Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek, 99-04-07

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna <www.antenna.gr/> - email: webmaster@antenna.gr

Ραντεβού με την "ειρήνη" έχει σήμερα το μεσημέρι ο ελληνικός αθλητισμός.

Στις 15.00 η ΑΕΚ θα δώσει το ιστορικό φιλικό παιχνίδι με την Παρτιζάν στο Βελιγράδι και ενώ το Υπουργείο Αθλητισμού της Μεγάλης Βρετανίας ζήτησε την αναβολή του αγώνα.

Ομως η Αγγλική εταιρεία ΕΝΙC, στην οποία ανήκει η ελληνική ομάδα, απάντησε ότι δεν μπορεί να ζητήσει την αναβολή του παιχνιδιού αφου αποτελεί μία απόφαση της διοίκησης του Δημήτρη Μελισσανίδη που έχει το μάνατζμεντ της ΠΑΕ.

Η αποστολή της ΑΕΚ θα μεταβεί οδικώς το πρωί απο την Βουδαπέστη στο Βελιγράδι και αναμένεται να φτάσει στο γήπεδο της Παρτιζάν, λίγη ώρα πρίν την έναρξη του παιχνιδιού.

Τα έσοδα του αγώνα απο τα εισητήρια και την τηλεοπτική μετάδοση θα διατεθούν για τα θύματα του πολέμου.

Ακόμη τα μέλη της ελληνικής αποστολής θα μοιράσουν στους Σέρβους φάρμακα και ρούχα.

Στο Βελιγράδι τα εισιτήρια για τον αγώνα αλλά και την συναυλία που θα προηγηθεί, έχουν εξαντληθεί.

Περισσότεροι από 50.000 Σέρβοι αναμένεται να βρεθούν στο γήπεδο της Παρτιζάν και όλοι πιστεύουν ότι η εκδήλωση θα εξελιχθεί στην μεγαλύτερη αντιΝΑΤΟϊκή διαδήλωση που έχει γίνει μέχρι τώρα στο Βελιγράδι.

Ο αγώνας που θα δώσει σήμερα η ΑΕΚ στο Βελιγράδι απασχόλησε ιδιαίτερα τον βρετανικό Τύπο.

Πολλές αγγλικές εφημερίδες αναφέρθηκαν με ειρωνικά σχόλια στο γεγονός ότι μία ομάδα βρετανικών συμφερόντων που είναι η ΑΕΚ λόγω της ΕΝΙC, ``σπάει`` την πολιτική του Μπλερ και προβαίνει σε μία ενέργεια υπέρ των Σέρβων.

Μάλιστα υπήρξε έντονη δυσαρέσκεια στο υπουργείο αθλητισμού και υψηλόβαθμος συνεργάτης του υπουργού Τόνι Μπάνκς επικοινώνησε με τα γραφεία της ENIC στο Λονδίνο και εξέφρασε την αποδοκιμασία του για την πρωτοβουλία της ΠΑΕ ΑΕΚ ζητώντας παράλληλα να βρεθεί κάποιος τρόπος για να αναβληθεί το παιχνίδι.

Ομως η διοίκηση της ENIC απάντησε ότι δεν μπορεί να ζητήσει την αναβολή του αγώνα και μάλιστα εκπρόσωπος της Αγγλικής εταιρείας δήλωσε σχετικά

``Πρόκειται γιά κάτι πολύ σημαντικό για την ομάδα και τους φιλάθλους και εμείς δεν πρόκειται να προβούμε σε κάποια ενέργεια η οποία θα δημιουργήσει και άλλο πλήγμα στο προφίλ της εταιρείας στην Αθήνα. Εχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στο μάνατζμεντ της ΠΑΕ`` κατέληξε ο εκπρόσωπος της ENIC.

Ο Παναθηναικός συνέτριψε με 6-1 τον Αθηναικό στο Ολυμπιακό Στάδιο και ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκριση του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Τρία γκόλ πέτυχε ο Βαζέχα, δύο ο Ντα Σίλβα και ένα ο Καραγκούνης ενώ για τον Αθηναικό σκόραρε ο Βελετάκος.

Ο επαναληπτικός ημιτελικός θα διεξαχθεί την Τρίτη του Πάσχα στο Βύρωνα.

Στο μεταξύ ο Γιόζεφ Βάντζικ θα υποβληθεί αύριο σε χειρουργική επέμβαση στον μηνίσκο και θα μείνει εκτός γηπέδων όλη την υπόλοιπη σεζόν.

Σήμερα στις 4 και μισή το απόγευμα ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί στο Ολυμπιακό Στάδιο τον Ηρακλή, στον πρώτο αγώνα για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο κ.Σωκράτης Κόκκαλης έκανε πρόταση στην Γενική Συνέλευση της ΕΠΑΕ για επαναδιαπραγμάτευση των οικονομικών όρων των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Ενωσης με το συνδρομητικό κανάλι.

Σύμφωνα με την πρόταση του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, το 1,9 δίς δρχ που εισπράτει κάθε χρόνο η ΕΠΑΕ, είναι λίγα σε σχέση με τα παιχνίδια και την προσφορά που υπάρχει εκ μέρους των ομάδων.

Παράλληλα σε σχέση με το μπάσκετ που εισπράτει έξι δίς δρχ για 100 παιχνίδια το χρόνο, ο κ. Κόκκαλης πρότεινε τον υπερ-δεκαπλασιασμό των εσόδων, δηλαδή να φτάσει το ποσό των 18 δίς δρχ, αφού κάθε χρόνο γίνονται 300 παιχνίδια ποδοσφαίρου, μία πρόταση που έγινε ομόφωνα δεκτή απο την Γενική Συνέλευση της ΕΠΑΕ.

Ο Εθνικός Αστέρας κατέθεσε ένσταση στον αθλητικό δικαστή ζητώντας την επανάληψη του αγώνα με την ΑΕΚ με αφορμή τον τραυματισμό του Χοσάδα από ρίψη αντικειμένου από την πλευρά των οπαδών της ΑΕΚ όπως έγραψε και στο φύλλο αγώνος ο διαιτητής της συνάντησης κ.Αγγελάκης.

Το ντέρμπι Παναθηναικού-Ολυμπιακού στις 3 παρά τέταρτο το μεσημέρι στο κλειστό της Λεωφόρου, ξεχωρίζει στο σημερινό πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας στο βόλλευ.

Τα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής ΠΑΟΚ-Αρης Κτησιφών-ΑΕΚ Ορεστιάδα- Ηφαιστος Δράμας Ιωνικός Νικαίας-Φιλία Ηρακλής-Κομοτηνή

Σήμερα το απόγευμα θα διεξαχθούν οι πρώτοι αγώνες της ημιτελικής φάσης του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας στο πόλο.

Στις πέντε ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί τα Χανιά ενώ στις επτά και μισή η Βουλιαγμένη θα φιλοξενήσει την Χαλκίδα.

Απόψε στις 10 παρά τέταρτο θα γίνουν οι πρώτοι αγώνες για την ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λίγκ.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα υποδεχτεί στο Ολντ Τράφορντ την Γιουβέντους ενώ στο Κίεβο η Δυναμό θα φιλοξενήσει την Μπάγερ Μονάχου.

Εγιναν χθές το βράδυ οι πρώτοι αγώνες για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ουέφα.

Τα αποτελέσματα Ατλέτικο Μαδρίτης-Πάρμα Μαρσέιγ-Μπολόνια 0-0

Ο Πρέντραγκ Μιγιάτοβιτς εξέφρασε την έκπληξη του για την τιμωρία που του επέβαλε η Ρεάλ Μαδρίτης επειδή δεν αγωνίστηκε στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής με την Αλάβες, διαμαρτυρόμενος με αυτόν τον τρόπο στους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία.

Ο Μιγιάτοβιτς τιμωρήθηκε με χρηματικό πρόστιμο 10 εκατομμυρίων δραχμών, δηλαδή με το υψηλότερο πρόστιμο που προβλέπεται από τον εσωτερικό κανονισμό της Ρεάλ Μαδρίτης και παράλληλα η Ισπανική ομάδα τον ενημέρωσε ότι αν εξακολουθήσει να ``απεργεί``, θα του δώσει... μεταγραφή για την δεύτερη ομάδα του συλλόγου.

``Δεν μπορώ να καταλάβω αυτή την απόφαση για την τιμωρία μου``, δήλωσε ο Μιγιάτοβιτς στην αθλητική εφημερίδα της Μαδρίτης ``AS`` και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μη δώσει σημασία στις απειλές της ομάδας του και να μην αγωνιστεί ούτε στον αγώνα της Κυριακής με τη Θέλτα Βίγκο: ``Πραγματικά δεν ξέρω τι θα κάνω, εξαρτάται από τις εξελίξεις στην πατρίδα μου. Εκείνο πάντως που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί με τιμώρησαν, δεν βλέπουν τι γίνεται στη χώρα μου;``

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης Λορέντσο Σανθ, προσπάθησε να εξηγήσει τους λόγους της τιμωρίας λέγοντας ότι ``Είμαι πολύ στεναχωρημένος γιατί ο Πρέντραγκ είναι από τους παίκτες που εκτιμώ περισσότερο και από αυτούς που δίνουν σε κάθε αγώνα τον καλύτερο τους εαυτό, αλλά δεν φταίει η Ρεάλ για τα γεγονότα στη Γιουγκοσλαβία. Επρεπε να τον τιμωρήσουμε για καθαρά λόγους πειθαρχίας``, τόνισε ο πρόεδρος της Ρεάλ.

(c) Antenna 1999


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Wednesday, 7 April 1999 - 13:09:10 UTC