Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 96-12-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 25/12/1996 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι Ειδήσεων
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις
  • [04] Τιμές συναλλάγματος
  • [05] Καιρός


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χριστούγεννα με βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα μετά το μεσημέρι, ενώ από αύριο θα πέσουν χιόνια στη βόρεια και την κεντρική Ελλάδα.

Ρεκόρ Γκίνες διεκδικεί το χριστουγεννιάτικο δένδρο του δήμου Κεραστινίου, που κορμός του είναι η υψικάμινος της ΔΕΗ, ύψους 152 μέτρων.

Ανήλικοι στην πλειοψηφία τους οι ληστές μικρών παιδιών που έλεγαν τα κάλαντα.

Κατάθεση πρότασης μομφής κατά του Μιλτιάδη 'Εβερτ στην Κοινοβουλευτική Ομάδα υπονοεί σε συνέντευξή της η Ντόρα Μπακογιάννη.

Νέες παραβιάσεις τουρκικών αεροσκαφών πάνω από την Κύπρο

Στην ``Εργομηχανική ΑΤΕ`` τα έργα υδροδότησης της Θεσσαλονίκης αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Με βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστεί μετά το μεσημέρι η μέρα των Χριστουγέννων, σε όλη τη χώρα. Ενδεχομένως να δημιουργηθούν προβλήματα στους εκδρομείς αν και η έξοδος ήταν πολύ μικρότερη από την περσινή.

Μέχρι και αύριο θα προσφέρεται γεύμα στους άστεγους και ανήμπορους της Αθήνας, του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και το υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας.

Την είσοδό του στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες διεκδικεί από χθες το χριστουγεννιάτικο δένδρο του δήμου Κερατσινίου, ύψους 152 μέτρων. Το δένδρο έχει ως κορμό την υψικάμινο της ΔΕΗ στην περιοχή.

Συνελήφθησαν αργά χθες το απόγευμα από την αστυνομία τέσσερις ανήλικοι κι ένας 18χρονος που φέρονται να λήστεψαν μικρά παιδιά που έψαλλαν τα Κάλαντα στο Παγκράτι και στην Πεύκη Αττικής.

Σε χθεσινή συνέντευξή της, η Ντόρα Μπακογιάννη αφήνει να εννοηθεί οτι ίσως να υπάρξει και πρόταση μομφής κατά του προέδρου του κόμματος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Κύκλοι της Ρηγίλλης χαρακτήρισαν την κριτική που ασκείται ως ευθεία σύγκρουση των ``τριών`` με τη ΝΔ και τη νομιμότητα του κόμματος.

Με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα της Ξάνθης, ο πρόεδρος της κοινότητας Κιμμεριών, Χουσεϊν Παντάκ, επειδή παρότρυνε συγχωριανούς του να συνεχίσουν τις εργασίες, για την ανέγερση τεμένους, χωρίς οικοδομική άδεια.

Τουλάχιστον τέσσερις παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη σημειώθηκαν χθες στον εναέριο χώρο της Κύπρου στην περιοχή του Αποστόλου Ανδρέα.

Εγκρίθηκε η συμφωνία για τη χρηματοδότηση της τηλεπικοινωνιακής καλωδιακής ζευξης Ελλάδος-Γιουκοσλαβίας, στη γραμμή Κέρκυρα-Μπαρ- Βελιγράδι.

Την πεποίθησή του ότι ``ο νόμος και το δίκαιο`` είναι στην πλευρά της ΠΓΔΜ, αναφορικα με τη διαφορά με την Ελλάδα γύρω από το όνομα, εξέφρασε χθες ο Κίρο Γκλιγκόροφ.

Το Συμβούλιο Επικρατείας έκρινε ότι επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος, επιβάλλουν την ανάθεση των έργων υδροδότησης της Θεσσαλονίκης στην εταιρία ``Εργομηχανική ΑΤΕ``.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα του διεθνούς ``τουρνουά Χριστουγέννων`` το οποίο διοργανώνει η Ρεάλ Μαδρίτης στην ισπανική πρωτεύουσα, νίκησε 85-62 την ιταλική Σκαβολίνι Πέζαρο.

Οριστικά παρελθόν θα πρέπει να θεωρείται για τον Ολυμπιακό, ο Αμερικανός μπασκετμπολίστας, Ουίλι Αντερσον, ο οποίος δεν τα ``βρήκε`` με τον προπονητή του, Ντούσαν Ιβκοβιτς κατά την συνάντηση που είχαν στη Μαδρίτη.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι:
         δολλάριο ΗΠΑ προς 250,47 δραχμές,
         λίρα Αγγλίας προς 420,48
          λίρα Κύπρου προς 532,00
       γαλλικό φράγκο προς  47,75
      ελβετικό φράγκο προς 189,97
      γερμανικό μάρκο προς 161,11
 100 ιταλικές λιρέτες προς  16,41
    100 γιέν Ιαπωνίας προς 219,23 κ,
          η ΕΛΜ (ECU) προς 310,02 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Οι ισχυροί νοτιάδες, οι τοπικές βροχές και οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα. Από το μεσημέρι στα δυτικά θα ενταθούν οι βροχές και θα εκδηλωθούν καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι έντονες. Τα φαινόμενα αυτά σταδιακά θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από 6 έως 14 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 17 και στα νησιά του Αιγαίου από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Βροχερό καιρό, νοτιάδες και θερμοκρασία 11 με 17 και 7 με 14 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν σήμερα Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Wednesday, 25 December 1996 - 16:42:42 UTC