Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek, 99-05-03

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna <www.antenna.gr/> - email: webmaster@antenna.gr

Ο Ολυμπιακός αγκάλιασε πλέον τον τίτλο του εφετινού πρωταθλήματος της Α εθνικής μετά την νέα νίκη του στην Καβάλα επί της τοπικής ομάδας με 2-0. Οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν την 10η σερί νίκη τους στο πρωτάθλημα.

Η μεγάλη μάχη για την κατάκτηση της δεύτερης προνομιούχου θέσης που οδηγεί στ Τσάμπιονς Λιγκ συνεχίζεται. Η ΑΕΚ μετά από επεισοδιακό παιχνίδι έχασε στο Χαριλάου από τον Αρη με 2-0 χάρις δύο γκολ του Λιολίδη στο 10 και στο 27. Η ΑΕΚ έχασε πέναλτυ με τον Νικολαίδη στο 89. Ο αγώνας διακόπηκε στο 40 λόγω πετροπόλεμου μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων που κόστισε τον τραυματισμό στο κεφάλι του Μιχάλη Κασάπη από μία πέτρα. Στο φινάλε του αγώνα σημείωθηκε επεισόδιο μεταξύ του Ρε και του Κούτσι με αποτέλεσμα ο διαιτητής Φασόλης να αποβάλει τον παίκτη του Αρη.

Κερδισμένος ο Παναθηναϊκός που νίκησε 2-1 την Ξάνθη στο Ολυμπιακό Στάδιο. Το νικητήριο γκολ των πρασίνων πέτυχε ο Γκαραγκούνης στο 91ο λεπτό με πέναλτυ που αμφισβητήθηκε από τους παίκτες της Ξάνθης οι οποίοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς την διαιτησία του Μπίκα δεν έκαναν σέντρα.

Τα αποτελέσματα της 28ης αγωνιστικής: Παναθηναϊκός Ξάνθη 2-1, Πανηλειακός - Πανιώνιος 2-0, Εθνικός - Ηρακλής 1-2, ΟΦΗ - Προοδευτική 0-0, Απόλλων - Ιωνικός 1-1, Καβάλα - Ολυμπιακός 0-2, Αρης - ΑΕΚ 2-0, Πανελευσινιακός - ΠΑΟΚ 0-4.

Σήμερα στις 5 θα παίξουν: Βέροια - Εθνικός Αστέρας.

Στη βαθμολογία της Α εθνικής μετά από 28 αγώνες προηγούνται: Ολυμπιακός 71, ΑΕΚ 61, ΠΑΟ 60, ΠΑΟΚ 50, Ξάνθη 46, ΟΦΗ 45, Αρης 45, Ιωνικός 44, Ηρακλής 43.

Στο μπάσκετ,

Οι δύο {αιώνιοι} αντίπαλοι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός θα διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας στο μπάσκετ. Ο Ολυμπιακός νίκησε σε τρίτο παιχνίδι που έγινε στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας τον Αρη με 76-62 (ημ.38- 31) και με νίκες 2-1 προκρίθηκε στον τελικό όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό ο οποίος απέκλεισε από τα ημιτελικά τον ΠΑΟΚ με νίκες 2-0. Ο Ολυμπιακός θα έχει το πλεονέκτημα έδρας.

Σήμερα ο ΕΣΑΚΕ θα αποφασίσει την ημερομηνία διεξαγωγής του πρωτου τελικού που αρχικά ήταν προγραμματισμένος να γίνει την προσεχή Τετάρτη 5 Μαίου. Επειδή, όμως, οι δύο σύλλογοι θα αναμετρηθούν την ίδια ημέρα στν τελικό του κυπέλλου ποδοσφαίρου ο ΕΣΑΚΕ αποφάσισε την αλλαγή.

Στο βόλεϊ,

Ο Ολυμπιακός και ο Ηρακλής έκαναν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό των πλέι οφ του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας βόλεϊ. Οι ερυθρόλευκοι νίκησαν στην Γλυφάδα την Ορεστιάδα 3-0, ενώ με το ίδιο σκορ επικράτησε και ο Ηρακλής του ΠΑΟΚ στο Κατσάνειο. Οι επαναληπτικοί θα γίνουν την προσεχή Τετάρτη και η πρόκριση θα κριθεί στις δύο νίκες.

Στο πόλο,

Στην Κέρκυρα θα γίνει σήμερα και αύριο το φάιναλ φορ του 21ου κυπέλλου Ελλάδος στο πόλο ανδρών. Στις 7 θα παίξουν Εθνικός - Βουλιαγμένη και στις 9 Ολυμπιακός - Χανιά. Ο τελικός θα γίνει αύριο στις 7.

Εντυπωσιακές εμφανίσεις πραγματοποίησαν οι πρωταθλήτριές μας της Συγχρονισμένης Κολύμβησης στους αγώνες της Β' Κατηγορίας του Κυπέλλου Ευρώπης, που έγιναν στο Πάπενταλ της Ολλανδίας. Η Χριστίνα Θαλασσινίδου και η Δέσποινα Θεοδωρίδου κατέκτησαν δύο χρυσά μετάλλια και παράλληλα πήραν την πρώτη θέση στο ομαδικό μεταξύ 13 χωρών, με αποτέλεσμα να κερδίσουν, μαζί με την Ολλανδία, που πήρε την δεύτερη θέση, την άνοδό τους στην Α' κατηγορία του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου, όπου μετέχουν οι οκτώ καλύτερες εθνικές ομάδες της ``γηραιάς ηπείρου``.

Στο ποδόσφαιρο,

Οι εκτός έδρας νίκες των Τρικάλων και της Παναχαϊκής ξεχώρισαν στους αγώνες της 30ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Β εθνικής. Τα αποτελέσματα: Λάρισα - Καλλιθέα 1-1, Καλλαμαριά - Δόξα Βύρωνα 1- 1, Γιάννενα - Καλαμάτα 0-3, Πανσερραϊκός - Τρίκαλα 0-1, Αγ.Νικόλαος - Παναχαϊκή 1-2, Καρδίτσα - Παναιτωλικός 1-2, Ιάλυσος - Εδεσσαϊκός 2-0, Αθηναϊκός - Πιερικός 2-0, Νίκη Βόλου - Λύκοι 2-2.

Στη βαθμολογία μετά από 30 αγώνες, τα Τρίκαλα έχουν 59 βαθμούς, Παναχαϊκή 58, Καλλιθέα 56, Καλαμάτα 56, Γιάννενα 55, Αγ.Νικόλαος 46.

Το Αιγάλεω σε εξ αναβολής παιχνίδι της Γ εθνικής κατηγορίας στο ποδόσφαιρο νίκησε 1-0 τον Ναυπακτιακό Αστέρα.

Ο Μίκαελ Σουμάχερ κέρδισε το Γκραν-Πρι του Αγίου Μαρίνου, που έγινε στην πίστα ``Εντζο και Ντίνο Φεράρι`` της Ιμολα και χάρισε τη νίκη στην Φεράρι που πανηγυρίστηκε έξαλλα από 90.000 φίλους του αυτοκινήτου που παρακολούθησαν τον αγώνα. Ο Γερμανός οδηγός κέρδισε το Γκραν Πρί του Αγίου Μαρίνου με διαφορά 4,26 δευτερολέπτων από τον οδηγό της ΜακΛάρεν Ντέιβιντ Κούλτχαρντ, τον οποίο, όμως, δεν πέρασε αλλαγή και ταχύτατο ανεφοδιασμό στα πιτς, έδωσε την δυνατότητα στον Σουμάχερ να βρεθεί μπροστά από τον αντίπαλό του και στη συνέχεια, οδηγώντας ταχύτατα, να κρατήσει την πολύτιμη πρώτη θέση στον 3ο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Ο Σουμάχερ κάλυψε τους 62 γύρους του αγώνα, συνολικής απόστασης 305,428 χιλιομέτρων σε 1 ώρα 33 λεπτά, 44 δευτερόλεπτα και 792 χιλιοστά, δηλαδή κινήθηκε με μέση ωριαία ταχύτητα 195,481 χιλιομέτρων.

Στην γενική κατάταξη των κατασκευαστών προηγείται η Φεράρι με 28 βαθμούς, έναντι 16 της

ΜακΛάρεν-Μερτσέντες, 13 της Τζόρνταν- Μούγκεν Χόντα, 7 της Γουίλιαμς- Σούπερτεκ, 6 της Στιούαρτ-Φόρντ και 5 της Μπενετόν-Σούπερτεκ.

Ο Αγιαξ ``γελοιοποίησε`` την πρωταθλήτρια Φέγενορντ συντρίβοντάς την με 6-0 στο ``Αμστερνταμ Αρίνα``, σε αγώνα γιά την 31η ημέρα του ολλανδικού πρωταθλήματος. Πρώτο φαβορί για την δεύτερη θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λίγκ είναι πλέον η Βίλεμ Τίλμπουργκ που νίκησε 4-0 τη Σπάρτα, και αποσπάστηκε τέσσερις βαθμούς από την Βίτεσε του Μαχλά (έχασε στην έδρα της από την Αλκμααρ 1-0) και την Αϊντχόβεν, οι οποίες θα δώσουν τη μάχη για την τρίτη και τελευταία θέση που οδηγεί στην κορυφαία συλλογική διοργάνωση.

Η Ρέιντζερς κατέκτησε το πρωτάθλημα Σκωτίας τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος μετά τη νίκη με 3-0 επί της Σέλτικ στο κλασικό ντέρμπι.

Ενα γκολ του Νικολά Ανελκά, ήταν αρκετό για να επαναφέρει την Αρσεναλ στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ. Ο Γάλλος, πρώτος σκόρερ των ``κανονιέρηδων``, διαμόρφωσε το τελικό 1-0 στον αγώνα της ομάδας του εναντίον της Ντέρμπι Κάουντι, που έγινε στο ``Χάιμπουρι`` στο πλαίσιο της 36ης αγωνιστικής.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 36ης ημέρας στην Πρέμιερ Λιγκ: Τσάρλτον- Μπλάκμπερν 0-0, Τσέλσι-Εβερτον 3-1, Κόβεντρι-Γουίμπλεντον 2-1, Λίβερπουλ- Τότεναμ 3-2, Μάντσεστερ Γ-Αστον Βίλα 2-1, Νιούκαστλ-Μίντλεσμπρο 1-1, Νότιγχαμ-Σέφιλντ Γουέν 2-0, Σαουθάμπτον-Λέστερ 2-1, Γουέστ Χαμ-Λίντς 1-5, Αρσεναλ-Ντέρμπι 1-0.

Στη βαθμολογία: Αρσεναλ (35αγ) 72 βαθμούς, Μάντσεστερ Γ (34αγ) 71, Τσέλσι (35αγ) 68, Λίντς (35αγ) 63, Αστον Βίλα 55.

Η Τζούμπιλο Ιβάτα κατέκτησε το Κύπελλο πρωταθλητριών Ασίας, αφού στον τελικό της διοργάνωσης, που έγινε στην Τεχεράνη παρουσία 100.000 θεατών, επικράτησε με 2-1 της γηπεδούχου Εστελάλ και έγινε η πρώτη ομάδα από την Ιαπωνία που κατακτά το τρόπαιο.

Ιστορία έγραψαν ο Καναδός Πίτερ Ράιντ και η σύζυγός του Λόρι Μπόουντεν, αφού έγιναν το πρώτο έγγαμο ζευγάρι στην ιστορία του παγκοσμίου τριάθλου, που κερδίζουν τον τίτλο στην ίδια κούρσα και την ίδια χρονιά.

Ο Ράιντ πήρε την πρώτη θέση στο διεθνές τουρνουά που έγινε στην Καμπέρα της Αυστραλίας, με συνολικό χρόνο 8 ώρες 23 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα, ενώ η σύζυγός του πρώτευσε με 9 ώρες 08:51. Οι αθλητές διαγωνίζονται σε 3.8 χιλιόμετρα κολύμβηση, 180 χιλιόμετρα ποδηλασία και 42.2 χιλιόμετρα δρόμου αντοχής.

Τρείς θεατές έχασαν την ζωή τους σε δυστύχημα που συνέβη κατά την διάρκεια αγώνων αυτοκινήτου στο Κονκόρντ της Βόρειας Καρολίνας, όταν κτυπήθηκαν από τμήματα οχημάτων που συγκρούστηκαν κατά την διάρκεια της κούρσας.

(c) Antenna 1999


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Monday, 3 May 1999 - 14:09:16 UTC