Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek, 99-03-23

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna <www.antenna.gr/> - email: webmaster@antenna.gr

Ο Ολυμπιακός θέλει να κάνει απόψε το πρώτο βήμα για να προκριθεί στο φάιναλ φορ της Ευρολίγκα. Στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας θα αντιμετωπίσει την γαλλική Βιλερμπάν στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι στην προημιτελική φάση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Η ομάδα του Πειραιά χρειάζεται δύο νίκες για να προκριθεί στο φάιναλ φορ του θεσμού για 4η συνεχή φορά. Το τζάμπολ του αγώνα θα γίνει στις 9.15.

Μισή ώρα αργότερα (9.45) ο Αρης θα παίξει στην Ισπανία με την Βαλένθια στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου Σαπόρτα με σκοπό να εξασφαλίσει σκορ πρόκρισης στη ρεβάνς που θα γίνει στο Αλεξάνδρειο.

Στο ποδόσφαιρο,

Ο Ολυμπιακός πέτυχε την 19η νίκη του στο εφετινό πρωτάθλημα, κερδίζοντας 4- 2 τον Εθνικό Αστέρα, στο Ολυμπιακό Στάδιο. Οι ερυθρόλευκοι διατήρησαν έτσι την διαφορά των 4 βαθμών από την ΑΕΚ και αύξησαν την διαφορά τους από τον Παναθηναϊκό στους 9 βαθμούς, μετά την ολοκλήρωση της 24ης αγωνιστικής.

Τα γκολ του Ολυμπιακού σημείωσαν ο Νινιάδης στο 14 και στο 56, ο Γεωργάτος (με πέναλτυ) στο 50 και ο Αλεξανδρής στο 73. Για τον Εθνικό Αστέρα σκόραραν ο Παναγιωτάρας στο 77 (με πέναλτυ) και ο Ναλιτζής στο 86.

Τον αγώνα στο Ολυμπιακό Στάδιο παρακολούθησε ο Λιβεριανός επιθετικός της Μίλαν Ζορζ Γουεά ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα για προσωπικούς λόγους. Σε ερώτηση αν υπάρχει ενδεχόμενο να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού απάντησε ότι έχει συμβόλαιο με την Μίλαν, {αλλά στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει} κατέληξε ο Γουεά.

Στη Βέροια η τοπική ομάδα νίκησε 3-1 τον Πανιώνιο και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες της για παραμονή στη κατηγορία, αντίθετα η ομάδα της Ν.Σμύρνης μπήκε σ περιπέτειες. Τα γκολ της Βέροιας σημείωσαν ο Δεμιρτζόγλου στο 7 και στο 50, ο Προβίδας στο 42, ενώ για τον Πανιώνιο σκόραρε ο Σαπουντζής.

Μετά την λήξη του αγώνα ο προπονητής του Πανιωνίου Ρόνι Γουίλαν υπέβαλε την παραίτηση του.

Μετά την ολοκλήρωση της 24ης αγωνιστικής η βαθμολογία στο πρωτάθλημα της Α εθνικής διαμορφώθηκε ως εξής: Ολυμπιακός 59, ΑΕΚ 55, ΠΑΟ 50, ΠΑΟΚ 44, Αρης 42, Ξάνθη 39, Ιωνικός 39, Ηρακλής 36, ΟΦΗ 35, Εθνικός Αστέρας 32, Καβάλα 30, Ελευσίνα 25, Πανηλειακός 25, Απόλλων 25, Πανιώνιος 24, Προοδευτική 21, Βέροια 16, Εθνικός 8.

Το γκολ που δέχτηκε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος από την Γιουβέντους δεν κόστισε μόνο τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από την συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και τον αποκλεισμό του ίδιου από την εθνική ομάδα για τα κρίσιμα παιχνίδια με την Νορβηγία και την Λετονία για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Αυτό παραδέχτηκε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Ανχελ Ιορντανέσκου σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθεςς για τα δύο κρίσιμα παιχνίδια της εθνικής, ενώ για τον Βασίλη Καραπιάλη είπε πως ο παίκτης θέλει να επιστρέψει στην εθνική ομάδα, αλλά αυτή τη περίοδο είναι κουρασμένος σωματικά και ψυχολογικά.

Αύριο η εθνική θα δώσει φιλικό παιχνίδι στο Ολυμπιακό Στάδιο με το Χαϊδάρι.

Σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης νεφρού υποβλήθηκε ο αμυντικός του ΟΦΗ Παύλος Αδάμος ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο παιχνίδι πρωταθλήματος με την Ελευσίνα. Αγνωστο είναι πότε θα επιστρέψει στα γήπεδα, ωστόσο, οι γιατροί δήλωσαν ότι όταν αποθεραπευτεί θα μπορεί να συνεχίσει την καριέρα του.

Ο σέντερ του Ολυμπιακού Φαμπρίτσιο Ομπέρτο αναδείχτηκε κορυφαίος μπασκετμπολίστας της 25ης αγωνιστικής της Α1 κατηγορίας στο μπάσκετ.

Ο Αμερικανός Μάικ Λάμπερτ του ΠΑΟΚ αναδείχτηκε κορυφαίος βολεϊμπολίστας της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 Πανάφον

Ο Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας νίκησε τον Δούκα 25-18 στον τρίτο τελικό του πρωταθλήματος χάντμπολ και κατέκτησε για 10η φορά στην ιστορία του το πρωτάθλημα.

Η έκρυθμη κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει την ΟΥΕΦΑ σε αναβολή των αγώνων Γιουγκοσλαβίας - Κροατίας και Σκοπίων - Ιρλανδίας για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2000.

(c) Antenna 1999


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Tuesday, 23 March 1999 - 14:09:14 UTC