Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek (PM), 98-07-30

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Last Updated: Thursday, 30-Jul-98 18:48:54

Με νίκη ξεκίνησε τους αγώνες της στο 13ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ η εθνική μας ομάδα.

Παρουσια 10 χιλιαδων θεατών νίκησε στο στάδιο ειρήνης και φιλίας με 78-72 τον Καναδά. Πρώτοι σκόρερ της ελληνικής ομάδας ήταν οι Αλβέρτης με 21 πόντους και Οικονόμου με 20.

Τον πρώτο αγώνα της εθνικής μας παρακολούθησε και ο Πρωθυπουργός Κωστας Σημίτης ενω στην εξέδρα των επισήμων βρέθηκε και ο Νίκος Γκάλης.

Στις 10 το βράδυ στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων η ελληνική ομάδα αντιμετωπίζει την Ιταλία, σε ενα κρίσιμο παιχνίδι.

Στα αλλα παιχνίδια της πρεμιέρας του Μουντομπάσκετ είχαμε Λιθουανία-Νότια Κορέα 97-56 Ρωσία-Ιαπωνία 83-58 Ηνωμένες Πολιτείες-Βραζιλία 83-59 Γιουγκοσλαβία-Πόρτο Ρίκο 80-66 Ισπανία-Νιγηρία 80-68 Ιταλία-Σενεγάλη 76-66 Αργεντινή-Αυστραλία 66-62

Το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας περιλαμβάνει τα παιχνίδια

Στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων Πόρτο Ρίκο-Ιαπωνία στις 3 και τέταρτο Ρωσία-Γιουγκοσλαβία στις 5 και μισή Καναδάς-Σενεγάλη στις 8 παρά τέταρτο και Ιταλία-Ελλάδα στις 10 το βράδυ Στο στάδιο ειρήνης και φιλιας Βραζιλία-Νότια Κορέα στις 3 και τέταρτο Λιθουανία-Ηνωμένες Πολιτείες στις 5 και μισή Αργεντινή-Νιγηρία στις 8 παρά τέταρτο και Ισπανία-Αυστραλία στις 10 το βράδυ.

Αντιο στα γήπεδα είπε χθες ο Φάνης Χριστοδούλου, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος και στον Παναθηναϊκό. Ο ''μπέμπης'' του ελληνικού μπάσκετ αποχωρεί απο την ενεργό δράση αφού δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού του στον αχίλλειο τένοντα.

Ο Ολυμπιακός σε φιλικό αγώνα στο Ολυμπιακό Στάδιο νίκησε με 2-0 την Γαλλική Στρασμπούργκ. Τα γκολ των ερυθρολεύκων σημειωσαν οι Γιαννακόπουλος στο 15ο λεπτό και Οφορίκουε στο 52ο λεπτό.

Οι πρωταθλητές Ελλάδος εντείνουν τις προσπάθειες τους για την απόκτηση ενός ξένου παίκτη και επανήλθαν στη διεκδίκηση του Βραζιλιάνου Σαμπάϊο.

Στην Ιταλία, ο Παναθηναϊκός έχασε σε φιλικό αγώνα με 1-0 απο την Βενέτσια που αγωνίζεται στην Πρώτη Κατηγορία. Το μοναδικό τέρμα σημειωσε ο Μπρεσιάνι στο 78ο λεπτό.

Η Ανόρθωση και η Στεαουα Βουκουρεστίου θα είναι οι αντίπαλοι Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λήγκ.

Χθες στους επαναληπτικούς αγώνες του πρώτου προκριματικού γύρου, η Ανόρθωση νίκησε στη Λάρνακα με 6-0 την Βαλέτα Μάλτας (την οποία είχε κερδίσει και στο πρώτο παιχνίδι με 2-0) και η Στεαουα έχασε με 3-1 στην Εσθονία απο την Φλόρα Ταλίν. Οι Ρουμάνοι προκρίθηκαν όμως, αφού είχαν κερδίσει στο Βουκουρέστι με 4-1.

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται απόψε στις εννεα την ΑΕΚ σε φιλικό αγώνα στο γήπεδο της Τούμπας.

Στις 2 μετά το μεσημέρι σε Αθηναϊκό ξενοδοχείο πραγματοποιείται η γενική συνέλευση της ΕΠΑΕ για την εκλογή νεου προεδρου της Ενωσης. Υποψήφιοι για τη θέση του προεδρου είναι οι Ευάγγελος Σαβράμης, Κώστας Αλαμάνος και Κώστας Σκούρας.

Στις 8 και μισή το βράδυ σε Παραλιακό Κέντρο θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των πρωταθλημάτων της Πρώτης και Δεύτερης Εθνικής Κατηγορίας στο ποδοσφαιρο.

Το πρωτάθλημα της Πρώτης Εθνικής αρχίζει στις 23 Αυγούστου και της Δεύτερης στις 30 Αυγούστου.

Εντυπωσιακή ήταν η εμφάνιση του Θανάση Τσιούρη στα 100 μέτρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου Εφήβων-Νεανίδων που διεξάγεται στο Ανσί της Γαλλίας. Ο 18χρονος σπρίντερ τερμάτισε 5ος με 10 δεύτερα και 47 εκατοστά και ήταν ο πιο γρήγορος λευκος στον αγώνα.

Επιτυχημένη ήταν και για τον Περικλή Ιακωβάκη η χθεσινή ημέρα, αφού κατετάγη 2ος στην σειρά του στον ημιτελικό των 400 μέτρων με εμπόδια με 50 δεύτερα και 73 εκατοστά και προκρίθηκε για τον αυριανό τελικό.

Την 11η θέση στο μήκος, με 6 μέτρα και 41 εκατοστά κατέλαβε η Νίκη Ξάνθου στο Γκραν Πρι Στίβου που έγινε χθες το βράδυ στο Παρίσι. Η ελληνιδα πρωταθλήτρια ένοιωσε ενοχλήσεις στο δικέφαλο, μετά το 2ο άλμα και προληπτικά δεν συνέχισε την συμμετοχή της στον αγώνα.

Η εθνική μας ομάδα πολο των νεανίδων έχασε με 12-4 απο την Ουγγαρία για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που γίνεται στην Αγγλία. Αύριο αγωνίζεται με την Ρωσία στον ημιτελικό της διοργάνωσης.

(c) ANT1 Radio 1998


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Thursday, 30 July 1998 - 16:09:09 UTC