Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 96-12-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 20/12/1996 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Να παραμείνουν στα μπλόκα αποφάσισαν οι αγρότες της Θεσσαλίας. Ανέστειλαν τις κινητοποίησεις οι συνάδελφοί τους της Μακεδονίας και Θράκης. Στην ίδια κατεύθυνση και οι αγρότες της Πελοπονήσου.

Λύνουν τα πλοία, αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους οι ναυτικοί μετά τη θετική συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς.

Μέτρα για την προστασία των καταναλωτών από τους φουσκωμένους λογαριασμούς της ΕΥΔΑΠ εξήγγειλε η κυβέρνηση.

Νέο χαστούκι της Τανσού Τσιλέρ από τη Μόσχα. Δεν κατάφερε να αποτρέψει την πώληση οπλικών συστημάτων στην Κύπρο.

Την Κυριακή επί τάπητος στην Εκτελεστική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας οι διαδικασίες για τον τρόπο διεξαγωγής του συνεδρίου.

Δύο νεκροί και δύο τραυματίες σε σύγκρουση τρένου με ΙΧ αυτοκίνητο στην Πέλλα.

Στην Αίγυπτο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας για τετραήμερη επίσημη επίσκεψη.

Το χρίσμα των εφέδρων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων πήραν σήμερα οι Ολυμπιονίκες μας της Ατλάντα.

Αρση του τραπεζικού απορρήτου της Ελλης Στάη, ζητά η εξεταστική επιτροπή της βουλής.

Βελτίωση από τα δυτικά θα παρουσιάσει αύριο ο καιρός. Μέτριοι οι άνεμοι, το θερμόμετρο θα δείξει από 6 μέχρι 19 βαθμούς.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν ομόφωνα οι θεσσαλοί αγρότες,χωρίς μέχρι στιγμής να γίνει γνωστό, εάν θα επιτρέψουν τους εκδρομείς να περάσουν, ενόψει των Χριστουγέννων.Αντίθετα,οι αγρότες της Μακεδονίας και Θράκης αποφάσισαν την αναστολή των κινητοποιήσεών και ζήτησαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό.Ανάλογο κλίμα επικρατεί και στην Πελοπόννησο.Ηδη άνοιξε το μπλόκο στη σύραγγα Αρτεμισίου και την ίδια στάση αναμένεται να τηρήσουν οι αγρότες του Αιγίου.

Θετικές είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο των κινητοποιήσεων των ναυτικών, μετά τις θετικές απαντήσεις στα αιτηματά τους,που έλαβαν από τους υπουργούς κυρίους Σουμάκη και Δρυ.Η ομοσπονδία των ναυτικών αποφασίζει την αναστολή των κινητοποιήσεων.Σήμερα τα πλοία παρέμειναν δεμένα στα λιμάνια,ενώ δεν έλειψαν τα μικροεπεισόδια στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Τρία μέτρα για την προστασία των κατανωλών της ΕΥΔΑΠ,ανακοίνωσε ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Χρήστος Βερελής.Συγκεκριμένα, συγκροτούνται ολιγομελή συνεργεία της ΕΥΔΑΠ,για την αυθημερόν εξυπηρέτηση των καταναλωτών,ενώ θα περνούν από το μικροσκόπιο των υπολογιστών οι φουσκωμένοι λογαριασμοί και πριν την εκδοσή τους, θα ειδοποιείται ο καταναλωτής.

Στο Κάϊρο για τετραήμερη επίσημη επίσκεψη,βρίσκεται ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος,συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών, Θεόδωρο Πάγκαλο. Σε μήνυμά του, προς τους απόδημους, ενόψει των εορτών, τονίζει πως ο χρόνος που πέρασε αφήνει σε προβληματική εκκρεμότητα τα εθνικά μας θέματα, αν και κατεβλήθησαν ικανές προσπάθειες και σημειώθηκαν βήματα θετικής αντιμετώπισής τους. Ο κ.Στεφανόπουλος εξαίρει τη δραστηριοποίηση των αποδήμων για την προώθηση των εθνικών μας θεμάτων και συνιστά ομοψυχία, εγρήγορση και συνεργασία όλων για να δικαιωθούν οι προσδοκίες μας.

Με παταγώδη αποτυχία στέφθηκε η προσπάθεια της Τανσού Τσιλέρ να αποτρέψει την πώληση του πυραυλικού συστήματος S-300, από τη Ρωσία στην Κύπρο.Η ρωσική κυβέρνηση διέψευσε κατηγορηματικά τις δηλώσεις της κυρίας Τσιλέρ, ότι πήρε σχετική διαβεβαίωση από τον πρωθυπουργό της Ρωσίας, Βίκτορ Τσερνομίρντιν.

Συνεδριάζει την Κυριακή η Εκτελεστική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας για να συζητήσει τις προτάσεις σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής του συνεδρίου. Ο κ. Εβερτ φέρεται αποφασισμένος να τηρήσει σκληρή στάση απέναντι στους εσωκομματικούς του αντιπάλους,ενώ ο Γιώργος Σουφλιάς με επιστολή στα μέλη του Πολιτικού συμβουλίου, τους καλεί να αναλάβουν τις ευθύνες τους για αντιπροσωπευτικό συνέδριο.

Φρικτό θάνατο βρήκαν ο 48χρονος Χαράλαμπος Ερμίδης και η πεθερά του, Ελπίδα Αθανασάκη, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, παρασύρθηκε από αμαξοστοιχία του ΟΣΕ,στην περιοχή της Πέλλας.Σοβαρά τραυματίσθηκαν η συζυγός του Κωνσταντίνα και ο 14χρονος γιος του Αλέξανδρος.

Την άρση του τραπεζικού και φορολογικού απορρήτου της δημοσιογράφου Ελλης Στάη,ζητά η εξεταστική επιτροπή της Βουλής, που διερευνά την υπόθεση του καζίνο στο Φλοίσβο,μετά την αρνησή της να δώσει διευκρινίσεις για τα περιουσιακά της στοιχεία.

Το χρίσμα του έφεδρου αξιωματικού των τριών όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων, πήραν οι Ολυμπιανίκες μας της Ατλάντα, Νίκος Κακλαμανάκης, Ακάκιος Καχιασβίλι, Ιωάννης Μελισσανίδης,Νίκη Μπακογιάννη,Λεωνίδας Κόκκας,Βαλέριος Λεωνίδης και Πύρος Δήμας.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

O Εντουαρντ Ιορντανέσκου,γιός του Ρουμάνου ομοσπονδιακού προπονητή Ανχελ, είναι ο ξένος παίκτης που θα αντικαταστήσει τον Αργεντινό Χουάν-Χοσέ Μπορέλι στον Παναθηναϊκό,σύμφωνα με τηλεγράφημα τού Γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων. Η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές έκλεισε πρίν δύο περίπου μήνες, κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχαν ο Ανχελ Ιορντανέσκου με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιώργο Βαρδινογιάννη,ο οποίος είχε προτείνει παράλληλα στον Ρουμάνο προπονητή να αναλάβει την τεχνική ηγεσία των πρασίνων,αλλά ο Ιορντανέσκου προτίμησε να κρατήσει το πόστο του ομοσπονδιακού προπονητή. Οπως αναφέρεται στο τηλεγράφημα τού Γαλλικού Πρακτορείου, ο Εντουαρντ Ιορντανέσκου πρόκειται να υπογράψει σύντομα συμβόλαιο στον Παναθηναϊκό.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 250,29 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 417,73, λίρα Κύπρου προς 529,05, γαλλικό φράγκο προς 47,66, ελβετικό φράγκο προς 187,54, γερμανικό μάρκο προς 161,05,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,39, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 219,41 και την ECU προς 309,72 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Στο Αιγαίο θα περιορισθούν αύριο οι βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες, γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί, σταδιακά όμως από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 6 με 14 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 8 με 18 και στο Αιγαίο 13 με 19 βαθμούς Κελσίου. Αρχικά νεφώσεις με τοπική βροχή, αλλά γρήγορη βελτίωση, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 10 με 16 και 6 με 13 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Friday, 20 December 1996 - 18:00:16 UTC