Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 96-10-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 16/10/1996 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαδοχικές συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ για εκλογή προεδρείου και αναδιοργάνωση του κινήματος.

Διπλωματικός μαραθώνιος Αθήνας-Λευκωσίας για ενημέρωση της διεθνούς κοινότητας,σχετικά με τη βαρβαρότητα του κατοχικού καθεστώτος στην Κύπρο.Εντονη αντίδραση της Ρωσίας στη δολοφονία Κακουλλή.

Κυπριακό και ελληνοτουρκικά στο επίκεντρο της συνάντησης Σημίτη - Νάιλς.

Απορρίφθηκαν από το Εφετείο της Λάρισας όλα τα αιτήματα και οι ισχυρισμοί της υπεράσπισης Καλαμπόκα.Διατηρήθηκε η προηγούμενη ποινή των 17 χρόνων.

Εντατικούς ελέγχους για να επιτευχθούν οι στόχοι είσπραξης των δημοσίων εσόδων,ζήτησε ο Γιώργος Δρυς από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Διαψεύδει η διοίκηση του ΟΤΕ τις πληροφορίες για αύξηση 5,5% των τιμολογίων του Οργανισμού.

Αυξημένες κατά τρεις δρχ το λίτρο από τα μεσάνυχτα οι τιμές πώλησης της βενζίνης.Μειώνεται κατά 2,2 δρχ η τιμή του ντίζελ.

Μέχρι το τέλος του μήνα θα ανοίξει ελληνική πρεσβεία στο Σεράγεβο, προανήγγειλε από τη βοσνιακή πρωτεύουσα ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Ευθύνες στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας επιρρίπτει ο Σωτήρης Κούβελας για την εκλογική ήττα του κόμματος.

Ενας 25χρονος είναι το νέο θύμα της ηρωίνης.

Αστατος καιρός αύριο σ'ολόκληρη τη χώρα με συννεφιά,βροχές και καταιγίδες.Νοτιάδες μέτριοι μέχρι ισχυροί.Το θερμόμετρο θα δείξει από 14 μέχρι 25 βαθμούς.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κανείς δεν είναι αμετακίνητος.Ολοι κρίνονται από το αποτέλεσμα της δουλειάς τους.Με τη φράση αυτή ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση στους κατέχοντες κυβερνητικές θέσεις,να εντατικοποιήσουν τις προσπαθειές τους για την προώθηση του κυβερνητικού έργου.Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ο κ.Σημίτης αναφέρθηκε στο νέο πολιτικό προφίλ του ΠΑΣΟΚ και στους όρους λειτουργίας της κομματικής οργάνωσης,καθώς και στο ρόλο του προεδρείου της κοινοβουλευτικής ομάδας.Στη συνέχεια συνεδρίασε το Εκτελεστικό Γραφείο,όπου συζητήθηκαν θέματα αναδιοργάνωσης του Κινήματος,που θα απασχολήσουν την επόμενη Σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής.

Διπλωματικό μαραθώνιο ώστε να ενημερωθεί η διεθνής κοινή γνώμη για τη βαρβαρότητα και τη θηριωδία του τουρκικού κατοχικού καθεστώτος στην Κύπρου, έχουν ξενικήσει οι κυβερνήσεις της Αθήνας και της Λευκωσίας,με παραστάσεις σε διεθνείς οργανισμούς.Ως γεγονός απαράδεκτο και άγριο που χρειάζεται την πιο σκληρή καταδίκη, χαρακτήρισε τη δολοφονία του Κακουλή,το Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Οι τελευταίες εξελιξεις στο Κυπριακό,οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και οι ελληνικές πρωτοβουλίες στα Βαλκάνια,ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα Τόμας Νάϊλς.Η συνάντηση χαρακτηρίσθηκε εθιμοτυπική από την κυβέρνηση.

Το Εφετείο Λάρισας,απέρριψε όλα τα αιτήματα και τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης του Γιάννη Καλαμπόκα και διατήρησε την προηγούμενη ποινή των 17 χρόνων και 3 μηνών. Το δικαστήριο έκρινε κατά πλειοψηφία ότι ο Καλαμπόκας δολοφόνησε τον καθηγητή Νίκο Τεμπονέρα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και όχι εν βρασμώ ψυχής.

Οδηγίες για την εντατικοποίηση των ελέγχων που αφορούν τη διακίνηση των αγαθών με έμφαση στη φοροδιαφυγή του ΦΠΑ, καθώς και την αντιμετώπιση της λαθρεμπορίας,έδωσε στις αρμόδιες υπηρεσίες ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Δρυς,ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι που είχαν τεθεί ως προς την είσπραξη των δημοσίων εσόδων.

Η διοίκηση του ΟΤΕ διέψευσε κατηγορηματικα τις πληροφορίες περί αύξησης κατά 5,5% των τιμολογίων του Οργανισμού, προσθέτοντας ότι άν υπάρξει πρόταση για αύξηση, αυτή θα είναι κάτω από τον πληθωρισμό. Πάντως ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης,έσπευσε πάντως να κάνει λόγο για νέο χαράτσι της κυβέρνησης, που αποδεικνύει το πραγματικό της πρόσωπο.

Σημαντική αύξηση κατά τρεις δρχ το λίτρο παραουσιάζουν από τα μεσάνυχτα οι λιανικές τιμές πώλησης της Βενζίνης,ενώ αντίθετά μειώνεται κατά 2,2 δρχ το λίτρο,η τιμή του ντίζελ κίνησης.

Μέχρι το τέλος του μηνός θα ανοίξει ελληνική πρεσβεία στο Σεράγεβο, γεγονός που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη στενότερων σχέσεων μεταξύ ελλάδος και Βοσνίας. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος,μετά την ολοκλήρωση της επίσημηε επίσκεψήε του στο στο Σεράγεβο,πρώτο σταθμό της περιοδείας σε χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Ευθύνες στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας για την εκλογική ήττα, επιρρίπτει ο πρώην υπουργός Σωτήρης Κούβελας επισημαίνοντας ότι για την ήττα του κόμματος δεν φταίει ο εκλογικός νόμος αλλά το ΠΑΣΟΚ που πήρε περισσότερες ψήφους από τη Νέα Δημοκρατία.Αύριο αναμένεται να ανακοινωθεί η σύνθεση του πολιτικού συμβουλίου της Νέας Δημοκρατίας.

Ο 25χρονος Βασίλης Κρητικός είναι το νέο θύμα της ηρωϊνης.Βρέθηκε τα ξημερώματα σε κωματώδη κατάσταση στο Γαλάτσι και μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό,όπου οι γιατροί δεν κατόφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου του 1997 θα διεξαχθεί κανονικά στην χώρα μας και θα είναι λαμπρό, όπως επεσήμανε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Ανδρέας Φούρας, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, που έγινε με αφορμή τα εγκαίνια των Γραφείων, όπου στεγάζονται οι διοικητικές υπηρεσίες του ``Αθήνα '97``, στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών. Ο κ.Φούρας αναφερόμενος στην απόφαση του προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Στράτου Μολυβά, ν' αποχωρήσει η Ομοσπονδία απο την μεγάλη αυτή αθλητική διοργάνωση, αλλά και ν' αποσύρει το σήμα της απο τους αγώνες, τόνισε οτι ο κ.Μολυβάς ξεπέρασε και τό έσχατο όριο που υπήρχε. Ελπίζω ν' αντιληφθεί τι κακό κάνει τόσο στον ΣΕΓΑΣ, όσο και στην χώρα. Στη συνέχεια, ο υφυπουργός Αθλητισμού διευκρίνισε, ότι η Οργανωτική Επιτροπή του ``Αθήνα '97`` θα έχει την ευθύνη για όλες τις διοικητικές αποφάσεις, ενώ η Τεχνική Επιτροπή θα είναι αρμόδια για το αγωνιστικό μέρος της διοργάνωσης.

Επτά ελληνικές ομάδες μπάσκετ αγωνίζονται σήμερα στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.Για το κύπελλο Κορατς,ο Αρης υποδέχεται στη Θεσσαλονίκη την Κροατική Οσιγιεκ, το Περιστέρι αγωνίζεται στο Λάχτι της Φινλανδίας με την τοπική ομάδα και το Σπόρτινγκ φιλοξενείται στη Σαμάρα της Ρωσίας απο την ισχυρή ΤΣ.Σ.ΚΑ.

Μάχες έχουμε όμως και γιά τις εκπροσώπους μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις γυναικών του μπάσκετ και πρώτα απ' όλα στην Ευρωλίγκα των γυναικών, όπου η πρωταθλήτρια Ελλάδος ομάδα του Σπόρτινγκ δίνει πολύ δύσκολο αγώνα στη Γαλλία με την Μπούρζ.Ακόμη, γιά την 3η ημέρα του Κυπέλλου Λιλιάνα Ρονκέτι, η ομάδα του Παλαιού Φαλήρου υποδέχεται την Ισραηλινή Ελιτζούρ Χολόν και η ΜΕΝΤ φιλοξενεί στη Θεσσαλονίκη την Ουγγρική Μίσκολτς, ενώ η ομάδα της Κομοτηνής αγωνίζεται στη Γιουγκοσλαβία με τον Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου, σε ένα αδιάφορο ουσιαστικά παιχνίδι, αφού και οι δύο ομάδες έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση τους στην επόμενη φάση.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 243,82 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 386,68, λίρα Κύπρου προς 521,38, γαλλικό φράγκο προς 46,77, ελβετικό φράγκο προς 192,11, γερμανικό μάρκο προς 158,28,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 15,90, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 217,24 και την ECU προς 303,81 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατο καιρό με νεφώσεις,τοπικές βροχές ή και καταιγίδες στο Ιόνιο, το βόρειο Αιγαίο και την ηπειρωτική χώρα προβλέπει για αύριο η Μετεωρολογική Υπηρεσία.Οι άνεμοι θα είναι νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 14 με 19 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 17 με 23 και στο Αιγαίο 19 με 25 βαθμούς Κελσίου.Νεφώσεις,με τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι,μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 17 με 23 και 15 με 19 αντίστοιχα,θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Κ.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.00 run on Wednesday, 16 October 1996 - 13:22:19