Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek, 99-05-05

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna <www.antenna.gr/> - email: webmaster@antenna.gr

Παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου θα γίνει απόψε στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας ο 56ος τελικός του κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο. Μετά από έξι χρόνια οι δύο αιώνιοι αντίπαλοι θα βρεθούν και πάλι αντιμέτωποι σε τελικό κυπέλλου. Ο αγώνας θα αρχισει στις 9 το βράδυ. Από τον Ολυμπιακό θα απουσιάσει ο Στέλιος Γιαννακόπουλος που έπαθε θλάση στους προσαγωγούς. Την θέση του διεκδικούν οι Νινιάδης και Αλεξανδρής, ενώ πιθανή είναι η παρουσία του Οφορίκουε στην βασική 11αδα.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Σωκράτης Κόκαλης επισκέφθηκε την χθεσινή προπόνηση της ομάδας στο Ρέντη και έδωσε μήνυμα νίκης στους παίκτες.

"Δεν έχει σημασία ποιός θεωρείται καλύτερος, αλλά ποιός θα το αποδείξει ότι ειναι καλύτερος μέσα στο γήπεδο", δήλωσε ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς.

Στον Παναθηναϊκό οι Λυμπερόπουλος και Λαγωνικάκης έλαβαν μέρος στην χθεσινοβραδυνή προπόνηση και τέθηκαν στην διάθεση του Χουάν Ραμόν Ρότσα. {Η ομάδα θα δείξει στον τελικό την πραγματική της αξία}, δήλωσε ο προπονητής του Παναθηναϊκού.

Περίπου 1.500 εισιτήρια που απέμειναν από τον Ολυμπιακό θα προπωλούνται το πρωί στο στάδιο Καραϊσκάκη, ενώ στον Παναθηναϊκό έχουν απομείνει περίπου 5.000 εισιτήρια. Οι δύο σύλλογοι πήραν από 31.500 εισιτήρια ενώ 8.000 θέσεις θα μείνουν κενές για λόγους ασφαλείας.

Ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει 19 τίτλους και ο Παναθηναϊκός 12, όμως, οι πράσινοι έχουν να χάσουν από τον Ολυμπιακό σε τελικό από το 1975.

Η Βουλιαγμένη κατέκτησε το 21ο κύπελλο Ελλάδος στο πόλο. Στον τελικό του φάιναλ φορ που έγινε στην Κέρκυρα η Βουλιαγμένη νίκησε τον Ολυμπιακο 8-7, έχοντας καλύτερο παίκτη και πρώτο σκόρερ τον Γιώργο Αφρουδάκη που σημείωσε 5 γκολ. Η Βουλιαγμένη κατέκτησε τον 2ο κύπελλο (μετά το 1996) στην ιστορία της και στέρησε από τον Ολυμπιακό την ευκαιρία να κάνει το νταμπλ. Στον μικρό τελικό ο Εθνικός νίκησε τα Χανιά 6-3.

Ο ΠΑΟΚ και ο Αρης αρχίζουν από σήμερα τις αναμετρήσεις τους για την διεκδίκηση της τρίτης προνομιούχου θέσης του πρωταθλήματος Α1 μπάσκετ που οδηγεί στην Ευρολίγκα. Οι δύο αιώνιοι αντίπαλοι της Θεσσαλονίκης θα αναμετρηθούν σήμερα στις 6.30 το απόγευμα στο Αλεξάνδρειο στον πρώτο μικρό τελικό των πλει οφ του πρωταθλήματος μπάσκετ.

Αύριο στις 9 το βράδυ θα γίνει στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ο πρώτος τελικός μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης διέψευσε ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον Παναθηναϊκό ή, ότι έχει συμφωνήσει με τους πράσινους για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας μπάσκετ την νέα περίοδο. Ομως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ιωαννίδης έχει κάνει διαδοχικές συναντήσεις με τον Παύλο Γιαννακόπουλο και μετά το τέλος του πρωταθλήματος θα υπάρξουν εξελίξεις.

Την καθιέρωση τρίτου διαιτητή αποφάσισε μεταξύ άλλων νέων κανονισμών το κεντρικό γραφείο της ΦΙΜΠΑ στην συνεδρίαση του στην Βαρκελώνη. Ο τρίτος διαιτητής θα κάνει την εμφάνιση του στις διοργανώσεις που θα γίνουν μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες του Σίδνεϊ. Επίσης, καθιερώνεται η επίθεση των 24 δευτερολέπτων, το πέρασμα της σέντρας σε 8 δευτερόλεπτα και τα τέσσερα 10λεπτα ως χρονική διάρκεια κάθε αγώνα. Σήμερα θα συζητηθούν οι προτάσεις για τροποποίηση των κανονισμών που αφορούν το τάιμ άουτ, το εσκεμένο φάουλ και τα βήματα.

ΠΑΟΚ - Ηρακλής και Ορεστιάδα - Ολυμπιακός θα αναμετρηθούν απόψε στους επαναληπτικούς ημιτελικούς των πλέι οφ του πρωταθλήματος της Α1 βόλεϊ. Ο Ολυμπιακός και ο Ηρακλής προηγούνται στις νίκες 1-0 και χρειάζονται μία ακόμη για να προκριθούν στον τελικό.

Αρχισε χθες στη Βουλή η συζήτηση για το νομοσχεδίο για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό. Ο υφυπουργός αθλητισμού Ανδρέας Φούρας χαρακτήρισε τον νέο νόμο θεσμικό εργαλείο για την επόμενη 20ετία που αναδιοργανώνει σε νέα υγιή βάση τον ελληνικό αθλητισμό. Τόνισε ότι το νομοσχέδιο είναι άμεσα υλοποιήσιμο και εφαρμόσιμο και πως είναι έτοιμα τα προσχέδια των προεδρικών διαταγμάτων και υπουργικών αποφάσεων που προβλέπει.

Ο κύριος Φούρας απέρριψε τις προτασεις για τροποποίηση της διάταξης με την οποία τα τηλεοπτικά δικαιώματα παραχωρούνται κατά 100 τοις εκατό στο γηπεδούχο σωματείο.

Κατά του νομοσχεδίου ταχθηκαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης υποστηρίζοντας ότι είναι ανεπαρκές.

Στο ποδόσφαιρο,

Εντονη δυσαρέσκεια υπάρχει στην ΑΕΚ για τις επιλογές του Ολεγκ Μπλαχίν στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Αρη στο Χαριλάου. Στους κόλπους της διοίκησης γίνεται έντονη κριτική στο πρόσωπο του Μπλαχίν επειδή χρησιμοποίησε για πρώτη φορά δύο στόπερ και ένα λίμπερο. Από την πλευρά του ο Μπλαχίν τόνισε πως η ομάδα χρειάζεται ηρεμία τις έξι αγωνιστικές που απομένουν ώστε να διατηρηθεί στην δεύτερη προνομιούχο θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Σπύρος Μαραγκός έλυσε το συμβόλαιο του με την Ομόνοια Κύπρου και πληροφορίες αναφέρουν ότι ο διεθνής μέσος έχει συμφωνήσει με τον ΠΑΟΚ.

Στην μαύρη λίστα του προπονητή της Νιουκάστλ Ρουντ Γκούλιτ είναι οι Νίκος Νταμπίζας και Γιώργος Γεωργιάδης. Οι δύο Ελληνες ποδοσφαιριστές είναι υπό παραχώρηση σύμφωνα με την αγγλική εφημερίδα Μίρορ.

Με την διεξαγωγή της 20ης αγωνιστικής συνεχίζεται το πρωτάθλημα της 20ης αγωνιστικής στον Νότιο όμιλο. Το πρόγραμμα: Αγερσανί - Αιγάλεω, Ατρόμητος - Ναυπακτιακός Αστέρας, Αχαϊκή - Παναιγιάλειος, Κερατσίνι - ΕΑΡ, Λεβαδειακός - Παναργειακός, Μαρκό - Αιολικός.

Η Μπορντό πέρασε και πάλι μπροστά στο γαλλικό πρωτάθλημα, μετά την νίκη της με 4-2 εκτός έδρας επί της Λάνς σε αγώνα γιά την 32η ημέρα της διοργάνωσης. H Μαρσέιγ έχασε 2-1 στο Παρίσι από την Παρι Σεν Ζερμέν και έμενε δεύτερη, έναν βαθμό πίσω από τους ``Γιρονδίνους``.

Τα αποτελέσματα: Μονπελιέ-Μέτζ 1-1, Λάνς- Μπορντό 2-4, Παρί Σεν Ζερμέν- Μαρσέιγ 2-1.

Βαθμολογία (σε 32αγ): Μπορντό 66, Μαρσέιγ 65, Λιόν (31αγ) 57, Ρεν (31αγ) 56, Μονακό (31αγ) 53.

(c) Antenna 1999


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Wednesday, 5 May 1999 - 8:09:12 UTC