Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 96-11-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 26/11/1996 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οριστικοποιήθηκαν τα φορολογικά μέτρα από το υπουργικό συμβούλιο. Περικόπτονται περίπου 300 φοροαπαλλαγές και μπαίνουν έξι νέοι φόροι.

Κύμα απεργιών από αύριο για την οικονομική πολιτική. Αρχή από δασκάλους και νηπιαγωγούς, την Πέμπτη η απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, σε κινητοποιήσεις και οι καθηγητές.

Κλίμα μετωπικής σύγκρουσης Εβερτ - Μητσοτάκη, λίγο πριν το πολιτικό συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας. Μπαράζ σκληρών δηλώσεων και αντιδηλώσεων, από τους δύο πολιτικούς.

Στον εισαγγελέα 37χρονη που κατηγορείται ότι προμήθευσε τη μοιραία δόση στο 17χρονο που βρέθηκε νεκρός στους Αγίους Αναργύρους.

Ο 24χρονος φίλος της, είναι ο δολοφόνος της 19χρονης Αιγύπτιας. Ομολόγησε την πράξη του και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα.

Ικανοποίηση στην Αθήνα για τ'αποτελέσματα του Συμβουλίου Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Μειώθηκε κατά περίπου οκτώ χρόνια η ποινή του Νίκου Καραμπατζάκη, που κατηγορείται για το θάνατο 17χρονου έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ.

Οι θυελλώδεις νοτιάδες οι βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και λίγα χιόνια στα ορεινά τα κύρια χαρακτηριστικά του αυριανού καιρού. Το θερμόμετρο θα δείξει από 4 μέχρι 19 βαθμούς Κελσίου.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Οριστικοποιήθηκαν από το υπουργικό συμβούλιο τα φορολογικά μέτρα, τα οποία θα ενταχθούν στο σχετικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σύντομα στη βουλή. Οπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου ήταν ομόφωνη. Σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε αργά το απόγευμα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου, περικόπτονται περίπου 300 φοροαπαλλαγές και μπαίνουν έξι νέοι φόροι που αφορούν τους τίτλους του δημοσίου, με 7,5%, τα αμοιβαία κεφάλαια με 0,2%, τα δάνεια σε συνάλλαγμα με 10%, τα χρηματοοικονομικά παράγωγα με 15%, ενώ επιβάλλεται φόρος ακίνητης περιουσίας και αυξάνεται από 35 σε 40% για τα κέρδη των τραπεζών.

Κύμα κινητοποιήσεων για την οικονομική πολιτική, αρχίζει αύριο.Την αρχή κάνουν δάσκαλοι,νηπιαγωγοί και δικαστικοί υπάλληλοι,ενώ την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ,προανήγγειλε νέο γύρο κινητοποιήσεων, επισημαίνοντας ότι υπάρχει θέληση για κλιμάκωσή τους,ενώ σε απεργίες για τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, προσανατολίζονται οι καθηγητές, μετά την άκαρπη συνάντηση που είχε το προεδρείο της ΟΛΜΕ με τον υπουργό Παιδείας.

Κλίμα μετωπικής σύγκρουσης μεταξύ των κυρίων Εβερτ και Μητσοτάκη, διαμορφώθηκε λίγες μόνο ώρες πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου,της Νέας Δημοκρατίας,όπου θα συζητηθεί το πόρισμα Βαρβιτσιώτη για διεύρυνση του συνεδρίου.Αφορμή αποτέλεσε η συνέντευξη του κ.Μητσοτάκη στο περιοδικό STATUS,στην οποία αποκαλύπτεί ότι είχε πρόθεση να ανατρέψει τον κ.Εβερτ,τον οποίο κατηγορεί ότι άλωσε το κόμμα,επικρίνει τον ιδρυτή της παράταξης Κωνσταντίνο Καραμανλή και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα στο συνέδριο.

Σε γραπτή δήλωσή του ο Μιλτιάδης Εβερτ κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη οτι αποπροσανατολίζει τον λαό, οτι βοηθά το ΠΑΣΟΚ να περάσει τα νέα σκληρά οικονομικά μέτρα και ότι δυναμιτίζει την ομαλή ομαλή πορεία προς το Συνέδριο.Κάνει επίσης λόγο για ολισθηρό δρόμο που επέλεξε ο επίτιμος πρόεδρος,τον οποίο δεν θα ακολουθήσει. Ολισθηρό δρόμο έχουν επιλέξει όσοι εμποδίζουν την πραγματοποίηση ενός τίμιου και αδιάβλητου συνεδρίου,απάντησε ο κ. Μητσοτάκης. Για χουντικές μεθόδους έκανε λόγο από την πλευρά του, ο Στέφανος Μάνος, σχολιάζοντας την πρόταση Βαρβιτσιώτη για την εκλογή των συνέδρων.

Με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, με ενδεχόμενο το δόλο και της αγοράς, κατοχής, πώλησης και χρήσης ναρκωτικής ουσίας, παραπέμφθηκε να απολογηθεί η 37χρονη Αναστασία Γιάγκου, η οποία φέρεται ότι πούλησε ναρκωτικά σε έξι νεαρά παιδιά στους Αγίους Αναργύρους, ένα από τα οποία, ο 17χρονος Νίκος Αθανασόπουλος, πέθανε στο προαύλιο του σχολείου.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο Ανδρέας Κοντογεωργακόπουλος, 24 ετών, ο οποίος ομολόγησε ότι είναι ο δράστης της δολοφονίας της 19χρονης Αιγύπτιας φίλης του Ζαχάρ Σάραφ προ 20ημέρου στο Κορωπί.Εναντίον του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παραπέμφθηκε να απολογηθεί.Ο δράστης υποστήριξε ότι προέβη στην πράξη του από ζήλεια.

Θετικά χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τα αποτελέσματα της Συνόδου του Συμβουλίου Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ενωσης,στις Βρυξέλλες και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση παραμένει πάντοτε σε ετοιμότητα και παρακολουθεί από κοντά τις διεργασίες στα όργανα της Ενωσης, ώστε να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της χώρας.

Το αίτημα του Συνασπισμού για σύγκληση του Συμβουλίου Αρχηγών με θέμα τη Διακυβερνητική Διάσκεψη και τη στάση της χώρας έναντι της Τουρκίας, διατύπωσε ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών μείωσε σε 13 χρόνια και τρείς μηνες την κάθειρξη των 21 ετών, που είχε επιβληθεί πρωτόδικα στο Νικόλαο Καραμπατζάκη, 23 ετών, για το θάνατο του 17χρονου Γεώργιου Παναγιώτου κατά τη διάρκεια επεισοδίων έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αναχώρησε για το Μινσκ η Εθνική ομάδα μπάσκετ η οποία αύριο θα αντιμετωπίσει το αντίστοιχο συγκρότημα της Λευκορωσίας,για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ '97. Ο προπονητής της Εθνικής Λάκης Τσάβας δεν υπολογίζει τούς Νίκο Οικονόμου, Κώστα Παταβούκα, Φραγκίσκο Αλβέρτη καί Γιώργο Καλαϊτζή, οι οποίοι δεν συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή.Ο Οικονόμου είναι ασθενής με υψηλό πυρετό, ο Παταβούκας ενημέρωσε ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στη μέση καί παρέμεινε στην Ιταλία, ενώ τραυματίας είναι καί ο Αλβέρτης. Τέλος, ο Καλαϊτζής αποκλείστηκε γιατί δεν είχε δηλωθεί από την αρχή στη ΦΙΜΠΑ. Τη θέση του πήρε ο Λευτέρης Κακιούσης.

Κεραυνός εν αιθρία στην ΑΕΚ, μετά την ξαφνική παραίτηση από τα διοικητικά της ομάδας τού μεγαλομετόχου, Μιχάλη Τροχανά, που δήλωσε οτι αποχωρεί επικαλούμενος επικίνδυνο πρόβλημα στην υγεία του καί επισημαίνοντας την πίκρα της αχαριστίας πού έζησε από ανθρώπους της ομάδας. Τη διοίκηση της ΠΑΕ θα συνεχίσουν να ασκούν ο Στράτος Γιδόπουλος, πού τώρα θα έχει αυξημένες εξουσίες καί ο διευθύνων σύμβουλος, Νίκος Στράτος.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 242,50 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 406,01, λίρα Κύπρου προς 527,05, γαλλικό φράγκο προς 46,93, ελβετικό φράγκο προς 187,82, γερμανικό μάρκο προς 159,15,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,05, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 215,79 και την ECU προς 306,91 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Σ'όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, αλλά από τα δυτικά θ'αρχίσουν βροχές και τοπικές καταιγίδες, που θα επεκταθούν στα κεντρικά και βόρεια, στα ορεινά των οποίων θα χιονίσει. Οι άνεμοι από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους μέτριους μέχρι ισχυρούς και προς το βράδυ μέχρι θυελλώδεις. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 4 με 12 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 9 με 16 και στο Αιγαίο 13 με 19 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά με βροχή προς το βράδυ, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 10 με 16 και 6 με 11 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Κ.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.00 run on Tuesday, 26 November 1996 - 13:00:23