Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek, 99-03-17

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna <www.antenna.gr/> - email: webmaster@antenna.gr

Ραντεβού με την ιστορία έχει απόψε ο Ολυμπιακός. Ο σύλλογος του Πειραιά θα δώσει στις 9.45 στο Ολυμπιακό στάδιο τον κρισιμότερο αγώνα της 75χρονης ιστορίας του. Παρουσία 75.000 θεατών που αναμένεται να κατακλύσουν κάθε γωνιά του ΟΑΚΑ, Θα αντιμετωπίσει την Γιουβέντους στον επαναληπτικό προημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με σκοπό να πάρει για φορά τη πρόκριση στα ημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Στο πρώτο παιχνίδι που είχε γίνει στο Ντελε Αλπι η μεγάλη κυρία είχε νικήσει 2-1. Ο Ολυμπιακός για να προκριθεί θέλει νίκη με 1-0 ή, με δύο γκολ διαφορά.

Μετά τον πρόεδρο της ομάδας Σωκράτη Κόκκαλη και ο προπονητής του Ολυμπιακού Ντούσαν Μπάγιεβιτς παρουσιάστηκε αισιοδοξος στις δηλώσεις του λίγες ώρες πριν το σπουδαίο παιχνίδι: {Η ομάδα είναι έτοιμη. Το ευχάριστο είναι ότι δεν έχουμε προβλήματα και οι παίκτες είναι πολύ καλά ψυχολογικά. Δεν είναι τυχαίο που φτάσαμε μέχρι εδώ. Είμαστε έτοιμοι να εκμεταλευτούμε τη μεγάλη ευκαιρία και με τη βοήθεια του κόσμου να τα καταφέρουμε}.

Ο τεχνικός της Γιουβέντους Κάρλο Αντσελότι, χαρακτήρισε την δική του ομάδα επικρατέστερη για την πρόκριση στα ημιτελικά, ενώ ο αρχηγός της Γιουβέντους Αντόνιο Κόντε είπε πως η ομάδα του δεν θα φοβηθεί από τον κόσμο και την έδρα και θα πάρει το αποτέλεσμα που θέλει.

Εκτός από το παιχνίδι στο Ολυμπιακό Στάδιο θα γίνουν σήμερα ακόμη τρεις σπουδαίες αναμετρήσεις. Το πρόγραμμα των προημιτελικών: Ολυμπιακός - Γιουβέντους (1-2), Δυναμό Κιέβου - Ρεάλ Μαδρίτης ( 1-1), Καϊζεσλάουτερν - Μπάγερν Μονάχου (0-2),Ιντερ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (0-2).

Στο μπάσκετ,

Ο Παναθηναικός και ο Ηρακλής σημείωσαν σημαντικές νίκες για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας στο μπάσκετ. Στο Ολυμπιακό Στάδιο ο Παναθηναϊκός έχοντας πρώτο σκόρερ τον Ράτζα που σημείωσε 30 πόντους νίκησε τον Πανιώνιο 86-67, ενώ στο Ιβανόφειο ο Ηρακλής επικράτησε άνετα της ΑΕΚ 73-67. Σήμερα θα γίνουν τα υπόλοιπα παιχνίδια της 24ης αγωνιστικής και ξεχωρίζει το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ του Αρη και του Ολυμπιακού στο Αλεξάνδρειο. Οι ερυθρόλευκοι θα αγωνιστούν χωρίς τον Φασούλα που έμεινε εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού. Το υπόλοιπο πρόγραμμα: Παπάγος - ΠΑΟΚ, Απόλλων - Ηράκλειο, Μαρούσι - Σπόρτιγκ, Νήαρ Ηστ - Περιστέρι.

Στο πόλο,

Μεγάλες επιτυχίες σημείωσαν οι ελληνικές ομάδες στα ευρωπαϊκά κύπελλα του πόλο. Ο Ολυμπιακός στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου κυπελούχων που έγινε στον Πειραιά νίκησε την ιταλική Φλωρεντία με 10-3. Είναι η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός νίκησε ιταλική ομάδα και με τη διαφορά των επτά γκολ σχεδόν εξασφάλισε την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης. Η ρεβάνς θα γίνει στην Ιταλία 14 Απριλίου.

Η Βουλιαγμένη για την 3η αγωνιστική του τσάμπιονς καπ νίκησε 8- 7 στην έδρα της την πανίσχυρη ουγγρική Βασούτας και ελπίζει σε πρόκριση στο φάιναλ φορ.

Κοντά στην πρόκριση για τον τελικό του Λεν Τρόφι βρίσκεται ο ΝΟ Πατρών. Στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης η Πάτρα έχασε 7- 6 στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ Κανό, αλλά η διαφορά του ενός γκολ μπορεί να ανατραπεί στη ρεβάνς που θα γίνει στη Πάτρα σε ένα μήνα.

Στο ποδόσφαιρο,

Καλή επιτυχία στον Ολυμπιακό στο αποψινό παιχνίδι με την Γιουβέντους ευχύθηκε ο Χουάν Ραμόν Ρότσα σε δηλώσεις που έκανε στη συνέντευξη Τύπου. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στην πολύ καλή παρουσία της ομάδας στο παιχνίδι με τον Αρη, είπε πως δεν έχει πρόβλημα με τον Χούλιο Σέζαρ και για άλλη μία φορά έκανε κάλεσμα στον κόσμο του τριφυλλιού να συμπαρασταθεί στην ομάδα. Οσο για τον τίτλο του πρωταθλήματος, προέβλεψε ότι θα κριθεί από τα αποτελέσματα στα παιχνίδια ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού, ΑΕΚ και Παναθηναϊκού.

Στην Ιταλία βρίσκεται από χθες ο Πανιώνιος ο οποίος αύριο θα αντιμετωπίσει την Λάτσιο στον επαναληπτικό αγώνα της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου κυπελλούχων. Στο πρώτο παιχνίδι η ιταλική ομάδα είχε νικήσει 4-0 και η ομάδα της Ν. Σμύρνης ουσιαστικά δεν έχει ελπίδες πρόκρισης. Από την ΟΥΕΦΑ διαιτητής ορίστηκε ο Γερμανός Μπερτ Χάινεμαν. Στο μεταξύ, η Λάτσιο ανανέωσε το συμβόλαιο του Αλεσάντρο Νέστα μέχρι το 2004.

Ο προπονητής του Εθνικού Χάουαρντ Κένταλ έλυσε κοινή συνενέσει το συμβόλαιο του με την πειραϊκή ΠΑΕ.

Οριστικό είναι το διαζύγιο του Γιώργου Δώνη με την ΑΕΚ. Ο διεθνής επιθετικός κατέθεσε προσφυγή ζητώντας να μείνει ελεύθερος και τη καταβολή 172 εκ. δραχμών. Η προσφυγή του θα εξεταστεί τη προσεχή Δευτέρα.

Μετά από πολύ καλή εμφάνιση η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των νέων επικράτησε με 2-0 της αντίστοιχης της Κύπρου σε φιλικό αγώνα προετοιμασίας που έγινε στη μεγαλόνησσο ενόψει των καθοριστικών αναμετρήσεων με την Σκωτία γιά τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η ομάδα του Ανδρέα Παπαεμμανουήλ έδειξε ότι είναι έτοιμη γιά να αποκλείσει τους Σκωτσέζους και να πάρει την πρόκριση στα τελικά της Σουηδίας. Τα γκολ της εθνικής σημείωσαν οι Πάσιος, Νάστος. Αύριο οι δύο ομάδες θα δώσουν δεύτερο και τελευταίο φιλικό.

Με τους αγώνες της 15ης αγωνιστικής στον Βόρειο όμιλο και το μεγάλο ντέρμπι Κοζάνη - Νάουσα συνεχίζεται σήμερα το πρωτάθλημα της Γ εθνικής κατηγορίας στο ποδόσφαιρο. Το πρόγραμμα: Πρέβεζα - Αετός Σκύδρας, Κρύα Βρύση - Καστοριά, Κοζάνη - Νάουσα, ΑΟ Καρδίτσας - Μηχανιώνα, Δόξα Δράμας - Ολυμπιακός Βόλου, Κικλισιακός - Αμπελόκηποι.

Στο βόλεϊ,

Δύο μεγάλα ντέρμπι θα γίνουν σήμερα για τη φάση των 16 του κυπέλλου Ελλάδος στο βόλεϊ. Η Ορεστιάδα θα υποδεχτεί στις 7 το απόγευμα τον Παναθηναϊκό, ενώ μισή ώρα αργότερα ο ΠΑΟΚ θα αναμετρηθεί με τον Ηρακλή στο κλειστό της ΜΕΝΤ. Το υπόλοιπο πρόγραμμα: Αρης - Κτησιφών, Πάτρα - Πανελλήνιος, Ολυμπιάδα Πατρών - ΑΕΚ, Ιωνικός Ν. - Φιλία, Ιωνικός ΝΦ. - Ηφαιστος Δρ. Την Παρασκευή θα παίξουν: Ολυμπιακός - Κομοτηνή. Οι αγώνες είναι νοκ άουτ και οι νικητές θα περάσουν στους 8.

Στο χάντμπολ,

Ο Δούκας και ο Ιωνικός ΝΦ. θα μονομαχήσουν σήμερα στον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας χάντμπολ ανδρών. Το παιχνίδι θα αρχίσει στις 5.30 στο Ζηρίνειο και ο επαναληπτικός αγώνας θα γίνει τη Παρασκευή στη Ν.Φιλαδέλφεια. Σήμερα και τη Παρασκευή θα παίξουν Πανελλήνιος - Κιλκίς στον μικρό τελικό για την 3η θέση.

Στο εξωτερικό,

Η Πάρμα, η Μπολόνια, η Αθλέτικο Μαδρίτης και η Μαρσέιγ προκρίθηκαν στα ημιτελικά του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ μετά τους επαναληπτικούς προημιτελικούς αγώνες που έγιναν χθες.

Στην Πάρμα η ομώνυμη ομάδα συνέτριψε 6-0 τη Μπορντό η οποία στο πρώτο ματς είχε νικήσει 2-1.

Στη Λιόν η ομώνυμη ομάδα νίκησε 2-0 τη Μπολόνια, αλλά η ιταλική ομάδα προκρίθηκε επειδή στο πρώτο παιχνίδι είχε νικήσει 3-0.

Η Ρόμα δεν κατάφερε να γίνει η τρίτη ιταλική ομάδα που θα έμπαινε στα ημιτελικά. Οπως και στο πρώτο ματς στην Ισπανία έτσι και χθες στη Ρώμη έχασε από την Ατλέτικο Μαδρίτης 2-1.

Στο Βίγκο, η Θέλτα με τη Μαρσέιγ έμειναν στο 0-0 και τη πρόκριση πήρε η γαλλική ομάδα που στο πρώτο παιχνίδι είχε νικήσει 2-1.

Η Τότεναμ με τέρμα του Νταβίντ Ζινολά στο 68 επικράτησαν εκτός έδρας με 1-0 της Μπάρνσλεϊ και πήραν το ``εισιτήριο`` για την επόμενη φάση της διοργάνωσης όπου θ` αντιμετωπίσουν στο Ολντ Τράφορντ (11 Απριλίου) τη Νιούκαστλ.

(c) Antenna 1999


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Wednesday, 17 March 1999 - 14:09:15 UTC