Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 96-12-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 06/12/1996 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες. Αύριο πανελλαδική σύσκεψη των συντονιστικών επιτροπών στη Λάρισα.

Σε κατάσταση επιφυλακής ο νόμος Εβρου. Αμεσος κίνδυνος υπερχείλισης του ποταμού.

Ολοκληρώνεται σήμερα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή η συζήτηση επί του προϋπολογισμού.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αποφασιζουν κινητοποιήσεις απέναντι στην οικονομική πολιτική.

Κατηγορηματικά απέρριψε η Αθήνα τη θέση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα χωρικά μας ύδατα.

Στις 17 Δεκεμβρίου ο νέος γύρος συνομιλιών Ελλάδας-ΠΓΔΜ.

Ακατανόητη και παράλογη η αποφυλάκιση του Ρασίντ δηλώνουν οι ΗΠΑ.

Ηττα Ολυμπιακού και Πανιωνίου στους χθεσινούς αγώνες για τα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Κίνδυνος ματαίωσης των αγώνων ποδοσφαίρου των δύο επόμενων αγωνιστικών της Α1 λόγω της απεργίας των υπαλλήλων στα στάδια.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες και αύριο το μεσημέρι πραγματοποιείται στη Λάρισα πανελλαδική σύσκεψη όλων των συντονιστικών επιτροπών της χώρας, προκειμένου να αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους.Την άμεση απελευθέρωση του εθνικού και περιφερειακού εθνικού δικτύου ζήτησε ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να ικανοποιήσει οικονομικά αιτήματα. Λανθασμένη χαρακτηρίζουν την τακτική των αγροτών οι παραγωγικές τάξεις,ενώ η Εισαγγελία Λάρισας άσκησε δίωξη κατά παντός υπευθύνου για παρακώλυση συγκοινωνιών.

Επικίνδυνη θεωρείται η κατάσταση στο νομό Εβρου όπου περισσότερα απο 20.000 στρέμματα έχουν ήδη πλημμυρίσει απο την υπερχείλιση του ποταμού.Σε πλήρη εφαρμογή βρίσκεται ήδη το σχέδιο έκτακτης ανάγκης ``Ξενοκράτης``. Δεν κινδυνεύουν άμεσα κατοικημένες περιοχές, δήλωσε ο νομάρχης Εβρου.Την άμεση παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη στήριξη των πληγέντων,στη Ξάνθη, ζητούν με ψήφισμα, από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Ολοκληρώνεται σήμερα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή η συζήτηση επί του προϋπολογισμού του 1997,ο οποίος θα εισαχθεί στην ολομέλεια του σώματος στις 17 Δεκεμβρίου . Ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Δρυς, υπογράμμισε χθές την αναγκαιότητα πραγματοποίησης των στόχων,του προϋπολογισμού. Κριτική στον προϋπολογισμό άσκησε, εκτός απο τους βουλευτές της αντιπολίτευσης και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεδίκογλου.

Συνάντηση του προεδρείου της ΑΔΕΔΥ με τον υφυπουργό Οικονομικών, Νίκο Χριστοδουλάκη, πραγματοποιείται σήμερα για να συζητήσουν το νομοσχέδιο για το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Την Τρίτη συγκαλείται το Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ για να καθορίσει τη μορφή των κινητοποιήσεων αν και έχουν γίνει προτάσεις για τρίωρη ή τετράωρη στάση εργασίας και συλλαλητήριο στις 17 Δεκεμβρίου, ημέρα κατά την οποία θα αρχίσει να συζητείται στη Βουλή ο προϋπολογισμός.

Κατηγορηματικά απέρριψε η Αθήνα τη θέση του εκπροσώπου του Στέϊτ Ντηπάρντμεντ, για μείωση από δέκα σε έξι μίλια του ελληνικού εναέριου χώρου.Εντονες υπήρξαν και οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. Στο μεταξύ σε ετοιμότητα βρίσκεται ο στόλος και η Πολεμική μας Αεροπορία για να αποτρέψει τυχόν προκλήσεις κατά τη διάρκεια της τουρκικής άσκησης που ολοκληρώνεται σήμερα στο κεντρικό Αιγαίο.

Για τις 17 Δεκεμβρίου αναβάλλεται ο νέος γύρος συνομιλιών Ελλάδας- Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας λόγω προβλημάτων υγείας του διεθνούς μεσολαβητή Σάϊρους Βάνς.

Ακατανόητη και παράλογη χαρακτήρισε τη χθεσινή αποφυλάκιση του Παλαιστινίου Μοχάμεντ Ρασίντ, απο τις φυλακές Κορυδαλλού, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Νίκολας Μπέρνς. Ο κ. Μπέρνς τόνισε πως οι απόψεις της κυβέρνησής του για το θέμα αυτό έχουν γνωστοποιηθεί στην ελληνική.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καμία απο τις τρείς ελληνικές ομάδες στο μπάσκετ που συμμετείχε χθές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις δεν κατά κατάφερε να κερδίσει.Ο Ολυμπιακός, αν και πάλεψε έχασε τελικά με 63-61 απο την Τσιμπόνα για την Ευρωλίγκα. Ο Πανιώνιος γνώρισε την πέμπτη εκτός έδρας ήττα του. Εχασε 69-57 από την ισραηλινή Μακάμπι στο Τελ Αβίβ και έτσι αποχαιρέτησε την πρώτη τριάδα του Α` Ομίλου. Τέλος, η γυναικεία ομάδα του Σπόρτιγκ, σε αγώνα για την Ευρωλίγκα έχασε στην έδρα της 77-76 από την ιταλική Κόμο.

Επίθεση κατά των διαιτητών Μπέγκου καί Μπίκα εξαπέλυσε ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΚ, Μιχάλης Τροχανάς και τους ζήτησε να δηλώσουν αν ``πληρώθηκαν από κάποιους προέδρους``. Επίσης, δήλωσε πως η ΑΕΚ θέλει δανεικό γιά 6 μήνες τον Βασίλη Τσάρτα απο την ισπανική Σεβίλη. Ομως ο ίδιος ο Τσάρτας δεν ενθουσιάστηκε από την ιδέα καί δήλωσε ότι είναι παίκτης της Σεβίλης καί δεν τον ενδιαφέρει τίποτα άλλο.

Ο κίνδυνος να μη διεξαχθούν τα πρωταθλήματα σε όλα τα ομαδικά αθλήματα τα δύο επόμενα Σαββατοκύριακα, εξακολουθεί να είναι μεγάλος λόγω της εξαγγελθείσας απεργίας των εργαζομένων στα εθνικά στάδια.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 248,32 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 404,11, λίρα Κύπρου προς 526,94, γαλλικό φράγκο προς 47,12, ελβετικό φράγκο προς 188,64, γερμανικό μάρκο προς 159,28,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,21, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 220,55 και την ECU προς 307,39 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Η ηλιοφάνεια και η μικρή άνοδος της θερμοκρασίας θα είναι τα κύρια χαρακτηστικά του σημερινού καιρού, που θα είναι αίθριος σ'ολόκληρη σχεδόν τη χώρα και μόνο κατά τόπους θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και στ'ανατολικά βόρειοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί απο 1 εως 14 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 4 εως 18 και στο Αιγαίο απο 11 εως 17 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 9 εως 17 και απο 4 εως 13 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.01 run on Friday, 6 December 1996 - 8:00:53 UTC