Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek (PM), 98-11-12

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Last Updated: Thursday, 12-Nov-98 19:06:38

Μεγάλη επιτυχία χθες το βράδυ για τα ελληνικά χρώματα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αρσης Βαρών που γίνεται στο Λάχτι της Φινλανδίας.

Ο Λεωνίδας Σαμπάνης μετά απο εντυπωσιακή εμφάνιση κατέκτησε και τα τρια χρυσά μετάλλια στην κατηγορία του, στα 62 κιλά, ενω παράλληλα σημειωσε παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία του αρασέ.

Ο αργυρός Ολυμπιονίκης της Ατλάντα, στην 3η του προσπάθεια στην κίνηση του αρασέ σήκωσε 146,5 κιλά, καταρρίπτοντας το παγκόσμιο ρεκόρ των 145 κιλών που είχε θέσει σαν οριο η διεθνής ομοσπονδία στις αρχές του χρόνου, αφού πρώτα θέσπισε νεες κατηγορίες βάρους.

Ο Σαμπάνης άφησε 2,5 κιλά πίσω του τον Βούλγαρο Νικολάϊ Πεσάλοφ, που αγωνίστηκε με τα χρώματα της Κροατίας και σήκωσε 145 κιλά.

Η εξέλιξη του αγώνα του ζετέ ήταν συναρπαστική. Ο Σαμπάνης σήκωσε 172,5 κιλά όσα και ο Πεσάλοφ αλλα ο έλληνας πρωταθλητής ήταν 40 γραμμαρια ελαφρύτερος και έτσι πήρε το χρυσό.

Στο σύνολο ο Σαμπάνης κυριάρχησε με 320 κιλά εναντι 317,5 κιλά που συγκέντρωσε ο Πεσάλοφ.

Ο Λεωνίδας Σαμπάνης μετά την επιτυχία του δήλωσε:

''Για πέντε μήνες δούλεψα πολύ σκληρά και το αποτέλεσμα ήρθε. Απο το αρασέ είμαι πολύ ευχαριστημένος αφου κατέρριψα για πρώτη φορά στη ζωή μου παγκόσμιο ρεκόρ. Στο ζετέ δεν μπορώ να πώ τίποτα, αφού ήμουν τυχερός. Επόμενος στόχος το 99 το Παγκόσμιο της Αθήνας και η Ολυμπιάδα του 2000''.

Στη κατηγορια των γυναικών η Μαρια Χριστοφορίδου, μετά απο μια εκπληκτική προσπάθεια, αφού αγωνίστηκε τραυματισμένη κατέκτησε τη 5η θέση στα 58 κιλά.

Σήμερα απο ελληνικής πλευράς αγωνίζονται στα 69 κιλά οι Βαλέριος Λεωνίδης και Γιώργος Τζελίλης και στα 77 κιλά ο Βίκτωρας Μήτρου και ο Χρήστος Σπύρου.

Οι εκπλήξεις σε βάρος ομάδων της Πρώτης Εθνικής Κατηγορίας συνεχίστηκαν και χθες στα παιχνίδια της Πρώτης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδοσφαιρο.

Αποκλείστηκαν, ο Απόλλων απο την Κοζάνη, ο Εθνικός Αστέρας απο τον Αιολικό, η Βέροια απο την Παναχαϊκή και η Προοδευτική απο την Λάρισα.

Μετά τους χθεσινούς αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος, προκρίθηκαν στην επόμενη φάση. Απο την Πρώτη Εθνική ΠΑΟΚ, Αρης, Ηρακλής, Καβάλα, Ελευσίνα, Πανηλειακός, Σκόντα Ξάνθη, και Εθνικός.

Απο την Δευτερη Εθνική προκρίθηκαν οι Αναγέννηση Καρδίτσας, Αθηναϊκός, Ιάλυσος, Καλαμάτα, Λύκοι, Πανσερραϊκός, Παναιτωλικός, Παναχαϊκή, Λάρισα.

Απο την Τρίτη Εθνική προκρίθηκαν Ποσειδών Μηχανιώνας, Κοζάνη, Αιολικός, Μαρκό, Παναργειακός, Ρέθυμνο, ΑΟ Καρδίτσας, Παναιγιάλειος και Αμπελόκηποι.

Aναλυτικά τα χθεσινά αποτελέσματα στην πρώτη φάση του Κυπέλλου Ελλαδος Αθηναϊκός-Καστοριά 2-1 Ατρόμητος-Καβάλα 0-1 Ελευσίνα-Πρέβεζα 5-0 Απόλλων- Κοζάνη 1-2 Εθνικός Αστέρας-Αιολικός 1-2 Πανηλειακός-Αγερσανί Νάξου 6-1 Μαρκό-Καλαμαριά 6-2 Σκόντα Ξάνθη-Καλλιθεα 2-0 Νίκη Βόλου-Εθνικός 1-2 (στη παράταση) Ιαλυσος-Κερατσίνι 1-0 Πιερικός-Καλαμάτα 0-1 (στη παράταση) Πανσερραϊκός-ΠΑΣ Γιάννενα 2-1 (στη παράταση) Νάουσα-Αρης 0-2 Παναιτωλικός- Εδεσσαϊκός 2-1 Παναργειακός-Τρίκαλα 1-0 Ρέθυμνο-Κιλκισιακός 2-1 Παναχαϊκή- Βέροια 2-0 Καρδίτσα-Λεβαδειακός 4-0 Αγιος Νικολαος-Παναιγιάλειος 1-4 στα πέναλτυ (0-0) Λύκοι-Αχαϊκή 2-0 Αμπελόκηποι-Δόξα Δράμας 2-1 Ηρακλής- Ναυπακτιακός 4-1 Αετός Σκύδρας-ΠΑΟΚ 0-5 Λάρισα-Προοδευτική 3-0

Σήμερα για το Κύπελλο Ελλάδος, στις 8 παρά τέταρτο στη Νεα Σμύρνη ο Πανιωνιος υποδέχεται τον Παναθηναϊκός, ενω νωρίτερα στις δυο και μισή το μεσημέρι θα παίξουν Ολυμπιακός-Αιγάλεω, Δόξα Βύρωνα- ΟΦΗ και Ολυμπιακός Βόλου-Ιωνικός.

Στο μπάσκετ, ο Παναθηναϊκός για την Ευρωλίγκα, νίκησε στο Βελιγράδι με 76- 74 τον Ερυθρό Αστέρα ενω στη Θεσσαλονίκη ο ΠΑΟΚ έχασε με 69-65 απο την Γαλλική Βιλερμπάν.

Στις εννεα και τέταρτο απόψε στο κλειστό της Γλυφάδας, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Αλμπα Βερολίνου.

Για την Ευρωλίγκα χθες το βράδυ η Τιμ Σύστεμ Μπολώνια νίκησε εκτός έδρας με 71-59 την Ρωσική Σαμάρα.

Για το Κύπελλο Κόρατς, ο Απόλλωνας στην Πάτρα νίκησε την Ισραηλινή Μακάμπι Ρα Ανανα με 74-52 ενω ο Πανιωνιος επικράτησε με 81-74 του Κεραυνού Λευκωσίας.

Αντίθετα, έχασαν το Ηράκλειο στην Τουρκία απο την Νταρουσαφάκα με 88-66 και ο Παπάγου στη Βοσνια απο την Τούζλα με 67-51.

Την συντριβή γνώρισε η Αρσενάλ μέσα στο Χάϊμπουρι απο την Τσέλσι με 5-0 και αποκλείστηκε απο το Αγγλικό Λιγκ Καπ.

Τριπλή ελληνική παρουσία είχαμε χθες στα Αγγλικά γήπεδα. Ο Νικος Νταμπίζας και ο Γιώργος Γεωργιάδης ξεκίνησαν στην βασική ενδεκάδα της Νιούκαστλ ενω ο Θοδωρης Ζαγοράκης ήταν βασικός με την Ληντς.

Η Νιούκαστλ αποκλείστηκε στα πέναλτυ με 4-2 απο την Μπλάκμπερν ενω η Λέστερ νίκησε με 2-1 την Λήντς. Εκπληξη εγινε στο Λίβερπουλ οπου η Εβερτον έχασε με 5-4 στα πέναλτυ απο την Σάντερλαντ, που αγωνίζεται στην Πρώτη Κατηγορία.

Τέλος, μετά τους επαναληπτικούς αγώνες του τρίτου γύρου στο Κύπελλο της Ιταλίας προκρίθηκαν στους οκτώ οι Γιουβέντους, Μπολώνια, Ουντινέζε, Πάρμα, Λάτσιο, Ιντερ, Φιορεντίνα. Σήμερα παίζουν η Ρόμα με την Αταλάντα.

(c) ANT1 Radio 1998


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Thursday, 12 November 1998 - 19:01:01 UTC