπε ότι διενεργείται προκαταρτική εξέταση για παράνομη λήψη του μισθού του, επειδή ενώ πήρε αποσπαση στη γενική γραμματεία Αθλητισμού απο το υπουργείο Οικονομικών ουδέποτε παρουσιάσθηκε για να αναλάβει υπηρεσία.

Η Σλοβενία θα είναι ο πρώτος αντίπαλος της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου, στους αγώνες του προκριματικού ομίλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2000.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που καθορίστηκε σε συνάντηση που είχαν οι προπονητές των ομαδων που μετέχουν στον όμιλο, το πρώτο παιχνίδι της εθνικής μας θα γίνει στις 6 Σεπτεμβρίου στην έδρα μας.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα:

10-10-98 Αλβανία  Ελλάδα
14-10-98 Ελλάδα   Γεωργία
23-03-99 Ελλάδα   Νορβηγία
31-03-99 Λετονία  Ελλάδα
05-06-99 Γεωργία  Ελλάδα
09-06-99 Ελλάδα   Λετονία
04-09-99 Νορβηγία Ελλάδα
08-09-99 Ελλάδα   Αλβανία
09-10-99 Σλοβενία Ελλάδα

Ρωγμώδες κατάγμα στο μικρό δάκτυλο του χεριού υπέστει τελικά ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού Αντώνης Νικοπολίδης κατά την διάρκεια του Κυριακάτικού αγώνα με τον Εθνικό.

Αυτό έδειξε η ακτινογραφία στην οποία υποβλήθηκε ο παίκτης, ο οποίος, ωστόσο θα αγωνιστεί κανονικά στο Σαββατιάτικό αγώνα με τον Αθηναϊκό στο Βύρωνα.

Για το πρωτάθλημα της Δεύτερης Εθνικής Κατηγορίας ο Λεβαδειακός αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0 με τον Αρη.

Την Ισραηλινή Χάποελ Εϊλάτ αντιμετωπίζει στις 9 το βράδυ ο Παναθηναϊκός στον επαναληπτικό αγώνα για την φάση των 16 του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Μπάσκετ.

Στο πρώτο παιχνίδι η Ισραηλινή ομάδα είχε κερδίσει με 80-78.

Πιο γρήγορα απο οτι υπολόγιζε θα επιστρέψει ο Πίτερ Οφορίκουε στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό αφού η εθνική ομάδα της Γκάνας με την οποία ο ερυθρόλευκος άσσος μετείχε στο Κύπελλο Εθνων Αφρικής, δεν κατάφερε να προκριθεί στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Η Γκάνα έχασε με 1-0 απο την Δημοκρατία του Κονγκό ( πρωην Ζαϊρ).

Στο άλλο παιχνίδι του δεύτερου ομίλου η Τυνησία νίκησε με 3-1 το Τόγκο.

Στον τρίτο όμιλο, η Νοτια Αφρική κέρδισε 4-1 την Ναμίμπια και η Ακτή Ελεφαντοστού με 5-2 την Αγκόλα.

Τα ζευγάρια στη προημιτελική φάση της διοργάνωσης

Καμερούν          - Κονγκό
Τυνησία           - Μπουρκίνα Φάσο
Ακτή Ελεφαντοστού - Μαρόκο ή Ζάμπια
Αίγυπτος          - Νότια Αφρική

Ο αθλητικός δικαστής κάλεσε σε απολογία τον ΠΑΟΚ για τις 25 Φεβρουαρίου για τα επεισόδια των οπαδών του στο παιχνίδι με τη Παναχαϊκή.

Ο Λεβαδειακός αναδείχτηκε ισόπαλος με τον Αρη 0-0 σε παιχνίδι που έγινε το απόγευμα και ολοκλήρωσε την 20η αγωνιστική της Β εθνικής.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (20 αγώνες): Ελευσίνα 41, Αρης 41, Παναιτωλικός 38, Εθνικός Αστέρας 36 βαθμοί.

Ο Λεβαδειακός έμεινε στην 16η θέση με 16 βαθμούς.

Ο αθλητικός δικαστής έχει πλέον το λόγο για τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν στα παιχνίδια πρωταθλήματος Πανιωνίου - ΠΑΟΚ στη Ν.Σμύρνη και ΑΕΚ - Ηρακλή στο Ολυμπιακό Στάδιο. Οι Γιαννούλης, Καράκουτης, Χάρβεϊ, Σάκλεφορντ που πρωταγωνίστησαν στα επεισόδια της Ν.Σμύρνης κινδυνεύουν με βαριές τιμωρίες που μπορεί να φτάσουν μέχρι οκτώ αγωνιστικές αποκλεισμό. Τόσο ο Γιώργος Καράκουτης, όσο κι ο Γιάννης Γιαννούλης με δηλώσεις τους προσπάθησαν να ρίξουν τους τόνους. Αμφότεροι είπαν πως είναι διατεθυμένοι να ζητήσουν συγγνώμη...

Στο μεταξύ, ο αθλητικός δικαστής της ΕΟΚ τιμώρησε τον Αρη με τρεις αγωνιστικές αποκλεισμού της έδρας του για τα επειδόσια στον τελικό του κυπέλλου με τον Αρη. (Είναι ποινή από την ΕΟΚ και αφορά τους αγώνες κυπέλλου και τις άλλες διοργανώσεις της ομοσπονδίας μπάκσετ).

Ο Παναγιώτης Φασούλας αναδείχτηκε κορυφαίος παίκτης της 20ης αγωνιστικής . Στη ψηφοφορία μετείχαν εκπρόσωποι από 22 Μέσα Ενημέρωσης. Ο Φασούλας έλαβε 47 ψήφους, έναντι 18 του Μπουντούρη, 17 του Παταβούκα, 11 του Σιούτη και 10 του Θέρμαν.

Στο βόλεϊ,

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε στην Ηλιούπολη τη Φιλία με 3-1 σε παιχνίδι που ολοκληρώθηκε η 14η αγωνιστική της Α1 ανδρών.

Τα σετ: 3-15,15-11,10-15,10-15.

Αγωνίστηκε για πρώτη φορά φέτος ο Μιχάλης Τριανταφυλλίδης.

Αρης, Ολυμπιακός 26, Ορεστιάδα 25, ΠΑΟ, ΑΕΚ, Ηρακλής 24.

Το παιχνίδι παρακολούθησε κι ο Ντανιέλε Μπανιόλι ο οποίος αύριο επιστρέφει στην Ιταλία και μέχρι το τέλος της εβδομάδος θα δώσει την απάντηση του.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός απομακρύνθηκαν τρεις βαθμούς από την ΑΕΚ στη πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α εθνικής, μετά τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής. Οι δύο αιώνιοι πέτυχαν εύκολες νίκες και οδηγούν μαζί τη κούρσα του πρωταθλήματος. Στη Ξάνθη ο Ολυμπιακός με δύο γκολ του Καραπιάλη κι από του Αλεξανδρή, Μαυρογεννίδη επικράτησε 4-0 της Σκόντα, ενώ ο Παναθηναϊκός με δύο γκολ του Βαζέχα, ένα του Γεωργιάδη του Χαραλάμπους και ένα του Κόλα κέρδισε 4-2 τον Εθνικό στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Η χαμένη της αγωνιστικής ήταν η ΑΕΚ που παραχώρησε ισοπαλία 2-2 στην έδρα της με τον Ηρακλή. Η Ενωση προηγήθηκε 2-0 με τον Μαλαδένη στο 5 και τον Ντόμπος στο 78, αλλά ο Ηρακλής ισοφάρισε με γκολ των Ξενίδη και Κατσίμπα στο 83 και στο 85.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής: ΠΑΟΚ-Προοδευτική 3-1 Πανιώνιος-Παναχαϊκή 1-0 Πανηλειακός-Βέροια 0-0 ΟΦΗ-Καβάλα 3-0 Ιωνικός- Αθηναϊκός 1-0 Απόλλων Αθηνών-Καλαμάτα 1-0

Στη βαθμολογια Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός 55, ΑΕΚ 52, ΠΑΟΚ 45, Ιωνικός 44 και Ηρακλής 41.

Στη πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερς πέρασε ο Κριστόφ Βαζέχα, που έφτασε τα 19 τέρματα. 18 έχει ο Εβιτς και 16 ο Γεωργιάδης του Χαραλαμπους.

Η Ολγα Βασδέκη του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου έκλεψε τη παράσταση στη δεύτερη ημέρα του πανελληνίου πρωταθλήματος στίβου που έγινε στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Η άλτρια του μήκους σημείωσε νέο πανελλήνιο ρεκόρ στο τριπλούν με 14 μέτρα και 44 εκατοστά Η προηγούμενη επίδοση ήταν πάλι της Βασδέκη με 14 μέτρα και 30 εκατοστά και την είχε σημειωσει στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού που είχε γίνει στο 96 στη Στοκχόλμη.

Πανελλήνιο ρεκόρ σημειωσε και η Χριστίνα Πανάγου στα 400 μέτρα με 54 δευτερόλεπτα και 21 εκατοστά. Το προηγούμενο ήταν της Μαρίνας Βασαρμίδου με 54 και 31 απο το 1990.

Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποιησε στα 60 μέτρα ο Αγγελος Παυλακάκης. Πήρε την πρώτη θεση με 6 δευτερολεπτα και 54 εκατοστά, που είναι η 2η στην Ευρώπη και η 6η καλύτερη επίδοση στο κόσμο

Στο μήκος η Νίκη Ξάνθου κυριάρχησε με 6 μέτρα και 43 εκατοστά. ενω στα 200 μέτρα νικητής ήταν ο Κατσαντώνης με 20 δευτερόλεπτα και 93 εκατοστά. Στο ύψος ο Λιάπης σημειωσε την καλύτερη φετεινή επίδοση στην Ελλάδα με δυο μέτρα και 25 εκατοστά ενω εκτός συναγωνισμού ο Παπακώστας πέρασε κι'αυτός τα 2 και 25.

Στη γενική βαθμολογια των ανδρών και γυναικών την πρώτη θέση πήρε ο Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος ενω στην κατηγορία εφήβων-νεανίδων κυριάρχησε ο Πανιώνιος. Τους αγώνες παρακολούθησε μεταξύ άλλων, ο πρέσβης των ΗΠΑ Νίκολας Μπερνς.

Ο Νίκος Μαχλάς σκόραρε και πάλι στην Ολλανδία. Πέτυχε το 2ο γκόλ της Βίτεσε στο εκτός έδρας παιχνίδι της 22ης ημέρας, όπου αναδείχθηκε ισόπαλη 3-3 με την Ντέτινχεμ.

- Η Ρωσία προηγείται στο πίνακα των μεταλλίων, μετά τα αγωνίσματα της 10ης ημέρας των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Ναγκάνο:

ΧΩΡΑ		ΧΡΥΣΑ ΑΡΓΥΡΑ ΧΑΛΚΙΝΑ
Ρωσία		  7	3	1
Γερμανία	  6	6	6
Καναδάς		  4	4	1
Ολλανδία	  3	3	1
Ιαπωνία		  3	1	3
Αυστρία		  2	3	6
Φιλανδία	  2	3	2
ΗΠΑ		  2	1	4
Ελβετία		  2	1	1
Γαλλία		  2	0	2
Ιταλία		  1	3	2
Βουλγαρία	  1	0	0

Η εθνική ομάδα του Μεξικό κατέκτησε το κύπελλο στο ποδοσφαιρικό τουρνουά "Gold Cup", που διεξήχθη στη Καλιφόρνια. Στο τελικό το Μεξικό κέρδισε 1-0 την ομάδα των ΗΠΑ παρουσία 100.000 θεατών.

Στο μικρό τελικό η Βραζιλία με γκολ του Ρομάριο (77') νίκησε την Τζαμάικα και κατέλαβε τη τρίτη θέση του δεκαεθνούς τουρνουά.

Αναβλήθηκε τελικά το παιχνίδι ανάμεσα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και μικτή ομάδα επιλέκτων διεθνών παικτών, που επρόκειτο να διεξαχθεί 24 Φεβρουαρίου στο ``Ολντ Τράφορντ``, στη μνήμη των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας του Μονάχου.

Ο λόγος αναβολής του παιχνιδιού είναι οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο προπονητής της ομάδας, Αλεξ Φέργκιουσον δήλωσε ότι ο αγώνας, ο οποίος προγραμματίστηκε με την συμπλήρωση φέτος 40 χρόνων από την τραγωδία που χτύπησε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, θα διεξαχθεί σε ημερομηνία που θα καθοριστεί αργότερα.

Η ισπανική εφημερίδα ``Ελ Μούντο Ντεπορτίβο`` αναφέρει σε δημοσίευμά της, ότι ο Βούλγαρος επιθετικός της Μπαρτσελόνα, Χρίστο Στόιτσκοφ, πρόκειται να επιστρέψει στη χώρα του και να συνεχίσει την καριέρα του στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας.

Η ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία τιμώρησε με ποινή αποκλεισμού τεσσάρων αγωνιστικών ημερών, τον αμυντικό της Θέλτα Βίγκο, Μιγκέλ Σαλγκάντο, για το τάκλινγκ που έκανε στο Ζουνίνιο της Ατλέτικο Μαδρίτης, εξαιτίας του οποίου ο Βραζιλιάνος επιθετικός έσπασε το πόδι του.

Ο Ζουνίνιο θα παραμείνει εκτός γηπέδων μέχρι τον Ιούνιο και πιθανότατα θα χάσει την τελική φάση του μουντιάλ '98 στη Γαλλία.

(c) ANT1 Radio 1998


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Tuesday, 17 February 1998 - 9:09:16 UTC