Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek (PM), 98-03-24

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Last Updated: Tuesday, 24-Mar-98 19:10:06

Ζωντανές διατηρήθηκαν οι ελπίδες της ΑΕΚ για την κατάκτηση μίας εκ των δύο προνομιούχων θέσεων της βαθμολογίας της Α εθνικής μετά τη πολύτιμη όσο και δύσκολη νίκη επί του Απόλλωνα με 1-0. Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης σημειωσε στο 47ο λεπτό ο Νικολαϊδης.

Στη βαθμολογία μετά την ολοκλήρωση της 27ης αγωνιστικής προηγείται ο Ολυμπιακός με 70, ακολουθεί ο Παναθηναϊκός με 67 και η ΑΕΚ με 62.

Με τον Νίκο Χατζή στην 10άδα, ο οποίος ξεπέρασε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε στη μέση, η ΑΕΚ υποδέχεται απόψε στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων την Αλμπα Βερολίνου, στο πρώτο αγώνα για την προημιτελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Η ελληνική ομάδα έχει το πλεονέκτημα έδρας και χρειάζεται νίκη με οποιοδήποτε σκορ για να κάνει το πρώτο βήμα για πρόκριση στο φάιναλ φορ. Η πρόκριση θα κριθεί στις δύο νίκες. Το παιχνίδι θα αρχίσει στις 9 και 30 και θα μεταδοθεί σε απευθείας κάλυψη απο την τηλεόραση του Αntenna.

Στην Πειθαρχική Επιτροπή παρέπεμψε τον διαιτητή της συνάντησης Ηρακλή- Ολυμπιακού, Γιάννη Παπαπέτρου, η Επιτροπή Διαιτησίας. Η επιτροπή προχώρησε σ'αυτή την απόφαση επειδή ο Αθηναιος ρέφερυ δεν διέκοψε το παιχνίδι τη στιγμή, όπου οπαδοί του Ηρακλή είχαν επιδοθεί σε έναν ανελέητο πετροπόλεμο με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών. Ακόμα κατά την επιτροπή διαιτησίας ο Γιάννης Παπαπέτρου κακώς υπέδειξε το πέναλτυ υπέρ του Ολυμπιακού στη φάση του δεύτερου λεπτού, όταν ο Ξενίδης ανέτρεψε τον Ιβιτς.

Στο ντέρμπυ του πρωταθλήματος της Δεύτερης Εθνικής Κατηγορίας ο Παναιτωλικός αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον Αρη. Μετά το παιχνίδι η βαθμολογια στη κορυφή Αρης 50, Ελευσίνα 49, Εθνικός Αστέρας 43, Παναιτωλικός 42.

Στις 29 Απριλίου θα διεξαχθεί στο στάδιο Καραϊσκάκη ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδοσφαιρο ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Πανιώνιο.

Ο Νίκος Αλέφαντος αναμένεται να είναι ο νέος προπονητής του Εθνικού στη θέση του Τόζα Βεσελίνοβιτς που απολύθηκε μετά την ήττα απο τη Βέροια στο Καραϊσκάκη. Ο Αλέφαντος θα έχει το απόγευμα συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Εθνικός Βασίλης Τσιαμάκης.

Κεκλυσμένων των θυρών θα δώσει ο Ολυμπιακός τα δύο επόμενα παιχνίδια του στο πρωτάθλημα μπάσκετ. Αυτή τη ποινή επέβαλε ο αθλητικός δικαστής για τα επεισόδια των οπαδών του στο ντέρμπυ με τον Παναθηναϊκό.

Επίσης στον Ολυμπιακό επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο ενός 1.5 εκ. δραχμών και στον Παναθηναϊκό εννιακόσιες χιλιάδες δραχμές για την ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του συλλόγου.

Ο φόργουρντ του ΠΑΟΚ Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 Κατηγορίας.

Ο Ολυμπιακός ήταν ο νικητής στο μεγάλο ντέρμπυ με το οποίο ολοκληρώθηκε η 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 Κατηγορίας στο βόλλεϋ. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν άνετα με 3-0 σετ του Παναθηναϊκού στο κλειστό της Γλυφάδας και ισοβαθμούν στη πρώτη θέση της βαθμολογίας μαζί με την Ορεστιάδα και τον Αρη. Τα σετ 15-12, 15-13 και 15-6.

Λίγες ημέρες μετά την απόκτηση του Νίκου Νταμπίζα στη Νιουκάστλ ξέσπασε διοικητική κρίση. Παραιτήθηκαν ο πρόεδρος Φρέντι Σέφερντ, και ο διευθύνων σύμβουλος, Ντάγκλας Χολ ικανοποιώντας έτσι τους οργανωμένους οπαδούς, αλλά και την αθλητική ηγεσία της χώρας. Ο υπουργός των Σπορ της Βρετανίας, Τόνι Μπανκς είχε ταχθεί υπέρ της παραίτησης του προέδρου και του διευθύνοντα συμβούλου μετά από δημοσίευμα εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο οι Χολ και Σέφερντ "γελοιοποίησαν" τον σύλλογο κατά την διάρκεια ταξιδιού τους στην Ισπανία.

Οι Σέφερντ και Χόλ είχαν κατηγορηθεί μεταξύ άλλων ότι "πείραζαν" νεαρά κορίτσια, μιλούσαν ειρωνικά γιά τον Αλαν Σίρερ και παράλληλα οτι αποκάλυψαν πως "ξεγέλασαν" την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ , στην οποία παραχώρησαν τον Αντι Κόουλ έναντι 7 εκατομμυρίων λιρών.

(c) ANT1 Radio 1998


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Tuesday, 24 March 1998 - 18:09:15 UTC