Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek (PM), 98-07-27

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Last Updated: Monday, 27-Jul-98 18:34:41

Ολοκληρώθηκε και τυπικά η μεταγραφή του Αλιόσα Ασάνοβιτς στον Παναθηναϊκό. Η μπλε κάρτα του του Κροάτη άσου βρίσκεται από το πρωί στην ΕΠΟ κι έτσι μπορεί να αγωνιστεί στα επίσημα φιλικά του αθηναϊκού συλλόγου. Η μεταγραφή του Ασάνοβιτς κόστισε συνολικά 600 εκ. δραχμές, ενώ ο Παναθηναϊκός έδωσε στη Νάπολι ακόμη 110 εκ. δραχμές για να τον αφήσει ελεύθερο. Αύριο ο Ασάνοβιτς αναμένεται να μεταβεί στο Μπόργκο όπου βρίσκεται η αποστολή του Παναθηναϊκού.

Σήμερα οι πράσινοι θα πάρουν μέρος στο τουρνουά ''Φραντσέσκο Μοζέρ'' μαζί με την Μόντσα και Λάτσιο. Η διάρκεια του κάθε αγώνα θα έχει διάρκεια 45 λεπτά. Στις οκτώ και μισή θα παίξουν η Λάτσιο με την Μόντσα, στις εννεα και μισή ο Παναθηναϊκός με την Λάτσιο και στις 10 και μισή ο Παναθηναϊκός με την Μόντσα.

Το πρώτο του φιλικό παιχνίδι επι ελληνικού εδάφους δίνει απόψε ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσσυν στις εννεα το βράδυ στο Ολυμπιακό Στάδιο την Ολλανδική Μπρέντα.

Σημαντική νίκη με 2-1 και μάλιστα επι Γερμανικού εδάφους, σημειωσε η ΑΕΚ επι της Στουτγκάρδης, σε φιλικό αγώνα που έδωσε το Σάββατο. Τα γκολ σημειωσαν οι Νικολαϊδης και Δώνης με πέναλτυ.

ΠΑΟΚ και Βέροια θα δώσουν φιλικό στις εξι και μισή το απόγευμα. Το Σάββατο η Βέροια έχασε στην έδρα της από τη Καβάλα με 3-1.

Σε άλλα φιλικά παιχνίδια ο Αρης αναδείχτηκε ισόπαλος 1- 1 με την Κυπελλούχο Ουαλίας Μπάνγκορ ενω η Σκόντα Ξάνθη σε τουρνουά στη Τσεχία νίκησε 1-0 την Ντούγκλα Πράγας και 2-1 την Χράντετς.

Η αντίστροφη μέτρηση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ έχει ήδη αρχίσει.

Χθες το βράδυ η εθνική μας ομάδα στο τελευταίο της φιλικό αγώνα πριν το τζάμπωλ της Τετάρτης νίκησε με 66-61 την Βραζιλία, σε αγώνα κεκλεισμένων των θυρών.

Ο Ομοσπονδιακος προπονητής Παναγιώτης Γιαννάκης απέκλεισε απο την 12άδα τους Μιχάλη Κακιούζη και Νίκο Χατζή.

Οι 12 εκλεκτοί που θα σηκώσουν το βάρος της προσπάθειας για τη κατάκτηση ενός μεταλλίου είναι οι Καλαϊτζής, Κορωνιός, Μπουντούρης, Σιγάλας,

Καράγκουτης, Μπαλογιάννης, Αλβέρτης, Οικονόμου, Φασούλας, Παπανικολάου, Ρετζιάς και Τσακαλίδης.

Στο μεταξύ, οι αποστολές των ομάδων φθάνουν στην Αθήνα η μία μετά την άλλη. Στη χώρα μας βρίσκονται ήδη οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Αργεντινή, η Αυστραλία, η Ρωσία, η Λιθουανία και η Σενεγάλη.

Ολοκληρώθηκε σήμερα η μεταγραφή του Κώστα Μάγλου στον Παναθηναϊκό. Ο νεαρός σέντερ που τα τρία προηγούμενα χρόνια αγωνίστηκε στο Μπόστον Κόλετς υπέγραψε διετές συμβόλαιο με δικαίωμα ανανέωσης και για τρίτο ρεναντι του ποσού των 350 εκ. δραχμών.

Αποημείωση περίπου 60 εκ. δραχμών θα εισπραξει και η Δάφνη στην οποία ανήκε ο Μάγλος.

Μέσα σε κλίμα ευφορίας πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Ειρήνης και Φιλίας η πρώτη προπόνηση της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού για τη νέα περίοδο. Το παρόν έδωσαν οι διεθνείς που πήραν άδεια από τον Παναγιώτη Γιαννάλκη, αλλά κι ο Ομπέρτο. Ο μοναδικός που απουσίασε ήταν ο Ντίνκινς που αναμένεται να έρθει τη Τετάρτη από τις ΗΠΑ.

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος στο πολο. Στο τελικό που έγινε στο κολυμβητήριο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων νίκησε με 10-8 τον Ναυτικο Ομιλο Πατρών.

Ραντεβού αστέρων απόψε στη Θεσσαλονίκη όπου θα γίνει το διεθνές Ολυμπιακό Μήτιγκ στίβου. Οι αγώνες θα αρχλίσουν στις 6 και 30 στο Καυταντζόγλειο Στάδιο στη μνήμη του βαλκανιονίκη Γρηγόρη Λαμπράκη.

Στη διοργάνωση θα λάβουν μέρος οι κορυφαίοι έλληνες πρωταθλητές του στίβου. Αναμεσα τους οι Ξάνθου, Παναγιωτόπουλος, Θάνου, Παπαδιάς, Μπακογιάννη, Κουκοδήμος, Παπούλιας, Κοκκότης, Λιάπης.

Επέστρεψε το βράδυ του Σαββάτου, ο Λάμπρος Παπακώστας απο το Ελσίνκι, όπου υποβλήθηκε σε επιτυχημένη εγχείρηση στον αχίλλειο τένοντα.

Ο έλληνας πρωταθλητής του ύψους, που τραυματίστηκε πριν απο μια εβδομάδα σε μήτιγκ στην Αγγλία, θα επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους το καλοκαίρι του 1999.

Ελληνικές επιτυχίες στο 6ο Παγκόσμιο Κύπελλο Εθνών στη κωπηλασία, που έγινε στη λίμνη των Ιωαννίνων.

Ο Βασίλης Πολυμέρου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο σκίφ ελαφρών βαρών, η τετράκωπος ανευ πηδαλιούχου ελαφρών βαρών με τους Βασιλειάδη- Δερέκα- Γεωργούλα και Πρωτόγερο πήρε το αργυρό μετάλλιο ενω το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε το τετραπλό σκίφ ελαφρών βαρών με τους Λίγκα-Μαρκέλλη- Πούλια και Χρυσοχόου.

Στην ποδηλασία. Την τέταρτη θέση κατέκτησε η εθνική μας ομάδα Ολυμπιακού Σπρίντ με τους Γεωργαλή, Βασιλόπουλο, Χειμωνέτο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πίστας που έγινε στην Πολωνία.

Ο 18χρονος Γιάννης Ταμουρίδης του Αυτόδρομου Θεσσαλονίκης κατέκτησε την 1η θέση στον αγώνα αντοχής 95 χιλιομέτρων στο Πανελληνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας της κατηγορίας εφήβων που έγινε στο Ξυλόκαστρο. Ο ιδιος αθλητής είχε κερδίσει και την 1η θεση στον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης.

Ο Φινλανδός Μίκα Χάκινεν με Μακλάρεν-Μερτσέντες ήταν ο νικητής του γκραν πρι της Φόρμουλα ενα, που έγινε στην Αυστριακή πόλη Σπίλμπεργκ.

Δεύτερος ήταν ο Βρετανός Ντεϊβιντ Κούλχαρντ και τρίτος ο Γερμανός Μίκαελ Σουμάχερ.

Στη γενική κατάταξη προηγείται ο Χάκινεν με 66 βαθμούς ενω ο Σουμάχερ είναι δεύτερος με 58 βαθμούς.

(c) ANT1 Radio 1998


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Monday, 27 July 1998 - 16:03:00 UTC