Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 96-12-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 09/12/1996 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αμετακίνητοι στις θέσεις τους οι αγρότες της χώρας, που απο σήμερα συμμετέχουν και οι συνάδελφοί τους της Κρήτης.

Οι κινητοποιήσεις αγροτών θα απασχολήσουν τη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ, υπο τον Κώστα Σημίτη.

Αύριο αποφασίζει η ΓΣΕΕ για την περαιτέρω στάση της διεκδικώντας ικανοποίηση οικονομικών αιτημάτων.

Η Διακυβερνητική και η Ευρωπαϊκή Ενοποίηση συζητούνται σήμερα στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων.

Σύσκεψη στο Πεντάγωνο σήμερα με τη συμμετοχή και του υπουργού Αμυνας της Κύπρου για τον ενιαίο αμυντικό χώρο.

Διπλό έγκλημα στο χωριό Ανω Πορρόϊα των Σερρών.

Σκότωσε με καραμπίνα τη γυναίκα του που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ``Σωτηρία``.

Αήττητος ο Ολυμπιακός στην κορυφή, με 6 βαθμούς διαφορά απο Παναθηναϊκό και ΑΕΚ μετά τη νίκη του με 1-0 επί των ``πρασίνων``.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνεχίζονται για 12η μέρα οι κινητοποιήσεις των αγροτών, οι οποίοι παραμένουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους, ενω οι καταλήψεις στο εθνικό και περιφερειακό οδικό δίκτυο ξεπερνούν τις 100 σε ολόκληρη τη χώρα. Σήμερα στο χορό μπαίνουν και οι αγρότες του νομού Ηρακλείου που θα αποκλείσουν την εθνική οδό με τα Χανιά. Εντονες είναι οι αντιδράσεις των επαγγελματικών ομάδων, που πλήττονται από τις κινητοποιήσεις των αγροτών.Το αγροτικό θα απασχολήσει την Πολιτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ, που συνεδριάζει στις 12 το μεσημέρι υπο την προεδρία του Πρωθυπουργού και Προέδρου του Κινήματος, Κώστα Σημίτη. Για αναλγησία κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Εβερτ, ο οποίος καταθέτει σήμερα στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό, που αναφέρεται στους αγρότες και κυρίως στους βαμβακοπαραγωγούς.

Αυριο αποφασίζει η ΓΣΕΕ με συνεδρίαση της ολομέλειας για την περαιτέρω στάση της διεκδικώντας την ικανοποίηση οικονομικών αιτημάτων. Τριήμερη απεργία απο την Τετάρτη εχουν εξαγγείλει οι καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης. Επίσης, 48ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν στις 16 και 17 του μήνα οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί. Για τις 17 Δεκεμβρίου εχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία η ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.

Τα πρόβληματα της Διακυβερνητικής και της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης, θα συζητηθούν στην σημερινη προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, στη Βουλή. Ο Πρωθυπουργός, Κωστας Σημίτης, μεταβαίνει την Τετάρτη στην Ολλανδία, προκειμένου να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, Θιν Κοκ, η χώρα του οποίου αναλαμβάνει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης απο την 1η Ιανουαρίου. Την Πέμπτη ο κ. Σημίτης θα μεταβεί στο Δουβλίνο, για να μετάσχει στις εργασίες της Συνοδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που θα πραγματοποιηθούν απο τις 12 εως τις 15 του μηνός.

Σύσκεψη, στην οποία θα εξεταστεί η πορεία υλοποίησης του ενιαίου αμυντικού χώρου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν και ο υπουργός Αμυνας της Κύπρου, Κώστας Ηλιάδης, καθώς και ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, στρατηγός Βορβολάκος. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να συζητηθεί και η αμερικάνικη πρόταση για το μορατόριουμ στις πτήσεις ελληνικών και τουρκικών μαχητικών πάνω από την Κύπρο.

Διπλό έγκλημα με κίνητρο , κατά πάσα πιθανότητα, τη ληστεία έγινε στο χωριό Ανω Πορρόϊα των Σερρών. Νεκροί είναι ο Ανδρέας Γεώργογλου 60 χρόνων αγρότης και η σύζυγός του Στυλιανή 57 χρόνων, τους οποίους βρήκαν συγγενείς τους νεκρούς στο σπίτι τους χθές το μεσημέρι.Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο θάνατός τους επήλθε απο ασφυξία.

Οπλισμένος με καραμπίνα εισέβαλε στις 4 τα ξημερώματα στο νοσοκομείο Σωτηρία ο Βασίλης Μουζακίτης, 25 ετών και τραυμάτισε θανάσιμα την εν διαστάση σύζυγό του Δέσποινα Κώτση, 20 ετών και ελαφρότερα τη πεθερά του Μαρία, 60 ετών.Ο Μουζακίτης, που καταζητείτο απο χθες το απόγευμα, επειδή τραυμάτισε με μαχαίρι την πρώην σύζυγό του συνελήφθη, μετά το επεισόδιο στο ``Σωτηρία`` απο άνδρες της αστυνομίας.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ολυμπιακός ήταν ο νικητής του μεγάλου ντέρμπι της 11-ης ημέρας του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α' εθνικής κατηγορίας. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν του αιώνιου αντιπάλου τους, Παναθηναϊκού στο στάδιο Καραϊσκάκη με 1-0. Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης σημείωσε ο Τζόρτζεβιτς με πέναλτι. Ο Ολυμπιακός πλέον βρίσκεται στην κορυφή με διαφορά 6 βαθμών απο τους δύο άλλους διεκδικητές του τίτλου, του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια η 11-η ημέρα χαρακτηρίστηκε από την δύσκολη νίκη της ΑΕΚ επί του Ιωνικού με 2-1,οι άνετες νίκες της Παναχαϊκής στην Πάτρα επί της Καστοριάς με 3-0 και του Απόλλωνα με 4-1 επί του Ηρακλή.Επίσης η Ξάνθη νίκησε 3-2 τον Αρη, ενώ ο ΠΑΟΚ παραχώρησε ισοπαλία χωρίς τέρματα στη Βέροια.

Η χθεσινή αγωνιστική σημαδεύτηκε όμως από δύο αναβολές παιχνιδιών, λόγω της απεργίας των εργαζομένων στα εθνικά γυνμαστήρια. Πρόκειται για τους αγώνες Πανηλειακού- Καλαμάτας και Αθηναϊκού-ΟΦΗ, που θα διεξαχθούν σήμερα μαζί με τον αγώνα Εδεσσαϊκού- Καβάλας.

Ο Αρης σε αγώνα της 11-ης ημέρας για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας που έγινε στο Αλεξάνδρειο της Θεσσαλονίκης, νίκησε με 69-63 τον Πανιώνιο.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 245,72 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 403,22, λίρα Κύπρου προς 527,05, γαλλικό φράγκο προς 47,23, ελβετικό φράγκο προς 188,57, γερμανικό μάρκο προς 159,66,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,15, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 218,74 και την ECU προς 307,59 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με βροχές αναμένονται σήμερα σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί μέτριοι και τοπικά ισχυροί και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί απο 1 μέχρι 12 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 4 μέχρι 18 και στα νησιά του Αιγαίου απο 11 μέχρι 18 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις, μέτριους βορειοανατολικούς ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας, η οποία δεν θα ξεπεράσει τους 15 βαθμούς Κελσίου, θα έχουμε σήμερα στην Αττική. Ιδιος καιρός προβλέπεται και για τη Θεσσαλονίκη όπου τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί ομίχλη, ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 11 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.01 run on Monday, 9 December 1996 - 8:00:09 UTC