Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 96-09-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 30/09/1996 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στην τελική ευθεία οι διαδικασίες διαδοχής στη Νέα Δημοκρατία. Αύριο η ανάδειξη των εκλεκτόρων από τις Νομαρχιακές Επιτροπές. Αιχμές του Στέφανου Μάνου κατά Εβερτ και υπαινιγμοί για δημιουργία νέου κόμματος.

Η οικονομική πολιτική και οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό.

Στη Λευκωσία αύριο ο Κώστας Σημίτης για επίσκεψη υψίστης εθνικής προτεραιότητας,όπως την χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ανησυχία στο Οικουμενικό Πατριαρχείο από τη νέα βομβιστική επίθεση φανατικών ισλαμιστών.Σε διάβημα διαμαρτυρίας προβαίνει η Αθήνα.

Τεράστια υπόθεση υπεξαίρεσης 300 εκατ.δρχ.αποκαλύφθηκε στα ΕΛΤΑ Τρίπολης.

Ενοπλη ληστεία με λεία 3,5 εκατ.δρχ.στην Εμπορική Τράπεζα της Κυψέλης.

Οι σποραδικές βροχές, η βαθμιαία εξασθένηση των ανέμων και οι χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες τα κύρια χαρακτηριστικά του αυριανού καιρού.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι διαδικασίες διαδοχής στη Νέα Δημοκρατία, καθώς αύριο θα γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των εκλοκτόρων από τις νομαρχιακές επιτροπές.Οι δύο διεκδικητές της αρχηγίας Εβερτ και Σουφλιάς,αναζητούν νέες συμμαχίες και έχουν αποδοθεί σε μια ξέφρενη κούρσα για την εξασφάλιση της υποστήριξης των εκλεκτόρων. Ο Μιλτιάδης Εβερτ,σύμφωνα με πληροφορίες θα ρίξει το κύριο βάρος του στην ανάδειξη των εκλεκτόρων από τις Νομαρχιακές Επιτροπές,εκτιμώντας ότι θα έχει εξασφαλίσει την πλειοψηφία του εκλεκτορικού σώματος.Από την άλλη πλευρά ο Γιώργος Σουφλιάς είχε νέα συνάντηση με την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Στέφανο Μάνο,ο οποίος εκτίμησε πως εάν εκλεγεί ο Μιλτιάδης Εβερτ θα δρομολογηθεί κύμα διώξεων αντιφρονούντων βουλευτών,το κόμμα θα οδηγηθεί σε διάσπαση και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ίδρυσης νέου πολιτικού φορέα.Ο Βύρων Πολύδωρας κάλεσε τους κυρίους Εβερτ και Σουφλιά ν'αποσύρουν τις υποψηφιότητές τους και τάχθηκε υπέρ του μεταβατικού προέδρου που θα οδηγήσει το κόμμα σε συνέδριο,στο οποίο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να θέσει κι ο ίδιος υποψηφιότητα.

Ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο την τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης,πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου,υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και τη συμμετοχή των κυρίων Παπαντωνίου,Παπαδόπουλου, Πάγκαλου, Λαλιώτη και Βάσως Παπανδρέου.Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε κατηγορηματικά τις πληροφορίες για επιβολή ειδικού φόρου σε ακίνητη και κινητή περιουσία μεγάλης αξίας και πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να επιβληθούν νέοι φόροι.

Στη Λευκωσία μεταβαίνει αύριο ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, σε μιά επίσκεψη ιδιαίτερης σημασίας,την οποία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε υψίστης εθνικής προτεραιότητας,τονίζοντας ότι θα επιβεβαιωθεί η σημασία που προσδίδει η Ελλάδα στο Κυπριακό και θα προσεγγισθούν τα κοινά στοιχεία της στρατηγικής του ελληνισμού.

Σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την Αγκυρα προβαίνει η Αθήνα,για τη νέα βομβιστική επίθεση,εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, από φανατικούς Ισλαμιστες.Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε την ενέργεια αυτή ως προσπάθεια υπονόμευσης της προσέγγισης μεταξύ των δύο χωρών, επισημαίνοντας ότι καταδικάσθηκε και από κύκλους της Τουρκίας,ως προσπάθεια αποσταθεροποίησης για την προσέγγιση της Αγκυρας με την Ευρώπη.

Εκλογική και πολιτική επιτυχία για το Συνασπισμό,χαρακτήρισε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος το αποτέλεσμα των εκλογών,στη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της παράταξης. Ο κ. Κωνσταντόπουλος εκτίμησε επίσης ότι ο τόπος έχει ανάγκη αλλαγής του τρόπου διακυβέρνησης, προέβλεψε ραγδαίες εξελίξεις τόσο στην εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής, όσο και στην κρίση που περνάει η Νέα Δημοκρατία.

Υπόθεση υπεξαίρεσης 300 εκατομμυρίων δρχ,από τα ΕΛΤΑ Τριπόλεως απασχολεί το υπουργείο Μεταφορών και τη δικαιοσύνη.Οπως δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Χάρης Καστανίδης, δράστης της υπόθεσης είναι ο υπεύθυνος διαχείρισης συναλλάγματος των ΕΛΤΑ Τριπόλεως,εναντίον του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη.

Ενταση και πάλι στη Λάρισα, όπου αύριο θα καθήσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου ο Γιάννης Καλαμπόκας, ο οποίος έχει καταδικαστεί για ανθρωποκτονία σε βάρος του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα. Ο Αρειος Πάγος έκανε δεκτή την αναίρεση της απόφασης για να διερευνηθεί αν η ανθρωποκτονία έγινε εν βρασμώ ψυχής.

Τριάμιση εκατομμύρια δραχμές ήταν η λεία των δύο ενόπλων δραστών που λήστεψαν το υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας στην Κυψέλη και διέφυγαν με μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού.

Επανέρχεται απο αύριο το χειμερινό ωράριο στις δημόσιες υπηρεσίες και στις επιχειρήσεις καθώς και στα εμπορικά καταστήματα στην Αττική. Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και στους ΟΤΑ θα προσέρχονται στις 07.00 με 07.30, οι εργαζόμενοι στις τράπεζες στις 07.45,τα πολυκαταστήματα και εμπορικά θα ανοίγουν στις 8.30 και τα σούπερ μάρκετ στις 07.30.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αναχωρεί αύριο αεροπορικώς για την Ισλανδία, η εθνική μας ομάδα ανδρών για το πρώτο παιχνίδι κόντρα στην αντίστοιχη της χώρας αυτής, που θα γίνει μεθαύριο Τετάρτη στην πόλη Ακιουρέρι, 500 χιλιόμετρα από το Ρέϊκιαβικ. Η συνάντηση είναι για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, ο τελικός γύρος του οποίου θα γίνει στην πόλη Κουμαμότο της Ιαπωνίας τον Μάιο του 1997. Στον ίδιο όμιλο αγωνίζονται Δανία και Εσθονία, ενώ στα τελικά θα προκριθεί μόνο η πρώτη ομάδα του κάθε ομίλου. Ο δεύτερος αγώνας θα γίνει την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στις 15.00 στο κλειστό γυμναστήριο του Βύρωνα. Ο προπονητής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, Παναγιώτης Ιατρούδης, επέλεξε 12 παίκτες που είναι οι εξής: Γιώργος Καλογερόπουλος, Παναγιώτης Μεσσήνης, Χαράλαμπος Προδρομίδης, Διονύσης Κάρνος, Νίκος Γραμματικός, Γιάννης Γρίσπος, Τάσος Πρωτογέρης, Τάσος Τζαμτζής, Γιώργος Καλαϊτζής, Θανάσης Φωτιάδης, Μενέλαος Γεωργούδης και Νίκος Δουρουκλάκης.

Αλλη μια μεγάλη τιμή για τον Παναγιώτη Φασούλα, αλλά και το ελληνικό μπάσκετ γενικότερα. Σε ειδική τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 6 Αυγούστου στο Σπρίνγκφιλντ της Μασσαχουσέτης, η φανέλα με το Νο-13 που φορούσε η εθνική μας ``αράχνη`` στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα, κοσμεί το περίφημο ``Νaismith Memorial Basketball Hall of Fame``, όπου ήδη από πρόπερσι είχε αναρτηθεί η φανέλα με το Νο-6 του Παναγιώτη Γιαννάκη. Η τελευταία εισαγωγή αναμνηστικών στο ``Hall of Fame`` εκ μέρους της ΦΙΜΠΑ, περιελάμβανε 20 φανέλες αθλητών και αθλητριών, που πήραν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα. Εκτός από τις 20 φανέλες, η ΦΙΜΠΑ κατέθεσε στο ``Ηall of Fame`` τις γκρι στολές και τις σφυρίκτρες του Ισπανού Μιγκέλ Ανχελ Μπετανκόρ και του Πολωνού Βίεσλ Αβ Ζίχ, οι οποίοι διαιτήτευσαν αντίστοιχα τους τελικούς του Ολυμπιακού τουρνουά ανδρών και γυναικών.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 244,19 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 381,42, λίρα Κύπρου προς 523,00, γαλλικό φράγκο προς 47,22, ελβετικό φράγκο προς 194,27, γερμανικό μάρκο προς 159,79,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 15,99, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 218,92 και την ECU προς 304,86 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Η βαθμιαία εξασθένηση των ανέμων και σποραδικές βροχές θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του αυριανού καιρού.Στην Αθήνα η θερμοκρασία θα φθάσει μέχρι 22 βαθμούς Κελσίου,στη Θεσσαλονίκη μέχρι 20.

(Κ.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.00 run on Tuesday, 1 October 1996 - 5:12:30