Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 96-11-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 15/11/1996 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ηρεμία στο Πολυτεχνείο. Ανοιχτός ο προαύλιος χώρος, κλειστά τα κτίρια. Επί ποδός το σύνολο της αστυνομικής δύναμης για την αποφυγή επεισοδίων. Βόμβες μολότοφ κατασκευάζονται και στο Πολυτεχνείο δήλωσε στη βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Για τη Δευτέρα μετατίθενται οι αγώνες μπάσκετ που επρόκειτο να γίνουν το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα.

Πάγωμα των προσλήψεων μέχρι το 1999 εκτός από παιδεία, υγεία και Σώματα Ασφαλείας και περικοπές στις επιχορηγήσεις των ΟΤΑ προβλέπει το νομοσχέδιο για τη μείωση των κρατικών δαπανών.

Τρία άμεσα μέτρα για την εξασφάλιση της υγειούς λειτουργίας του Χρηματιστηρίου, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός. Με νομοθετική ρύθμιση θα αντιμετωπισθεί το άνοιγμα της ΔΕΛΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗΣ.

Η Ελλάδα θ'ασκήσει το δικαίωμά της για επέκταση των χωρικών της υδάτων στα 12 μίλλια, όποτε το θεωρήσει σκόπιμο, απάντησε ο πρωθυπουργός στον κ.Εβερτ, που τον κατηγόρησε για κρυφές συμφωνίες με τους Αμερικανούς.

Δεν τίθεται θέμα διαχωρισμού μαλακών και σκληρών ναρκωτικών δηλώνει η κυβέρνηση. Σύσκεψη του Ευάγγελου Γιαννόπουλου με τους εισαγγελείς για τα κρούσματα πρόωρης αποφυλάκισης μεγαλεμπόρων ναρκωτικών.

Κορυφώθηκαν στην Κύπρο οι εκδηλώσεις για τη μαύρη επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους. Πορεία ελληνοκυπριακών συλλόγων στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα.

Σαράντα εκατ.δρχ. αποκόμισαν δράστες δύο ληστειών σε Πειραιά και Κατερίνη. Η πρώτη στην Τράπεζα Εργασίας, η δεύτερη σε χρηματαποστολή βιοτεχνίας.

Εκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σε αυτοκίνητο της ολλανδικής πρεσβείας στην Αθήνα.

Αραιές συννεφιές, κατά τόπους αυξημένες, αύριο σ'όλη τη χώρα. Ασθενείς μέχρι μέτριοι οι άνεμοι. Το θερμόμετρο θα δείξει από 3 μέχρι 22 βαθμούς Κελσίου.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Με ανοιχτό τον προαύλιο χώρο και κλειστά όλα τα κτίρια, πλήν δύο, που φρουρούνται από την ΕΦΕΕ,άρχισαν οι τριήμερες εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου, που θα ολοκληρωθούν την Κυριακή με την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Ρωμαίος,μιλώντας στη βουλή,δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόκλησης μικροεπεισοδίων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι βόμβες μολότοφ κατασκευάζονται και μέσα στο Πολυτεχνείο.Ο κ. Ρωμαίος τόνισε επίσης ότι το σύνολο σχεδόν της αστυνομικής δύναμης βρίσκεται σε επιφυλακή,τουλάχιστον 5.000 αστυνομικοί θα κινητοποιηθούν για την περιφρούρηση του Πολυτεχνείου και των γύρω χώρων, ενώ άλλες 13.000 θα βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Παγώνουν ουσιαστικά μέχρι το τέλος του 1999 οι προσλήψεις στο δημόσιο, καθώς όπως προβλέπει νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη βουλή, την επόμενη τριετία θα διορίζεται μόνο ένας για κάθε πέντε που θ'αποχωρούν.Από το γενικό κανόνα εξαιρούνται το εκπαιδευτικό όλων των βαθμίδων, τα Σώματα Ασφαλείας, το Λιμενικό Σώμα και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Με το ίδιο νομοσχέδιο, προβλέπεται ότι για τα δύο επόμενα χρόνια το δημόσιο θα παρακρατεί το 25% από τα τέλη κυκλοφορίας,ενώ περιλαμβάνονται διατάξεις που καθιερώνουν νέους μηχανισμούς για τον έλεγχο των δαπανών του δημοσίου τομέα.

Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση την υπόθεση της χρηματιστηριακής εταιρίας ΔΕΛΤΑ, δήλωσε στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ανήγγειλε τρία άμεσα μέτρα για την εξασφάλιση της υγιούς λειτουργίας του Χρηματιστηρίου.Πρώτον ο αυστηρός έλεγχος των συναλλαγών, δεύτερον η κατάθεση στη βουλή νομοσχεδίου για την αναμόρφωση του αποθεματικού και του συνεγγυητικού κεφαλαίου και τρίτον, η διενέργεια ελέγχων στα βιβλία των χρηματιστηριακών εταιριών, από ελεγκτές διεθνούς κύρους.

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να απεμπολήσει ποτέ το δικαίωμα της να επεκτείνει στα 12 μίλλια τα χωρικά της ύδατα, δήλωσε στη βουλή ο πρωθυπουργός και χαρακτήρισε δημαγωγικές τις επικρίσεις του κ.Εβερτ περί συμφωνίας με τους Αμερικανούς, να μην επεκτείνει η Ελλάδα τα χωρικά της ύδατα. Τώρα, φαίνεται ποιος ανέλαβε δεσμεύσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Τα πρόσφατα κρούσματα αποφυλάκισης εμπόρων ναρκωτικών,εξετάσθηκαν σε ευρεία σύσκεψη υπο την προεδρία του υπουργού Δικαιοσύνης και τη συμμετοχή των Εισαγγελέων-Εφετών από ολη τη χώρα.Δεν τίθεται θέμα διαχωρισμού μαλακών και σκληρών ναρκωτικών,δήλωσε στη βουλή ο υφυπουργός Πρόνοιας Μανώλης Σκουλάκης και πρόσθεσε, ότι πάγια θέση της κυβέρνησης είναι η αποποινικοποίηση του χρήστη.

Κορυφώθηκαν στην Κύπρο οι αντικατοχικές εκδηλώσεις με αφορμή την 13-η επέτειο απο την ανακήρυξη του ψευδοκράτους.Οι εκδηλώσεις έγιναν στο κέντρο της Λευκωσίας και όχι στην πράσινη γραμμή, μετά τις απειλές του Αττίλα ότι θα πυροβολήσουν όποιον περάσει στη νεκρή ζώνη.Στην Αθήνα ελληνοκυπριακές οργανώσεις, πραγματοποίησαν πορεία προς την Τουρκική πρεσβεία.

Περίπου 40 εκατομμύρια δρχ ήταν η λεία σε δυο ληστείες,που σημειώθηκαν σε Περαιά και Κατερίνη.Η πρώτη σε βάρος της τράπεζας εργασίας στην Αγία Σοφία στον Πειραιά,όπου οι ένοπλοι δράστες άρπαξαν πάνω από 5 εκατομμύρια δρχ και εξαφανίστηκαν με μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού.Στην Κατερίνη, δύο ένοπλοι πήραν απο υπάλληλο βιοτεχνίας έναν χαρτοφύλακα, που περιείχε περίπου 35 εκ.δρχ. και προορίζονταν για μισθοδοσία.

Η οργάνωση "Επαναστατικό Μέτωπο"ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σε αυτοκίνητο της ολλανδικης πρεσβείας στην Αθήνα, κοντά στο Ζάππειο. Πυροτεχνουργοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας περισυνέλεξαν τα υπολείμματα του μηχανισμού για εργαστηριακή έρευνα.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα τροποποίηση στο πρόγραμμα της 9ης ημέρας για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 Εθνικής κατηγορίας ανδρών, έγινε σήμερα από την ΕΣΑΚ. Ετσι θα διεξαχθεί σε δύο και όχι σε τρεις δόσεις, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά χθες.Aύριο θα γίνουν οι αγώνες Απόλλων Πατρ.-ΒΑΟ, Ηρακλής-ΠΑΟΚ, Αρης- Σπόρτιγκ, ενώ την προσεχή Δευτέρα οι συναντήσεις Ολυμπιακός-ΑΕΚ, Παναθηναϊκός-Λάρισα, Περιστέρι-Πειραϊκός και Παπάγου-Πανιώνιος.

Ο Ιταλοαργεντινός γκαρντ του Παναθηναϊκού , Ούγκο Σκονοκίνι, έπαθε βαρειά κάκωση στην ποδοκνημική. Αυτή είναι η πρώτη διάγνωση που έκανε σήμερα ο γιατρός του Παναθηναϊκού Αργύρης Μήτσου, ο οποίος εξέτασε τον αθλητή, μετά τον προχθεσινό τραυματισμό του στο νικηφόρο παιχνίδι κόντρα στη Μπαρτσελόνα για την ευρωλίγκα. Ο Σκονοκίνι άρχισε από σήμερα θεραπεία , ενώ οριστική διάγνωση για την κατάσταση του θα υπάρχει μετά την παρέλευση 72 ωρών.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 240,79 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 400,87, λίρα Κύπρου προς 525,43, γαλλικό φράγκο προς 47,29, ελβετικό φράγκο προς 189,14, γερμανικό μάρκο προς 159,84,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 15,87, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 216,56 και την ECU προς 306,71 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Αραιές νεφώσεις που κατά τόπους στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα είναι πυκνές, προβλέπει για αύριο η Μετεωρολογική Υπηρεσία, ενώ το πρωί τοπικά θα σημειωθούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 3 με 18 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 6 με 21 και στο Αιγαίο 12 με 22 βαθμούς Κελσίου. Αραιές νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 11 με 20 και 9 με 17 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Κ.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.00 run on Friday, 15 November 1996 - 13:07:42