Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 96-12-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 16/12/1996 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αμετακίνητη η κυβέρνηση στο αγροτικό. Συλλαλητήριο στην Αθήνα ετοιμάζουν οι αγρότες.

Μάχη του Στέφανου Τζουμάκα στις Βρυξέλλες για αποζημιώσεις στους βαμβακοπαραγωγούς. Μηνύσεις των εξαγωγέων κατά των αγροτών.

Αρχίζει αύριο στη βουλή η συζήτηση του προϋπολογισμού. Την ίδια ώρα κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Και τα εσωκομματικά συζητήθηκαν στο πολιτικό συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας, που ασχολήθηκε με τον προϋπολογισμό.

Μέχρι και 25% χαμηλότερες οι νέες αντικειμενικές τιμές ακινήτων που θα ισχύσουν από την 1η του χρόνου σε περίπου 140 περιοχές.

Και στους αστυνομικούς θα εφαρμοσθεί το πόθεν έσχες ανακοίνωσε ο Γιώργος Ρωμαίος.

Νέες απειλές κατά της Ελλάδας εκτόξευσε η Τανσού Τσιλέρ μετά το χαστούκι που δέχθηκε από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Εκτός Αττικής προτείνεται να δημιουργηθεί η νέα χωματερή.

Την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα γνώρισε ο Ολυμπιακός που έχασε με 1-0 στη Βέροια από την τοπική ομάδα.

Αρχικά αίθριος αύριο ο καιρός, με βροχές όμως από το βράδυ και από τα δυτικά. Ασθενείς μέχρι μέτριοι οι άνεμοι. Το θερμόμετρο θα δείξει από 1 μέχρι 19 βαθμούς.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αμετακίνητη στις θέσεις της παραμένει η κυβέρνηση στο θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων, όπως επαανβεβαιώθηκε στη διάρκεια της ευρείας υπουργικής σύσκεψης.Η κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της, επανέλαβε ότι εξαντλήθηκαν όλα τα οικονομικά περιθώρια για ικανοποίηση των αγροτικών αιτημάτων και επέκρινε το ΚΚΕ και τη Νέα Δημοκρατία, για υποστήριξη της πολιτικής των κινητοποιήσεων μέσω των τρακτέρ και της ομηρίας της χώρας.Οι θεσσαλοί αγρότες ενδέχεται να αποφασίσουν την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου στην Αθήνα.

Ο υπουργός Γεωργίας που συμμετέχει στο συμβούλιο των ομολόγων του της Κοινότητας,αναμένεται να διερευνήσει τις προθέσεις τους για επιπλέον αποζημιώσεις στους έλληνες βαμβακοπαραγωγούς.Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βόρειας Ελλάδας,υπέβαλε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου για παρακώλλυση συγκοινωνιών, εκτιμώντας ότι η ζημιά που προκλήθηκε υπερβαίνει τα 13 δις δρχ.

Εν μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων, αρχίζει αύριο στη Βουλή η συζήτηση επί του προϋπολογισμού.Δάσκαλοι και νηπιαγωγοί συνεχίζουν και αύριο την απεργία τους, καθώς και οι ναυτικοί με αποτέλεσμα να παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια όλα τα πλοία υπό ελληνική σημαία.Οι κινητοποιήσεις κορυφώνονται αύριο με την 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ,ενώ η ΓΣΕΕ έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο και τρίωρη στάση εργασίας στο τέλος της βάρδιας.

Με την αντιπολιτευτική τακτική κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, ασχολήθηκε το Πολιτικό Συμβούλιο και η Εκτελεστική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, η οποία θα υπερψηφίσει μόνο τις αμυντικές δαπάνες και θα κατηγορήσει τον πρωθυπουργό για αναξιοπιστία και αυταρχισμό.Στη συνεδρίαση τέθηκαν και τα εσωκομματικά και ο κ. Εβερτ δεν έκρυψε τη δυσφορία του για τις επικρίσεις που δέχεται από τους αμφισβητίες, σχετικά με την ανακοίνωση των όρων διεξαγωγής του συνεδρίου.

Από 15 μέχρι 25% χαμηλότερες από τις πραγματικές, είναι οι νέες αντικειμενικές τιμές των ακινήτων,που θα ισχύσουν από την 1η του χρόνου σε 139 περιοχές της χώρας.Πιο ακριβές περιοχές είναι η Σαντορίνη,με 300.000 το τ.μ.,Μύκονος και Μονεμβασιά με 250, Πάτμος και Βουλιαγμένη με 200, Εκάλη, Φιλοθέη και Ψυχικό με 195 και Βούλα 180.000 το τετραγωνικό. Αντίθετα, οι χαμηλότερες περιοχές είναι η Μαγούλα με 65.000 το τετραγωνικό, Δράμα, Εβρος, Σούλι, Μέτσοβο, Ροδόπη, Φλώρινα, Φιλιάτες και Ξάνθη με 70.000 το τετραγωνικό.

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο υπουργός Αμύνης,Ακης Τσοχατζόπουλος, για να πάρει μέρος στη σύνοδο των ομολόγων του του ΝΑΤΟ,όπου θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τη διεύρυνση της Συμμαχίας προς ανατολάς και τις σχέσεις της με τη Ρωσία.Στην ατζέντα της συνόδου δεν περιλαμβάνεται το θέμα της ενεργοποίησης των νατοϊκών στρατηγείων στη χώρα μας.

Εντονη δυσφορία επικρατεί στην Τουρκία, μετά τις απογοητευτικές για την γείτονα χώρα, αποφάσεις της Ευρωπαϊκης Ενωσης, η οποία την απέκλεισε από τα σχέδιά της για την μελλοντική της διεύρυνση.Η Τανσού Τσιλέρ,επέκρινε δριμύτατα την Κοινότητα και δεν παρέλειψε να εκτοξεύσει απειλές και κατά της Ελλάδος.

Η μεταφορά εκτός Αττικής της νέας χωματερής,προτάθηκε σε σύσκεψη του Νομάρχη Ανατολικής Αττικής με τους δημάρχους και κοινοτάρχες της περιοχής, μετά τη δυστοκία που παρατηρείται στην οριοθέτηση του χώρου υγειονομικής ταφής των απορριμμάτων.

Σε φυλάκιση πέντε ετών και πρόστιμο 2,5 εκατ.δραχμών,καταδικάσθηκε από το δικαστήριο της Ρόδου,τούρκος δουλέμπορος,που συνελήφθη να μεταφέρει στη Σύμη 9 ιρακινούς λαθρομετανάστες.Στην ίδια περιοχή εντοπίσθηκαν άλλοι 39 λαθρομετανάστες,ενώ στην Καβάλα, οι αρχές απέλασαν 146 λαθρομετανάστες,που εργάζονταν παράνομα.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η πρώτη ήττα του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα ήταν το σημαντικότερο γεγονός των σημερινών αγώνων γιά την δωδέκατη ημέρα του πρωταθλήματος της Α` εθνικής κατηγορίας, αφού οι ερυθρόλευκοι έχασαν στην Βέροια από την τοπική ομάδα με 1-0. Στα άλλα δύο παιχνίδια η Καβάλα επικράτησε άνετα του Αρη με 3-1, ενώ στο ντέρμπι των ουραγών ο Ηρακλής του Αλκέτα Παναγούλια νίκησε τον Αθηναϊκό με 2-0 και έπιασε τους λόρδους στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας με οκτώ βαθμούς.

Στους σημερινούς αγώνες της 12-ης ημέρας της Β' εθνικής σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Δόξα Βύρωνα - Παναιτωλικός 2-1 Λεβαδειακός - Παναργειακός 2-1 , Πύργος - Πανσερραϊκός 0-1. Ετσι τώρα, προηγούνται Λάρισα και Δόξα Βύρωνα με 21 βαθμούς,έναντι 20 του Εθνικού, του Παναιτωλικού και του Πανιωνίου, 19 της Νίκης Βόλου, των Τρικάλων και του Παναργειακού, 17 του Λεβαδειακού, 16 της Καλαμαριάς και του Πύργου, 15 της Δόξας Δράμας και του Ρεθύυμνου, 14 της Ελευσίνας, της Προοδευτικής και των Ιωαννίνων, 11 του Πανσερραϊκού και 9 της Νάουσας.

Για το πρωτάθλημα της Γ' εθνικής σημειώθηκαν σήμερα τα εξής αποτελέσματα:

ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ: Μαρκό - Ατρόμητος 1-0 , Ενωση Ρόδου - Κόρινθος 0-1 και Πάτρα - Βαρβασιακός 1-0. Στη βαθμολογία προηγείται ο Εθνικός Αστέρας με 24 βαθμούς, έναντι 23 της Καλλιθέας και 20 του Αιγάλεω.

ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ: Αρτα - Λύκοι 0-0 , Γιαννιτσά - Ποσειδών Μηχανιώνας 0-1 Ορέστης - Ηρακλής Πτολεμαϊδας 0-0 , Νιγρίτα - Κολινδρός 0-1 , Αετός Σκύδρας - Καρδίτσα 3-0 , Λαμία - Αλμωπός 3-0 και Πιερικός - Αμπελόκηποι 2-0. Στη βαθμολογία ποηγείται ο Τύρναβος με 24 βαθμούς, έναντι 22 του Αγροτικού Αστέρα, 21 της Ορεστιάδας και 20 της Καρδίτσας.

Οι χρυσοί Ολυμπιονίκες της Ατλάντα, Πύρρος Δήμας, Κάχι Καχιασβίλι, Νίκος Κακλαμανάκης και Γιάννης Μελισσανίδης, η ασημένια Ολυμπιονίκης τού ύψους, Νίκη Μπακογιάννη καί η ομάδα μπάσκετ τού Παναθηναϊκού, πρώτευσαν στο ετήσιο δημοψήφισμα των αθλητικών συντακτών, πού διοργάνωσε γιά 43η συνεχόμενη χρονιά ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου. Η Νίκη Μπακογιάννη, αναδείχθηκε καλύτερη ελληνίδα αθλήτρια τού 1996, με 1517 ψήφους, πού φτάνει το 98% καί δημιουργεί νέο ρεκόρ, ενώ δεύτερη αναδείχθηκε η Νίκη Ξάνθου με 956 ψήφους καί τρίτη η Ολγα Βασδέκη με 825 ψήφους. Ακόμη, η ομάδα μπάσκετ τού Παναθηναϊκού, που ως γνωστόν κατέκτησε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αναδείχθηκε ως η καλύτερη ομάδα της χρονιάς με 902 ψήφους.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο πιό τυχερός της σημερινής κλήρωσης γιά την προημιτελική φάση τού κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, αφού θα παίξει με την θεωρητικά πιό ασθενέστερη ομάδα,τον Ιάλυσο,πού αγωνίζεται στην τρίτη εθνική.Το πιό δύσκολο έργο θα έχει η ΑΕΚ πού κληρώθηκε με τον Πανηλειακό, ενώ ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα καί ο Ιωνικός την Παναχαϊκή. Αναλυτικά τα ζευγάρια πού βγήκαν από την κληρωτίδα είναι: Απόλλων- Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός-Ιάλυσος Ρόδου, ΑΕΚ-Πανηλειακός και Ιωνικός- Παναχαϊκή. Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 8 Ιανουαρίου καί οι επαναληπτικοί στις 29 του ίδιου μήνα.

Η Θεσσαλονίκη επιλέχθηκε καί μάλιστα ομόφωνα από τη διεθνή ομοσπονδία τού βόλεϊ, ως τόπος διεξαγωγής τού ``φάιναλ φορ`` τού κυπέλλου κυπελλούχων Ευρώπης, όπου ως γνωστόν μετέχουν ο κάτοχος τού τίτλου Ολυμπιακός καί ο Αρης. Οι αγώνες θα γίνουν 8-9 Μαρτίου καί την διοργάνωση θα αναλάβουν από κοινού η Ελληνική ομοσπονδία, η επιτροπή τού οργανισμού ``Θεσσαλονίκη - Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 1997`` και ο Αρης.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 248,04 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 411,66, λίρα Κύπρου προς 528,87, γαλλικό φράγκο προς 47,28, ελβετικό φράγκο προς 186,96, γερμανικό μάρκο προς 159,55,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,21, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 217,96 και την ECU προς 308,28 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Αρχικά αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σ'ολόκληρη σχεδόν τη χώρα εκτός από την κεντρική Ελλάδα όπου προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Από το απόγευμα στα δυτικά θα συννεφιάσει και προς το βράδυ θα βρέξει και σύντομα τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθούν ανατολικότερα. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ασθενείς και στ'ανατολικά βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 1 με 15 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 5 με 18 και στα νησιά του Αιγαίου 10 με 19 βαθμούς Κελσίου. Λίγες τοπικές νεφώσεις, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 8 με 17 και 4 με 14 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Monday, 16 December 1996 - 19:00:12 UTC