Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 96-12-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 28/12/1996 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι Ειδήσεων
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις
  • [04] Τιμές συναλλάγματος
  • [05] Καιρός


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία η οποία πλήττει σχεδόν όλη τη χώρα.Υφεση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα.

Ασυνείδητος οδηγός παρέσυρε και εγκατέλειψε ηλικιωμένο άνδρα στο Μενίδι.Βρέθηκε ο ασυνείδητος οδηγός που παρέσυρε 35χρονο στην Γλυφάδα.

Στη Βοσνία μεταβαίνει αύριο ο Ακης Τσοχατζόπουλος,όπου θα επισκεφθεί τους Ελληνες στρατιώτες που μετέχει στην ειρηνευτική δύναμη του ΝΑΤΟ.

Στις 5 το απόγευμα θα κλείσουν σήμερα τα εμπορικά και τα κρεοπωλεία. Τα σούπερ μάρκετ θα κλείσουν στις 8.30.

Για δεύτερο ξένο παίχτη στο μπάσκετ ψάχνουν Ολυμπιακός και Παναθηναικός μετά την απομάκρυνση του Γουίλι Αντερσον και του Αντονι Εϊβεν αντίστοιχα.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία, η οποία πλήττει σχεδόν όλη τη χώρα.Λόγω των χιονοπτώσεων, διεξάγεται με δυσκολία η συγκοινωνία σε πολλά σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου στη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ηπειρο, τη Θεσσαλία, την ορεινή Στερεά και την ορεινή Πελοπόννησο Τα αυτοκίνητα κινούνται μονο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο και φθάνουν τα 10 μποφόρ, παραμένουν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας.Υφεση των καιρικών φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα.

Ασυνείδητος οδηγός παρέσυρε και εγκατέλειψε αβοήθητο χθες το βράδυ ηλικιωμένο άνδρα στο Μενίδι, στην Αθήνα. Νεκρός είναι ένας 65χρονος Κινέζος. Στο μεταξύ βρέθηκε ο οδηγός που παρέσυρε και εγκατέλειψε την ημέρα των Χριστουγέννων στην Γλυφάδα, έναν άνδρα ηλικίας 35 περίπου ετών. Πρόκειται για τον Ηλία Σουλτανά, 26 ετών, οδηγό της εταιρίας EXPRESS SERVICE.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, θα μεταβεί αύριο στη Βοσνία όπου θα επισκεφθεί την ελληνική δύναμη με την ευκαιρία των γιορτών και θα συναντηθεί με αξιωματικούς και στρατιώτες που μετέχουν στην ειρηνευτική δύναμη του ΝΑΤΟ. Τη Δευτέρα ο κ.Τσοχατζόπουλος θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

Στις 5 το απόγευμα θα κλείσουν σήμερα τα εμπορικά καταστήματα και τα κρεοπωλεία, ενώ τα πολυκαταστήματα στις 5.30 και τα σούπερ μάρκετ, θα κλείσουν στις 8.30 .

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χωρίς δεύτερο ξένο έμεινε ο Ολυμπιακός , αφού μετά την σύμφωνη γνώμη του προπονητή, Ντούσαν Ιβκοβιτς η συνεργασία ανάμεσα στο ``ερυθρόλευκο`` ΤΑΚ και τον Γουίλι Αντερσον, λύθηκε ``κοινή συναινέσει``. Παρελθόν αποτελεί και για τον Παναθηναϊκό, ο Αμερικανός μπασκετμπολίστας Αντονι Εϊβεντ, ο οποίος ήρθε σε σύγκρουση με τον τεχνικό, Μπόζινταρ Μάλκοβιτς, σχετικά με την αγωνιστική προσφορά του στην ομάδα.Στο μεταξύ οι Αμερικανοί μπασκετμπολίστες Τίμοθι Κέμπτον και Γουόλτερ Μπέρι, φέρονται ως οι επικρατέστεροι γιά να αντικαταστήσουν τον συμπατριώτη τους, Αντονι Εϊβεντ.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 249,99 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 421,35, λίρα Κύπρου προς 532,11, γαλλικό φράγκο προς 47,74, ελβετικό φράγκο προς 185,80, γερμανικό μάρκο προς 160,81,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,37, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 217,68 και την ECU προς 310,19 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Θα συνεχιστεί και σήμερα η κακοκαιρία σε όλη τη χώρα. Στις ορεινές περιοχές στα ηπειρωτικά και στα πεδινά της κεντρικής Ελλάδας, θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις ενώ βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Από το απόγευμα, τα καιρικά φαινόμενα θα εξασθενήσουν και αργά τη νύχτα ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι πολύ ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ θυελλώδεις. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από μείον 8 εως 3 βαθμούς, στα δυτικά από μείον 3 εως 10 και στην υπόλοιπη χώρα από μηδέν εως 9 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική, θα πέσουν χιόνια στα ορεινά και πιθανόν στα βόρεια προάστεια. Οι άνεμοι θα πνέουν πολύ ισχυροί εως θυελλώδεις. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 2 εως 6 βαθμούς Κελσίου αλλά στα βόρεια προάστεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Στη Θεσσαλονίκη, θα χιονίσει στα γύρω ορεινά,οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί, ενώ η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από μείον 2 έως 2 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Saturday, 28 December 1996 - 8:00:18 UTC