Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek (PM), 98-07-15

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Last Updated: Wednesday, 15-Jul-98 16:28:01

Η αγωνία κορυφώνεται στην ΑΕΚ αφού σήμερα αναμένεται η απόφαση του αθλητικού δικαστηρίου της Λωζάννης ενόψει της συμμετοχής της ελληνικής ομάδας στο Κύπελλο Ουέφα, τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο του φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας στην Αυστρία, νίκησε την Βάτενς, ομάδα δεύτερης κατηγορίας με 3-2.

Δυο γκολ για τους πρωταθλητές σημειωσε ο Πίτερ Οφορίκουε και ενα ο Αλεξανδρής.

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν 300 φίλαθλοι του Παναθηναϊκού στο νεο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας Αλιόσα Ασάνοβιτς, ο οποίος ήρθε για μια ημέρα στην Ελλάδα για να γνωρίσει τους ανθρώπους του τριφυλλιού.

Ο Ασάνοβιτς επεφύλλασε και μια έκπληξη καθώς δήλωσε οπτι μίλησε με τον Νταβόρ Σούκερ λίγο πριν έρθει στην Αθήνα και ο πρώτος σκόρερ του Μουντιάλ του είπε οτι ίσως έρθει στον Παναθηναϊκό και κατέληξε οτι θα είναι πολύ καλό να παίξει μαζί με τον Σούκερ στον Παναθηναϊκό.

''Είμαι πολύ ευτυχισμένος που ήρθα σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός. Είναι πολύ σημαντικό για μένα να παίζω στο Τσάμπιονς Λήγκ και να πάρω το πρωτάθλημα στην Ελλάδα'' είπε ο Ασάνοβιτς που συμπλήρωσε ''Ξέρω πολλά για τον Παναθηναϊκό. Είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και έχει τους καλύτερους φιλάθλους''.

Επιστρέψει στον ΠΑΟΚ ο Ολέγκ Μπλαχίν. Ο Ουκρανός τεχνικός συμφώνησε σε όλα με τον μεγαλομέτοχο της ομάδας Γιώργο Μπατατούδη και θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο διάδοχος του Αγγελου Αναστασιάδη στον πάγκο του ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ είναι ο τέταρτος σταθμός στην καρριέρα του Γιώργου Σιγάλα μετά τον Παπάγου, τον Ολυμπιακό και την Στεφανέλ Μιλάνου.

Ο διεθνής φόργουορντ ήρθε σε καταρχήν συμφωνία με τον ΠΑΟΚ για διετές συμβόλαιο συνεργασίας έναντι του ποσού των 440 εκατομμυριων δραχμών και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ολοκληρωθεί και τυπικά το θέμα με την υπογραφή του συμβολαίου. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης απέκτησε επίσης, και τον πρώτο σκόρερ τοου περσινού πρωταθλήματος, τον Αμερικανό Φράνκι Κίνγκ, ο οποίος αγωνιζόταν στον Πανιώνιο.

Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ελπίδων στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που γίνεται στο Τραπάνι της Σικελίας έχασε με 83-72 απο την Γιουγκοσλαβία. Σήμερα η ελληνική ομάδα παίζει με την Γερμανία.

Ο Μαροκινός Χισάμ Ελ Γκουερούι κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 1500 μέτρα με 3 πρώτα και 26 εκατοστά στο 2ο μήτιγκ στίβου της σειράς ''Γκόλντεν Λήγκ'' που έγινε χθες το βράδυ στη Ρώμη.

Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν του Αλγερινού Νουρεντίν Μορσελί με 3.27.37 απο τις 12 Ιουλίου του 1995. Καλύτερες φετεινές επιδόσεις, στο κόσμο, σημειωσαν, η Ρωσίδα Ελένα Αθανασιέβα στα 800 μέτρα με 1.57.68, η Τσάριτι Οπάρα απο την Νιγηρία στα 400 μέτρα με 49 δευτερα και 29 εκατοστά, ο Κενυάτης Πατρίκ Ντουρουρί στα 800 με 1.42.90 και ο επίσης Κενυάτης Μόουζες Κιπτανουϊ στα 3000 μέτρα με φυσικά εμπόδια με 8.04.96.

Ο Φράνκ Φρέντερικς απο την Ναμίμπια ήταν ο νικητής στα 100 μέτρα με 9 δεύτερα και 97 εκατοστά ενω η Αμερικανίδα Μάριον Τζόουνς κέρδισε τα 100 μέτρα με 10 και 75 και το μήκος με 7 μέτρα και 23 εκατοστά, που είναι η δεύτερη καλύτερη φετεινή επίδοση στο κόσμο.

Τέλος, η Νίκη Ξάνθου ήταν 10η στο μήκος με 6 μέτρα και 40 εκατοστά.

(c) ANT1 Radio 1998


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Wednesday, 15 July 1998 - 14:09:10 UTC