Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 96-12-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 23/12/1996 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαδοχικές συναντήσεις του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ και με τους αγρότες Μακεδονίας - Θράκης.

Ενταση στα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας το συνέδριο της οποίας θα διεαχθεί στο διάστημα 28 Φεβρουαρίου εως 2 Μαρτίου.

Στη δημοσιότητα σήμερα το πόρισμα για τη σύγκρουση και βύθιση του ΚΩΣΤΑΚΟΣ.

Ανοιχτά απο τις 8.30 και για 12 ώρες σήμερα τα καταστήματα σε ολόκληρη τη χώρα.

Παραμένει στη πρώτη θέση ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα της Α εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου, με δεύτερο τον Παναθηναϊκό.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Διαδοχικές συναντήσεις θα εχει ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, με τα προεδρεία των αγροτικών οργανώσεων της ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ, στις 2.30 μετά το μεσημέρι αρχιζοντας τον διάλογο κυβέρνησης- αγροτών για την εξεύρεση λύσης στα διαρθρωτικά προβλήματα της γεωργίας και το απόγευμα στις 6 με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των αγροτών Μακεδονίας - Θράκης. Το μεσημέρι στις 12 θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο με θέμα το Συνήγορο του πολίτη, στο οποίο δεν αποκλείεται να εξεταστούν και θέματα, που αφορούν το αγροτικό.

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε ολο το εθνικό και περιφερειακό οδικό δίκτυο μετά την απόσυρση και των τελευταίων οδοφραγμάτων, όπως αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή των Θεσσαλών αγροτών, η οποία υπογράμμισε οτι οι αγρότες παραμένουν στις επάλξεις και αναστέλουν τις κινητοποιήσεις σε ένδειξη κατανόησης ενόψει των χριστουγέννων.

Το διάστημα μεταξύ 28 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου, θεωρείται ως η πιθανότερη ημερομηνία για τη διεξαγωγή του έκτακτου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας. Η Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που συνεδρίασε χθες συζήτησε τους όρους διεξαγωγής του συνεδρίου και απέρριψε τις δύο βασικές προτάσεις του Γιώργου Σουφλιά.Εντονη ήταν η αντίδραση του Γιώργου Σουφλιά, στις αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής για τους όρους διεξαγωγής του Συνεδρίου, ο οποίος επιμένει στην τήρηση των συμφωνηθέντων από τον κ. Εβερτ, διαφορετικά το κόμμα θα οδηγηθεί σε περιπέτειες.

Αναμένεται σήμερα να δοθεί στη δημοσιότητα απο την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας το πόρισμα για τη σύγκρουση και τη βύθιση της πυραυλακάτου ΚΩΣΤΑΚΟΣ στη περιοχή της Σάμου.

Ανοιχτά απο τις 8.30 το πρωί και για 12 ώρες θα είναι σήμερα τα καταστήματα, ενω αύριο, παραμονή Χριστουγέννων θα ανοίξουν στις 8.30 και θα κλείσουν στις 5 το απόγευμα.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η μεγάλη έκπληξη δεν σημειώθηκε στην 13-η ημέρα του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής κατηγορίας, η οποία θα ολοκληρωθεί με τον σημερινό αγώνα του Πανηλειακού με τον Απόλλωνα Αθηνών. Ετσι ο Ολυμπιακός παρέμεινε στην πρώτη θέση με 32 βαθμούς, αφού κέρδισε τον ΠΑΟΚ με 1-0, ακολουθούμενος με 29 βαθμούς από τον Παναθηναϊκό ο οποίος νίκησε το Σάββατο την Ξάνθη με 3-1, αλλά και τον ΟΦΗ όπου επικράτησε του Εδεσσαϊκού με 2-1. Η ΑΕΚ κρατάει πάντα την τέταρτη θέση, αφού επικράτησε με 3-1 της Βέροιας, ενώ θετικά αποτελέσματα απέσπασαν η Καλαμάτα στον Βύρωνα από τον Αθηναϊκό με 1-1 και ο Ηρακλής στην Πάτρα από την Παναχαϊκή με 0-0.

Στο μπάσκετ, ο Ολυμπιακός, σε αγώνα της 12-ης ημέρας για το πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας, νίκησε 64-56 τον Πειραϊκό, και τον έφερε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 23 βαθμούς, έναντι 22 της ΑΕΚ και 21 του Παναθηναϊκού και του Περιστερίου.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 250,29 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 417,73, λίρα Κύπρου προς 529,05, γαλλικό φράγκο προς 47,66, ελβετικό φράγκο προς 187,54, γερμανικό μάρκο προς 161,05,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,39, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 219,41 και την ECU προς 309,72 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις, με ασθενείς τοπικές βροχές, προβλέπει για σήμερα η Μετεωρολογική Υπηρεσία, σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί, στα δυτικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 6 με 16 βαθμούς στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 9 με 19 και στο Αιγαίο 13 με 20. Νεφώσεις, ασθενείς μεχρι μέτριους ανεμους και θερμοκρασία 11 με 18 θα εχει σήμερα η Αθήνα. Στην Θεσσαλονίκη υπάρχει πιθανότητα ασθενούς βροχής και το θερμομετρο στην πόλη θα δείξει απο 7 μεχρι 14 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Monday, 23 December 1996 - 7:01:19 UTC