Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek (PM), 98-12-09

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Last Updated: Wednesday, 09-Dec-98 15:44:53

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δίνουν απόψε στις 10 παρά τέταρτο τον τελευταίο τους αγώνα για την φάση των ομίλων στο Τσάμπιονς Ληγκ.

Στο χιονισμένο Ζάγκρεμπ, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει σε ενα παιχνίδι αποφασιστικής σημασίας την Κροάσια του Βελιμίρ Ζάετς.

Στοχος της ελληνικής ομάδας είναι η ισοπαλία για τερματίσει στην πρώτη θεση του ομίλου και να προκριθεί στους οκτώ της διοργάνωσης.

Με τον Ολυμπιακό δεν θα αγωνισθούν οι Καραπιάλης, Πασσαλής, Αντζας και Ιβιτς.

Στο Ζάγκρεμπ επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες, η θερμοκρασία φθάνει τους μειν 9 βαθμούς Κελσίου και το χιόνι φθάνει τους 20 πόντους. Χθες ειδικά συνεργεία και 250 στρατιώτες κατέλαβαν προσπάθειες-ολη την ημέρα-για να κρατηθεί σε καλή κατάσταση ο αγωνιστικός χώρος. Το γήπεδο εξετάστηκε απο τους αρμόδιους της ΟΥΕΦΑ οι οποίοι αποφάνθηκαν τελικά οτι θα διεξαχθεί κανονικά το παιχνίδι.

Στον αλλο αγώνα του ομίλου η Πόρτο παίζει με τον Αγιαξ.

Ο Παναθηναϊκός τώρα, υποδέχεται στο Ολυμπιακό Στάδιο την Αρσενάλ, η οποία ήρθε χθες το απόγευμα στην Αθήνα, χωρίς οκτώ βασικά της στελέχη.

Οι πρασινοι πρέπει να κερδίσουν και στη περίπτωση που το άλλο παιχνίδι ανάμεσα στη Λανς και τη Δυναμό Κιέβου, λήξη ισοπαλο, τότε θα κατακτήσουν την 1η θεση στον ομιλο τους, που θα τους οδηγήσει στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Ληγκ.

Ο προπονητής της Αρσενάλ Αρσεν Βεγκέρ (που ανανεωσε το συμβόλαιο του με την ομάδα του Λονδίνου εως το 2002), σε δηλώσεις του κατά την άφιξη της ομάδας, τόνισε οτι η Αρσενάλ, παρά τις απουσιες της, θα προσπαθήσει για ενα θετικό αποτελεσμα και θα αγωνιστεί μέχρι το 90ο λεπτό όπως όλες οι Αγγλικές ομάδες.

H αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Δημοσιας Τάξης και στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Φιλιππος Πετσάλνικος, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιάννης Σγουρός και εκπρόσωποι της ΕΠΑΕ, της ΕΠΟ και της ΕΣΑΚ.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε όπως τα άτομα που συλλαμβάνονται σε επεισόδια να αποκλείονται απο τους αγωνιστικούς χώρους για ορισμένο χρονικό διάστημα.

Επίσης αποφασίστηκαν:

  • Η τοποθέτηση κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης σε στάδια που θα υποδείξουν οι αρμόδιες αρχές.
  • Συστηματικοί έλεγχοι για τον περιορισμό των εξουσιοδοτημένων προσώπων που έχουν δικαιωμα εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους.
  • Να ενταθεί το μέτρο της μη χορήγησης εισιτηρίου στους συνδέσμους φιλάθλων σε περίπτωση υποτροπής.
  • Σήμερα αναμένεται η απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής της ΕΠΟ στην έφεση του ΠΑΟΚ κατά της πρωτόδικης απόφασης με την οποία τιμωρήθηκε με μηδενισμό στον αγώνα με τον Ολυμπιακό αλλά και με αποκλεισμό της έδρας του.
  • Τουρνουά τριων αγώνων διάρκειας 45 λεπτών θα διοργανώσει στο Ολυμπιακό Στάδιο στις 28 Δεκεμβρίου ο Παναθηναϊκός με την συμμετοχή του ΠΑΟΚ και της Μακάμπι Χαϊφα.
  • Την Τιμ Σύστεμ Μπολώνια αντιμετωπίζει στις 6 και τέταρτο το απόγευμα στο Αλεξάνδρειο της Θεσσαλονίκης, ο ΠΑΟΚ για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ.

ΑΕΚ και Αρης νίκησαν χθες για το Κύπελλο Σαπόρτα. Για τον 4ο ομιλο η ΑΕΚ νίκησε με 77-51 την Κέϊ- Κέϊ Ζάγκρεμπ ενω στα αλλα παιχνιδια του ομίλου τα αποτελέσματα ηταν

Παρτιζάν Βελιγραδίου-Πιβοβάρνα Λάσκο (Σλοβενίας) 89-68 και Πάκς (Ουγγαρίας)- Τόπο Ελσίνκι 78-70.

Στη βαθμολογια προηγείται η Παρτιζάν με 17 και ακολουθεί η ΑΕΚ με 16.

Ο Αρης νίκησε με 86-71 την Γερμανική Τριέρ ενω στα

αλλα παιχνίδια τα αποτελέσματα Λιμόζ-Αντβέρπ 66-48 και Σιρόκι (Βοσνίας)- Πλάνια ( Σουηδίας) 82-78.

Στη βαθμολογια ο Αρης προηγείται με 17 βαθμους και ακολουθεί η Λιμόζ με 15.

Την συνεργασία της με την ΠΑΝΑΦΟΝ επισημοποιησε χθες η Ελληνική Ομοσπονδία Βόλλεϋ.

Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας αναλαμβάνει εθνικός χορηγός του αθλήματος και θα δώσει το όνομα της στο πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας των ανδρών που αρχίζει το προσεχές Σάββατο.

Η Λίβερπουλ αποκλείστηκε απο την συνέχεια του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Στον χθεσινό επαναληπτικό αγώνα του τρίτου γύρου της διοργάνωσης έχασε στο γήπεδο της με 1-0 απο την Ισπανική Θέλτα Βίγκο.

Μετά τους χθεσινούς αγώνες, στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, προκρίθηκαν τρεις Ιταλικές ομάδες (Μπολώνια, Πάρμα, Ρόμα), τρεις Γαλλικές (Λυον, Μπορντώ, Μαρσεϊγ) και δυο Ισπανικές (Ατλέτικο Μαδρίτης και Θέλτα).

(c) ANT1 Radio 1998


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Wednesday, 9 December 1998 - 17:09:20 UTC