Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek (PM), 98-09-09

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Last Updated: Wednesday, 09-Sep-98 19:06:32

Στον Αυστραλό μεγισστάνα των μίντια Ρούπερτ Μέρντοχ ανηκει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η διοίκηση του ιστορικού αγγλικού συλλόγου αποδέχθηκε την πρόταση για την πώληση των μετοχών της στον βαθύπλουτο Μέρντοχ και συγκεκριμένα στο καλωδιακό τηλεοπτικό κανάλι που ελέγχει, το BSkyΒ, αντί του αστρονομικού ποσού των 312 περίπου δισεκατομμυρίων δραχμών.

Η συμφωνία, η μεγαλύτερη στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί, λίγο πριν την έναρξη των εργασιών του χρηματιστήριου του Λονδίνου.

Απομένει πλέον η επικύρωση της συμφωνίας από τη συνέλευση των μετόχων της Μάντσεστερ, καθώς και από την αρμόδια επιτροπή της κυβέρνησης για τις εμπορικές συναλλαγές, για να ολοκληρωθεί η αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος του διασημότερου ποδοσφαιρικού συλλόγου.

Ο γραμματέας της συγκεκριμένης επιτροπής, Πέτερ Μάντελσον, δήλωσε πάντως πως η συμφωνία αυτή θα περάσει από... κόσκινο πριν εγκριθεί: "Ολες οι πλευρές της συμφωνίας θα εξεταστούν με πολύ μεγάλη προσοχή", δήλωσε σχετικά.

Οι βρετανοί οπαδοί της Μάντσεστερ αντιδρούν έντονα στην αλλαγή ιδιοκτησιιακού καθεστώτος και ετοιμάζουν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έξω απο το γήπεδο Ολντ Τραφφορντ, ενόψη μάλιστα και του αγώνα με τη Τσάρλτον για τη πρεμιερ Λιγκ.

Σοβαρότερος απο οτι αρχικά είχε εκτιμηθεί, είναι ο τραυματισμός του Μίλαν Τόμιτς υποβλήθηκε σε εγχείρηση κήλης στον μεσοσπονδύλιο δίσκο.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται από χθες στο Τελ Αβιβ όπου θα λάβει μέρος σε διεθνές τουρνουά που διοργανώνει η Μακάμπι και σήμερα στις 9 παρά τέταρτο θα αντιμετωπίσει τη Παρτιζάν Βελιγραδίου.

Εκτός από τον Τόμιτς εκτός αποστολής έμεινε και ο Αντε Μενσά που έπαθε διάστρεμα.

Στο ποδοσφαιρο. Με ανακοίνωση της η διοίκηση της ΑΕΚ διαψεύδει δημοσιεύματα με τα οποία υπάρχει κατάσταση ποδοσφαιριστών οι οποίοι είναι προς πώληση.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως ουδέποτε η διοίκηση της ομάδας ζήτησε απο τον προπονητή εισήγηση

με την οποία θα έφευγαν απο την ΑΕΚ οι Δώνης, Γκρέταρσον, Καραγιάννης, Κοπιτσής και Ντόμπος.

Με 15 ημέρες αποκλεισμό απο τους αγωνιστικούς χώρους τιμωρήθηκε ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς απο τον αθλητικό δικαστή για τις δηλώσεις που είχε κάνει πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και οι οποίες περιείχαν μομφή για την ΕΠΑΕ.

Η ποινή για τον προπονητή του Ολυμπιακού ισχύει απο χθες ενω σήμερα θα εκδικαστεί η έφεση.

Με έγγραφη επίπληξη τιμωρήθηκε ο προπονητής του Πανηλειακού Γιάννης Κυράστας για την συμπεριφορά του στα όσα διαδραματίστηκαν στον αγώνα της ομάδας του με τον Παναθηναϊκό στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Σε απολογία κλήθηκε ο ΠΑΟΚ για τα επεισόδια που έγιναν στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Αρη. Η κλήση του αθλητικού δικαστή στηρίχθηκε σε συμπληρωμετική έκθεση του παρατηρητή που κατατέθηκε εκπρόθεσμα γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο αναπληρωτής πρόεδρος του δικεφαλλου Γιώργος Καλύβας έκανε λόγο για μεθοδεύσεις των γνωστών αγνώστων που έχουν στόχο να τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ ενόψει του αγώνα με τον Παναθηναϊκό στη Τούμπα.

Ηττα σοκ της Κροάσια Ζάγκρεμπ στον πρώτο γύρο του κυπέλλου Κροατίας. Η πρωταθλήτρια και αντίπαλος του Ολυμπιακού στο τσάμπιονς λιγκ, ηττήθηκε από μια ερασιτεχνική ομάδα, τη Ντούγκο Σέλο, με 3-2 και αποκλείστηκε από τον πρώτο κιόλας γύρο του κυπέλλου.

Επτά απο τα οκτώ παιχνίδια για την δεύτερη αγωνιστική του Κυπέλλου Ελλάδος στο μπάσκετ, διεξάγονται το απόγευμα.

<u> Στις επτά θα παίξουν</u> Σπόρτιγκ-ΜΕΝΤ Δράμα-ΠΑΟΚ Ηράκλειο-Παπάγου Αιας Ευόσμου-Ηρακλής Μαντουλίδης-Αρης

<u> Στις οκτώ θα γίνουν οι συναντήσεις</u> ΑΕΚ-Απόλλων Πατρών και Πανιωνιος- Νηαρ Ηστ

Αύριο στις οκτώ και μισή το βράδυ στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων ο Ιωνικός Νεας Φιλαδέλφειας θα παίξει με τον Παναθηναϊκό.

Η εθνική μας ομάδα των εφήβων παίζει σήμερα τη πρόκριση της στην 4αδα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που γίνεται στη Τσεχία. Το εθνικξό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει στις 5.30 τη Ρωσία και με νίκη προκρίνεται στα ημιτελικά. Χθες η εθνική νίκησε τη Λετονία 3-0.

Συνεργασία με τις ΗΠΑ για τη στελέχωση των εθνικών μας ομάδων μπέιζμπολ, σοφτ μπολ και χόκει συμφώνησε ο υφυπουεγός αυλητιμσοού Ανδρέας Φούρας κι ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Νίκολας Μπέρνς.

Το χαλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Σοφια Μπεκατώρου και Αιμιλια Τσουλφά στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ιστιοπλοϊας για σκάφη τύπου ''470'' που έγινε στην Ισπανία.

Οι δυο αθλήτριες εξασφάλισαν παράλληλα και την συμμετοχή τους στην Ολυμπιάδα του 2000 όπως και οι Ανδρεας Κοσματόπουλος και Κώστας Τριγκώνης που ήταν 7οι στην αντίστοιχη κατηγορία των ανδρών.

Στο Γιοχάνεσμπουργκ βρίσκονται οι Ολγα Βασδέκη, Χάρης Παπαδιάς και Κώστας Κεντέρης που θα συμμετάσχουν με την Μικτή Ευρώπης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Στίβου που διεξάγεται απο την Παρασκευή στην πόλη της Νοτιου Αφρικής.

Στις εφτά το απόγευμα στη Ρόδο, διεξάγεται με την συμμετοχή ελλήνων και ξένων πρωταθλητών το διεθνές μήτιγκ αλμάτων ''Διαγόρεια''.

Απο ελληνικής πλευράς θα συμμετάσχουν ο 5ος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο ύψος Δημήτρης Κοκκότης, η Νίκη Μπακογιάννη, ο Κώστας Κουκοδήμος.

Η ΟΥΕΦΑ τιμώρησε με πέντε αγωνιστικές αποκλεισμό τον αμυντικό της Δυναμό Κιέβου Αλεξάντερ Χάτσκεβιτς, ο οποίος είχε αποβληθεί στον πρώτο αγώνα της ομάδας του με την πρωταθλήτρια Τσεχίας Σπάρτα Πράγας για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στις 12 Αυγούστου στην Ουκρανική πρωτευούσα.

Ο Ουκρανός αμυντικός δεν θα αγωνισθεί στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό για το Τσάμπιονς Λήγκ στις 16 Σεπτεμβρίου στη Νεα Φιλαδέλφεια και στις 25 Νοεμβρίου στο Κιέβο.

Για την 4η αγωνιστική της πρέμιερ Λιγκ η Λήντς νίκησε τη Σαουθάμπτον 3-0 και προηγείται στη βαθμολογία. Η Εβερτον νίκησε εκτός έδρας τη Νόττιγχαμ 2- 0, ενώ η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ του Βασίλη Μπορμπόκη επικράτησε δύσκολα της Γκρίσμπι 3-2.

(c) ANT1 Radio 1998


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Wednesday, 9 September 1998 - 17:09:09 UTC