Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek, 99-03-19

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna <www.antenna.gr/> - email: webmaster@antenna.gr

- Ο Πανιώνιος κράτησε την ισοπαλία για 70 λεπτά στο Ολύμπικο με τη Λάτσιο, αλλά μέσα σε 11 λεπτά δέχτηκε τρία γκολ και έχασε 3-0 στον δεύτερο προημιτελικό του κυπέλλου κυπελλούχων.Η Λάτσιο που είχε νικήσει και στο πρώτο παιχνίδι 4-0 πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά της διοργάνωχης μαζί με την Λοκομοτίβ Μόσχας, την Μαγιόρκα και την Τσέλσι.Τα γκολ της Λάτσιο σημείωσαν ο Νέτβετ στο 70, ο Στάνκοβιτς στο 76 και ο Ντε Λα Πένια στο 81.

Τα αποτελέσματα στους επαναληπτικούς αγώνες της προημιτελικής φάσης του κυπελλούχων (σε παρένθεση τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων): * Λάτσιο (Ιτα)- Πανιώνιος 3-0 (4-0),*Μαγιόρκα (Ισπ)-Βάρτεκς ( Κρο) 3-1 (0-0),*Μακάμπι Χάιφα (Ισρ)-Λοκομοτίβ Μόσχας (Ρωσ) 0-1 (0-3),* Βαλερένγκα (Νορβ)-Τσέλσι (Αγγ) 2- 3(0-3).

- Υμνους για την εμφάνιση του Ολυμπιακού και τον άδικο αποκλεισμό του από τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ δημοσίευσαν οι περισσότερες ιταλικές εφημερίδες την επομένη ημέρα του αγώνα με τη Γιουβέντους, ενώ ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Σωκράτης Κόκκαλης σε δηλώσεις του συνεχάρει τους παίκτες, τον Ντούσαν Μπάγιεβιτς και τον κόσμο.Η ανακοίνωση με τις δηλώσεις του προέδρου της ερυθρόλευκης ΠΑΕ αναφέρει μεταξύ άλλων:

"Ο τρόπος που αποκλείστηκε ο Ολυμπιακός από τους ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ μπορεί να μας πίκρανε πλην όμως η μέχρι τώρα πορεία της ομάδας στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση απέδειξε ότι ο Ολυμπιακός συγκαταλέγεται πλέον στους μεγάλους ποδοσφαιρικούς συλλόγους της Ευρώπης.Θέλω να συγχαρώ τους φιλάθλους μας για την ολόψυχη υποστήριξη και συμπαράσταση. Ολοι μαζί στεκόμαστε με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα στο πλευρό του προονητή και των παικτών της πολυαγαπημένης μας ομάδας για να πετύχει τους μεγάλους στόχους σε Ελλάδα και Ευρώπη.Στόχους εφάμιλλους με αυτούς που έχει η αφρόκρεμα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Σε αυτή πέον ανήκει ο Ολυμπιακό."

- Ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού έβγαλε την ΕΠΟ και την ΕΠΑΕ από το αδιέξοδο με τις ημερομηνίες στο οποίο τους είχε οδηγήσει η απεργία των ΠΑΕ.Οι ημιτελικοί του κυπέλλου θα διεξαχθούν στις 14 και 21 Απριλίου και ο τελικός την Τετάρτη 5 Μαίου.Το πρωτάθλημα της Α εθνικής θα ολοκληρωθεί στις 30 Μαίου, ενώ η 30η και η 32η αγωνιστική θα γίνουν εμβόλιμα στις 12 και 19 Μαίου αντίστοιχα.

- Ο Βραζιλιάνος Χούλιο Σέζαρ δήλωσε τραυματίας ( πρόβλημα στο μεγάλο δάκτυλο του ποδιού του) και ο Χουάν Ραμόν Ρότσα τον απέκλεισε από την αποστολή του Παναθηναϊκού στο κρίσιμο εκτός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος στη Καβάλα με τη τοπική ομάδα αύριο Σάββατο.Εκτός αποστολής είναι ακόμη ο τραυματίας Νικοπολίδης και οι τιμωρημένοι Σιμπνιέφσκι και Μιλόγιεβιτς.

- Αναβλήθηκαν και χθες (για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα) λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών οι αγώνες του Βορείου ομίλου της Γ εθνικής

  • Κοζάνη - Νάουσα,
  • Καρδίτσα - Μηχανιώνα.
Οι αγώνες θα γίνουν εντός 15 ημέρων σε ημέρα που θα ορίσει η ΕΠΑΕ.

- Βαρειά ήττα με 5-1 γνώρισε η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των νέων στον δεύτερο φιλικό αγώνα της με την αντίστοιχη της Κύπρου, που διεξήχθη στο γήπεδο του Παραλιμνίου.

- Με όλα τα μεγάλα ``αστέρια`` της θα παραταχθεί η εθνική ομάδα της Νορβηγίας στον αγώνα με την εθνική μας ομάδα, που θα γίνει στις 27 Μαρτίου στο ΟΑΚΑ, για τα προκριματικά του EURO 2000. Επικεφαλής των Νορβηγών θα είναι ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, Ολε Γκούναρ Σόλσκιαερ, ο αμυντικός των ``μπέμπηδων`` Ρόνι Γιόνσεν και ο μέσος του Παναθηναϊκού, Ερικ Μίκλαντ.

- Ο Παναγιώτης Λιαδέλης του Αρη αναδείχτηκε καλύτερος παίκτης της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ.

- Ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τη διαιτησία του Σέλιου Κουκουλεκίδη στο παιχνίδι Αρη - Ολυμπιακός εξέδωσε ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός Γιώργος Σαλονίκης. Η ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων:

"Γίναμε μάρτυρες ενός παγκοσμίου ρεκόρ πρωτοτυπίας. Διεθνής διαιτητής υψηλής εμπειρίας σφύριξε τέσσερα αντιαθλητικά φάουλ εις βάρος του Ολυμπιακού το ένα εκ των οποίων τη στιγμή που οι παίκτες της ομάδας μας εκτελούσε ελεύθερη βολή. Εχουμε κουραστεί να βλέπουμε το ίδιο έργο. Διαιτητές να έχουν πραγματική ασυλία, να σφυρίζουν ότι θέλουν και στο τέλος να μην τιμωρούνται. Ο κόμπος, όμως, έφτασε στο χτένι".

- Δύο μεγάλες αναμετρήσεις ανέδειξε η κλήρωση της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου Ελλάδος βολεϊ ανδρών.Στους αγώνες νοκ άουτ που θα γίνουν τη προσεχή Τετάρτη 24 Μαρτίου θα παίξουν:

  • Ολυμπιακός ή, Κομοτηνή - Αρης,
  • Ορεστιάδα - ΠΑΟΚ,
  • Ηφαιστος Δράμας - ΑΕΚ,
  • Φιλία - Πανελλήνιος.

Σήμερα θα παίξουν για το εισιτήριο στην 8αδα Ολυμπιακός - Κομοτηνή στις 7 στο Ρέντη. Το φάιναλ φορ θα γίνει 3-4 Απριλίου στη Δράμα.

- Με τους δύο ημιτελικούς θα αρχίσει σήμερα στην Αλεξανδρούπολη το φάιναλ φορ του 1ου κυπέλλου Ελλάδος στο βόλεϊ γυναικών. Στις 4 το απόγευμα θα παίξουν Βριλήσσια - Αρης και στις 8 το βράδυ ο Παναθηναϊκός με την Νίκη Αλεξανδρούπολης. Ο τελικός θα γίνει αύριο στις 7.

- Δεν έγινε χθες ο αγώνας πόλο για την Α1 ανδρών μεταξύ του Παναθηναϊκού και των Χανίων επειδή λόγω της κακοκαιρίας η ομάδας της Κρήτης καθυστέρησε να φτάσει στο ΟΑΚΑ και όταν έκανε την είσοδο της στο κολυμβητήριο είχε κλείσει το φύλλο αγώνα. Για την τύχη του αγώνα θα αποφασίσει σήμερα η ΕΚΟΦ.

- Η κολυμβητική ομοσπονδία αποφάσισε την αναστολή όλων των αγωνιστικών της δραστηριοτήτων από τη προσεχή Δευτέρα 22 Μαρτίου επειδή δεν έχει εισπράξει ακόμη μέρος της επιχορήγησης για το 1999.

- Στο κλειστό της Ν.Φιλαδέλφειας θα γίνει στις 5. 30 το απόγευμα ο δεύτερος τελικός του πρωταθλήματος της Α1 χαντμπολ των ανδρών μεταξύ του Ιωνικού και του Δούκα. Ο Δούκας προηγείται στις νίκες με 1-0 και αν νικήσει και σήμερα ή, αναδειχτεί ισόπαλος θα πάρει τον τίτλο. Με νίκη του Ιωνικού ο τίτλος θα κριθεί σε τρίτο τελικό. Στις 6 το απόγευμα στο Κιλκίς η τοπική ομάδα θα υποδεχτεί τον Πανελλήνιο στον μικρό τελικό. Η αθηναϊκή ομάδα είχε νικήσει το πρώτο παιχνίδι και αν ζευγαρώσει τις επιτυχίες της θα πάρει την 3η θέση.

- Εννιά μετάλλια, δύο Πανελλήνια ρεκόρ εφήβων και μία ισοφάριση, ήταν ο απολογισμός για την ελληνική ομάδα άρσης βαρών, στους αγώνες της 1ης ημέρας για το πρωτάθλημα της ευρωπαϊκής Ενωσης, που διεξάγεται στη Χιχόν της Ισπανίας. Η Κωνσταντίνα Μισιρλή στα 58 κιλά κέρδισε δυο ασημένια και ένα χάλκινο μετάλλιο, ενώ ο Γιάννης Ζαρωτιάδης στα 69 κιλά κατέκτησε τρια ασημένια.

Η Μισιρλή με 72.5 κιλά στο αρασέ πήρε τη δεύτερη θέση γιατί είχε μεγαλύτερο σωματικό βάρος (1.4 κιλά) από την Ισπανίδα Εμίλια Φερνάντεζ, που σημείωσε την ίδια επίδοση.Στο ζετέ με 90 κιλά πήρε την 3η θέση γιατί η Γαλλίδα Σουάντ Ντινά σήκωσε το ίδιο βάρος αλλά προηγήθηκε στην προσπάθεια, καθώς είχαν το ίδιο σωματικό βάρος. Τέλος στο σύνολο η πρωταθλήτριά μας πήρε τη 2η θέση με 162.5 κιλά. Δύο χάλκινα μετάλλια κέρδισε ο έφηβος πρωταθλητής μας, Γιάννης Σιτνίκοφ στην κατηγορία των 62 κιλών, στο Αρασέ με 110κ και στο σύνολο με 250κ.Ο ίδιος δημιούργησε Πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων στο Ζετέ, όπου το όριο ήταν 137,5κ.Ο νεαρός αθλητής σήκωσε 138κ και στη συνέχεια 140κ, ενώ στο Αρασέ ισοφάρισε τη δική του Πανελλήνια επίδοση, που ήταν 110κ από τις 12/2/1999. Χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε στην ίδια κατηγορία (62κ) ο Αντώνης Σηφογιαννάκης στο Ζετέ με 140κ.Ο Σηφογιάννης σήκωσε το ίδιο βάρος με τον 18χρονο Σιτνίκοφ, αλλά πήρε το μετάλλιο, αφού ήταν ελαφρύτερος κατά 600 γραμμάρια. Ο Ζαρωτιάδης πήρε τη δεύτερη θέση με 122.5 κιλά στο αρασέ, 147.5κ. στο ζετέ και 270 στο σύνολο.

- Τα μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής ενέκριναν ομόφωνα σήμερα στη Λοζάνη απόφαση, σύμφωνα με την οποία θα δημιουργηθεί μια ειδική επιτροπή που θα εξετάζει τις υποψηφιότητες των πόλεων που φιλοδοξούν να διοργανώσουν Ολυμπιακούς Αγώνες και θα επιλέγει δύο φιναλίστ, οι οποίες στη συνέχεια θα διεκδικήσουν την ανάληψη της διοργάνωσης και θα κριθούν σε καθολική ψηφοφορία μεταξύ όλων των μελών της ΔΟΕ. Η αρχή της νέας διαδικασίας, θα γίνει στις 19 Ιουνίου στη σύνοδο της ΔΟΕ στη Σεούλ, όπου θα γίνει η επιλογή της πόλης για τη διοργάνωση του Χειμερινών αγώνων του 2006. Υποψήφιες είναι η Σιόν, το Κλάνγκενφουρτ, το Ελσίνκι, το Ζακοπάνε και η Πόπραντ-Τάτρι. Εξι νεκροί και περισότεροι από 100 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός του δυστυχήματος που συνέβη σε υπό κατασκευή κλειστό γυμναστήριο του Μπαγκλαντες, όταν κατέρρευσε η οροφή του και καταπλάκωσε τους εργάτες που δούλευαν εκεί.

(c) Antenna 1999


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Friday, 19 March 1999 - 11:09:11 UTC