Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek, 99-03-30

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna <www.antenna.gr/> - email: webmaster@antenna.gr

Από μία κλωστή κρέμεται η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού. Μετά τα επεισόδια που ακολούθησαν του αγώνα με τον Ολυμπιακό ο Ντίνο Ράτζα έφυγε για το Σπλίτ και είναι άγνωστο πότε θα επιστρέψει, ενώ λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στην Γιουγκοσλαβία ο Ντεγιάν Μποντίρογκα ανακοίνωσε ότι θα αναχωρήσει σήμερα για το Βελιγράδι προκειμένου να συμπαρασταθεί στην οικογένεια του. Να σημειωθεί ότι αν ο Μποντίρογκα μεταβεί στο Βελιγράδι υπάρχει περίπτωση να μην του επιτραπεί η έξοδος και πάλι από την Γιουγκοσλαβία λόγω των στρατιωτικών του υποχρεώσεων.

Ο Ράτζα αναχώρησε αιφνιδιαστικά για την πατρίδα¦ του μετά τα νέα επεισόδια που προκάλεσαν σε βάρος του χθες το πρωί οπαδοί του Παναθηναϊκού. Αγνωστοι πετροβόλησαν το σπίτι του Ράτζα και ο Κροάτης άσος εξετάζει σοβαρά την περίπτωση να μην επιστρέψει στην Ελλάδα.

Στο μεταξύ η διοίκηση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στην προσπάθεια της να ηρεμήσει τα πνεύματα ενόψη των πλέι οφ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υποβαθμίζει το επεισόδιο που έγινε μεταξύ του Ράτζα και του υιού του προέδρου της ΚΑΕ Παύλου Γιαννακόπουλου μετά την λήξη του αγώνα της Κυριακής με τον Ολυμπιακό. Στην ανακοίνωση αναφέρονται δηλώσεις του Ράτζα σχετικά με το περιστατικό: {Λυπάμαι για το επεισόδιο, αλλά μετά από μία νίκη της ομάδας δεν δέχομαι να μας βρίζουν κάποιοι γι αυτό και αντέδρασα έτσι. Δεν ήξερα ότι το συγκεκριμένο παιδί ήταν ο υιός του Παύλου Γιαννακόπουλου}.

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παύλος Γιαννακόπουλος δήλωσε: "Δεν χρειάζεται να δώσουμε άλλη συνέχεια στο θέμα. Αυτή τη στιγμή η ομάδα χρειάζεται ηρεμία ενόψη των πλέι οφ"

Πάντως, από στον Παναθηναϊκό υπάρχει η πεποίθηση ότι ο Ράτζα θα επιστρέψει στην Ελλάδα την προσεχή Πέμπτη.

Την πρόκριση του στον τελικό του κυπέλλου Σαπόρτα θα διεκδικήσει απόψε ο Αρης. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα υποδεχτεί στις 9.30 το βράδυ στο Αλεξάνδρειο την ισπανική Βαλένθια και για να προκριθεί στον τελικό χρειάζεται νίκη με διαφορά επτά πόντων. Ο άλλος ημιτελικός δεν θα γίνει. Η ιταλική Μπενετόν πήρε απ ευθείας την πρόκριση στον τελικό επειδή λόγω των γεγονότων στην Γιουγκοσλαβία η Μπούντογκνοστ δήλωσε ότι αδυνατεί να ταξιδέψει στην Θεσσαλονίκη όπου η ΦΙΜΠΑ όρισε την διεξαγωγή του αγώνα.

Με δύο αγώνες αρχίζει σήμερα η Α φάση των πλέι στην Α1 κατηγορία στο μπάσκετ. Στις 7 το βράδυ θα παίξουν Μαρούσι - Ηράκλειο και στις 9 Ηρακλής - Σπόρτιγκ. Αύριο θα παίξουν: ΑΕΚ - Πανιώνιος και Νηαρ Ηστ - Περιστέρι.

Ο Μίλαν Τόμις αναδείχτηκε κορυφαίος παίκτης της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ.

Η ομοσπονδία βόλεϊ ανακοίνωσε και επίσημα την πρόσληψη του Ιταλού προπονητή Τζιαμπάολο Μοντάλι στην θέση του ομοσπονδιακού προπονητή της εθνικής ανδρών.

Η νίκη επί της Λετονίας είναι το μοναδικό αποτέλεσμα που θα κρατήσει την εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου ``ζωντανή`` στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2.000 και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι διεθνείς μας, που βρίσκονται από χθες στην Ρίγα. Ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής Βασίλης Δανιήλ, που επιστρατεύτηκε μετά την ήττα από τη Νορβηγία και την παραίτηση Ιορντανέσκου χαρακτήρισε την αναμέτρηση ``παιχνίδι χωρίς αύριο`` και συμπλήρωσε: "Σκεπτόμαστε μόνο τη νίκη. Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα για μας. Πρέπει να κάνουμε όλοι ότι είναι δυνατόν γιά να νικήσουμε". Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην αντίπαλο της ελληνικής ομάδας, της οποίας παρακολούθησε δύο παιχνίδια σε βίντεο: "Είναι μία σκληρή ομάδα στην άμυνα και στηρίζεται σε αντεπιθέσεις. Με αυτό τον τρόπο νίκησε τη Νορβηγία. Εχουμε καλή εικόνα γιά τους αντίπαλούς μας και θεωρώ πως οι διεθνείς θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αγώνα".

Η Εθνική μας προπονήθηκε χθες βράδυ στο γήπεδο της πρωταθλήτριας Λετονίας Σκόντο Ρίγα, σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο ``ταλαιπωρημένο`` από το χιόνι που έπεφτε πριν μερικές μέρες. Σήμερα, όμως, οι καιρικές συνθήκες ήταν σχετικά καλές με λιακάδα και θερμοκρασία 5 βαθμών κελσίου. Το παιχνίδι θα γίνει αύριο Τετάρτη στις 8 το βράδυ.

Ο Βασίλης Δανιήλ αναμένεται να ξεκινήσει τον αγώνα με τους Ατματσίδη, Μαυρογενίδη, Κασάπη, Νταμπίζα, Ουζουνίδη, Πουρσανίδη, Γιαννακόπουλο, Γεωργάτο, Λυμπερόπουλο, Μαχλά και Νικολαϊδη.

Πρόβλημα παρουσιάστηκε στην εθνική μας ομάδα των Ελπίδων την παραμονή του σημερινού αγώνα με την αντίστοιχη της Λετονίας. Ο αμυντικός του Ηρακλή Σταύρος Τζιωρτζιόπουλος παρουσίασε υψηλό πυρετό και μάλλον θα μείνει εκτός ενδεκάδας. Πιθανός αντικαταστάτης του είναι ο Γκαλαμέλο. Το παιχνίδι θα αρχίσει στις 4 το απόγευμα στο γήπεδο της πόλης Οζονιέκι, που βρίσκεται 40 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Ρίγα.

Η ελληνική ομάδα, μετά τη νίκη της επί της Νορβηγίας με 2-1 την περασμένη Παρασκευή στη Νέα Φιλαδέλφεια, πέρασε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του β' ομίλου. Ο Γιάννης Κόλλιας αναμένεται να ξεκινήσει το παιχνίδι με τους Κοτσώλη, Χατζηζήση, Γκαλαμέλο, Κουλακιώτη, Αλεξόπουλο, Μοσχογιάννη, Καραγκούνη, Πατσατζόγλου, Κωνσταντινίδη, Χούτο και Λιολίδη.

Μεγάλης έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν χθες στον Βόλο μετά την λήξη του αγώνα μεταξύ της Νίκης και της Λάρισας για την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β εθνικής κατηγορίας. Εξαγριωμένοι οπαδοί της Νίκης Βόλου, μετά την ήττα της ομάδας τους με 2-1, άρχισαν πετροπόλεμο με τα ΜΑΤ σκορπίζοντας τον πανικό στους ανύποπτους διαβάτες.

Γιουγκοσλάβοι αθλητές, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται αρκετοί Ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές, ζήτησαν από τους συναδέλφους τους σε όλο τον κόσμο να τους βοηθήσουν για να σταματήσουν οι αεροπορικές επιθέσεις του ΝΑΤΟ κατά της χώρας τους.``Σας εμπιστευόμαστε, φίλοι και αντίπαλοι στον αθλητισμό, ότι θα μας βοηθήσετε να γλυτώσει η πατρίδα μας από την απρόκλητη απειλή του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας``, αναφέρει η έκκληση.

Μεταξύ άλλων την έκκληση υπογράφουν ο παγκόσμιος πρωταθλητής της σκοποβολής, Γιάσα Σέκαριτς, ο 2ος παγκόσμιος πρωταθλητής του Βόλεϊ, Ζέλικο Τανάσκοβιτς "έπαιξε σε Παναθηναϊκό και Κτησιφώντα Παιανίας", ο διεθνής μπασκετμπολίστας, Ντέγιαν Τομάσεβιτς και ο πρωταθλητής Ευρώπης, στο ύψος, Ντράγκουτιν Τόπιτς.

Το μυαλό του στο Βελιγράδι έχει ο Βλάντε Ντίβατς. Ο Γιουγκοσλάβος πίβοτ των Σακραμέντο Κίνγκς, ανησυχεί ιδιαίτερα για την τύχη της οικογένειάς του, που παραμένει στην πατρίδα του κατά την διάρκεια των ΝΑΤΟϊκών βομβαρδισμών. {Είναι πολύ επικίνδυνα εκεί. Δεν μπορούνε ούτε να εργαστούν λόγω της ανασφάλειας που αισθάνονται. Το μόνο που συμβαίνει στο Βελιγράδι είναι οι βομβαρδισμοί}, δήλωσε ο Ντίβατς.

Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Γιουγκοσλαβίας, παραμένει για την ώρα στη διοργάνωση των προκριματικών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2000, δήλωσε ο εκπρόσωπος της UEFA, Γκουίντι Τονιόνι.

`Μέχρι τώρα δεν υπάρχει απόφαση αποπομπής της γιουγκοσλαβικής ομάδας από τη διοργάνωση. Θα δούμε τις δύο επόμενες εβδομάδες τι κατάσταση θα επικρατεί``, δήλωσε ο Τονιόνι σε συνέντευξη Τύπου στο Ρότερνταμ. Η UEFA είχε αποκλείσει τη Γιουγκοσλαβία από την τελική φάση του EURO 1992, εξαιτίας της ανάμιξής της στον πόλεμο της Βοσνίας. Τη θέση της είχε πάρει τότε η Δανία, η οποία στη συνέχεια κατέκτησε και τον τίτλο.

Αρχισε η διάθεση των εισιτηρίων γιά τους αγώνες της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2000, που θα διεξαχθεί στο Βέλγιο και την Ολλανδία. Οι διοργανωτές, συνόδευσαν την πρώτη ``εμφάνιση`` των εισιτηρίων στην αγορά με την υπόσχεση ότι ``όλα θα διατεθούν δίκαια``, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα παρατηρθούν φαινόμενα παρόμοια με εκείνα του Μουντιάλ '98.

Η πρώτη ομάδα των εισιτηρίων που τέθηκαν σε κυκλοφορία αφορά το 34 % του συνόλου που αφορά το ευρύ κοινό και οι τιμές τους κυμαίνονται από 30 έως και 238 Ευρώ, ενώ τα μισά από αυτά κοστίζουν 50 Ευρώ ή λιγότερο.

H περιβαλλοντική οργάνωση ``Γκρίνπις``, οδηγεί στα δικαστήρια την Επιτροπή Διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Σίδνεϊ, για την πρόθεσή της να χρησιμοποιήσει απαγορευμένες χημικές ουσίες που καταστρέφουν το όζον, στο σύστημα κλιματισμού του Ολυμπιακού Σταδίου της πόλης.

Η υπόθεση θα εξεταστεί από το Ομοσπονδιακό δικαστήριο της χώρας 21 Ιουνίου.

(c) Antenna 1999


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Tuesday, 30 March 1999 - 15:09:13 UTC