Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek (PM), 98-05-26

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Last Updated: Tuesday, 26-May-98 20:11:51

Mε ανεβασμένο το ηθικό μετά την θριαμβευτική πρόκριση σε βάρος της Γερμανίας, η εθνική ομάδα των ελπίδων αντιμετωπίζει στις εννεα το βράδυ, στο Βουκουρέστι, την Ολλανδία, διεκδικώντας την είσοδο της στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Γιάννης Κόλλιας , ο οποίος δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, ζήτησε απο τους διεθνείς να παίξουν ελεύθερα και να μην αγχωθούν με τη σκέψη οτι μπορεί να γίνουν Πρωταθλητές Ευρώπης.

Σύμμαχος της εθνικής στην προσπάθεια της να πάρει το εισητήριο για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής θα είναι και η παράδοση καθώς αλλες δυο φορές που έχουμε βρεί τους Ολλανδούς στο δρόμο μας, τους έχουμε νικήσει με 5-0.

Στο πλευρό του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος θα βρεθούν και περίπου 1500 έλληνες φοιτητές.

Στον άλλο ημιτελικό, αύριο, θα τεθούν αντιμέτωποι η Νορβηγία με την Ισπανία.

Ο Κυριάκος Καραταϊδης και ο Βασίλης Καραπιάλης υπέγραψαν νεα διετή συμβόλαια με τον Ολυμπιακό απο τα οποία θα εισπράξουν 40 εκατομμύρια δραχμές ο καθένας.

Ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς θα μεταβεί την Πέμπτη στο Βελιγράδι, για να παρακολουθήσει τον φιλικό αγώνα ανάμεσα στην Γιουγκοσλαβία και την Νιγηρία, αναζητώντας ποδοσφαιριστές που θα ενισχύσουν τους πρωταθλητές Ελλάδος την επόμενη αγωνιστική περιοδο.

Για τα επόμενα τρία χρόνια ο Αγγελος Κορωνιός θα φοράει την φανέλλα της ΑΕΚ. Η μεταγραφή ολοκληρώθηκε και τυπικά χθες με την κατάθεση του συμβολαίου του παίκτη στον ΕΣΑΚΕ.

Η μεταγραφή στοίχισε περίπου εξακόσια εκατομμύρια δραχμές.

Ο παίκτης εξέφρασε την ικανοποιηση του που θα συνεχίσει την καρριέρα του σε μια μεγάλη ομάδα όπως η ΑΕΚ ενω απο την μεριά του και ο αντιπροεδρος της ομάδας Γιάννης Γρανίτσας είπε πως ο Κορωνιός θα βοηθήσει την ΑΕΚ με την εμπειρία του.

Ενας απο τους κορυφαίους αθλητές του κόσμου, ο Αμερικανός Κέβιν Γιάνγκ, χρυσός Ολυμπιονίκης στην Βαρκελώνη το 1992, στα 400 εμπόδια και κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ με 46 δευτερόλεπτα και 78 εκατοστά, ανήκει απο χθες στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο.

Ο Γιάνγκ, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας στον σύλλογο των ''Ολυμπιονικών'' και θα πραγματοποιήσει την πρώτη του εμφάνιση με τα χρώματα του συλλόγου την ερχόμενη Κυριακή στο Κύπελλο Πρωταθλητριών συλλόγων της Ευρώπης που θα γίνει στο Βελιγράδι.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, χθες το μεσημέρι, ο προεδρος του Πανελληνιου Γυμναστικού Συλλόγου κ. Μίνως Κυριακού ανακοίνωσε και επίσημα την συμμετοχή των κορυφαιων ελλήνων αθλητών και αθλητριών στο διεθνές μήτιγκ στίβου ''Τσικλητήρια- 98'' που διοργανώνει ο σύλλογος των Ολυμπιονικών στις 17 Ιουνίου στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Η ελίτ του ελληνικού στίβου θα δώσει το παρών στη μεγάλη φιέστα του κλασσικού αθλητισμού που θα γίνει στη μνήμη του Ολυμπιονικη του συλλόγου Κωνσταντίνου Τσικλητήρα. Αναμεσα τους οι Ξάνθου, Γκατσιούδης, Παυλακάκης, Κόφφα, Θάνου, Βασδέκη, Παναγιωτόπουλος.

Το χάλκινο μετάλλιο στο Ολυμπιακό Σπρίντ κατέκτησε η εθνική μας ομάδα της πίστας στο Παγκόσμιο Κύπελλο που έγινε στο Κάλι της Κολομβίας. Την ελληνική ομάδα αποτελούσαν οι Βασιλόπουλος, Γεωργαλής και Χειμωνέτος. Στο μικρό τελικό η εθνική μας νίκησε την Ισπανία.

Στην ιδια διοργάνωση η χώρα μας πήρε αλλο ενα χάλκινο μετάλλιο με τον Δημήτρη Γεωργαλή στα 1000 μέτρα ατομικής χρονομέτρησης.

Πραγματοποιήθηκε χθες η κλήρωση της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος στο πόλο. Τα ζευγάρια που κληρώθηκαν ειναι

Χιος-Ολυμπιακός, Χαλκίδα-Εθνικός, Χανιά-Πάτρα και Γλυφάδα-Βουλιαγμένη.

Οι αγώνες είναι διπλοί και θα γίνουν στις 3 και 17 Ιουνίου.

(c) ANT1 Radio 1998


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Tuesday, 26 May 1998 - 18:09:09 UTC