Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 96-12-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 30/12/1996 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι Ειδήσεων
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις
  • [04] Τιμές συναλλάγματος
  • [05] Καιρός


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εννέα πτώματα ανασύρθηκαν απο το ναυάγιο του ``Δυστός`` απο τα οποία αναγνωρίστηκαν τα επτά και αγνοούνται ακόμη 11 άτομα.

Για ολιγορία κατηγόρησε αρμόδιους του Θαλάμου Επιχειρήσεων ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας.

Βροχές και χιόνια θα σημειωθούν στα ορεινά διαμερίσματα, ενω στις θάλασσες θα πνέουν ισχυροί εως και θυελλώδεις άνεμοι.

Δεκατρείς νεκροί σε τροχαία σε όλη τη χώρα.

Ζημιές απο εκρήξεις με γκαζάκια σε δυο τράπεζες στα Εξάρχεια.

Η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού νίκησε με 72-58 τον ΠΑΟΚ.

Με σκορ 7-0 νίκησε η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των νέων την αντίστοιχη της Κύπρου.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνολικά 9 πτώματα έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής απο τους εσωτερικούς χώρους του πλοίου ``ΔΥΣΤΟΣ``, το οποίο βρίσκεται αναποδογυρισμένο και ``καθισμένο`` στα αβαθή των ακτών της Κύμης. Εκπρόσωποι της πλοιοκτήτριας έχουν αναγνωρίσει τα επτά, που είναι οι: Στάθης Βογιατζής, 31 χρόνων, ανθυποπλοίαρχος, Γιάννης Τσάλος, 28 χρόνων, ραδιοτηλεγραφητής, Αναστάσιος Χατζημιχάλογλου, 49 χρόνων, Β' μηχανικός, Γεώργιος Ραχιώτης, 46 χρόνων ηλεκτρολόγος, Γιώργος Μαστοράκης, 51 χρόνων μάγειρας, Ιωάννα Βάλβη και Δήμητρα Χατχημιχάλογλου, σύζυγοι του Α' μηχανικού και του Β' μηχανικού.

Αργά χθες το βράδυ, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Σταύρος Σουμάκης, διέταξε Ενορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος του αξιωματικού βάρδιας του Θαλάμου Επιχειρήσεων αντιπλοίαρχου, Αντώνη Σάρδη και του ανθυποπλοίαρχου, Νίκου Σπανού, οι οποίοι σύμφωνα με τον υπουργό ενημέρωσαν αρκετά καθυστερημένα τόσο τον ίδιο όσο και την στρατιωτική ηγεσία.

Βροχοπτώσεις και χιόνια στα βόρεια ορεινά διαμερίσματα της χώρας προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ενω στα πελάγη θα πνέουν άνεμοι απο νότιες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι θυελλώδεις. Από τις χθεσινές χιονοπτώσεις είχαν διακοπεί οι συγκοινωνίες με 11 χωριά του νομού Αχαίας, 11 χωριά της Εύβοιας και 7 χωριά του νομού Φθιώτιδας.

Βαρύς ήταν ο φόρος αίματος στην άσφαλτο, καθώς απο το απόγευμα της Παρασκευής μέχρι χθες βράδυ σκοτώθηκαν 13 άτομα και τραυματίστηκαν 125 σε 85 τροχαία ατυχήματα σε όλη τη χώρα.

Εκρήξεις απο γκαζάκια σημειώθηκαν στη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα στις εισόδους των υποκαταστημάτων των τραπεζών Εθνικής και Εμπορικής στα Εξάρχεια προκαλώντας ζημιές χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα, ενω καμία οργάνωση δεν εχει αναλάβει την ευθύνη.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ολυμπιακός σε αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 13-η ημέρα του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας των ανδρών, που έγινε στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, νίκησε τον ΠΑΟΚ με 72-58 και παρέμεινε μόνος πρώτος στην βαθμολογία με 25 βαθμούς, ενώ ακολουθούν η ΑΕΚ με 24 και ο Παναθηναϊκός με 23.

Με νίκη ξεκίνησε η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των Νέων, στο διεθνές τουρνουά Χριστουγέννων, που διεξάγεται κάθε χρόνο στο Ισραήλ, αφού σε αγώνα γιά την πρεμιέρα της διοργάνωσης, νίκησε την αντίστοιχη της Κύπρου με 7-0. Σήμερα η εθνική μας θα αντιμετωπίσει το Ισραήλ και αύριο θα παίξει με την Ουγγαρία.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 249,99 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 421,35, λίρα Κύπρου προς 532,11, γαλλικό φράγκο προς 47,74, ελβετικό φράγκο προς 185,80, γερμανικό μάρκο προς 160,81,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,37, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 217,68 και την ECU προς 310,19 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Οι νότιοι άνεμοι και η άνοδος της θερμοκρασίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του σημερινού καιρού, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Στη Δυτική Ελλάδα προβλέπεται συννεφιά με τοπικές βροχές κατά περιόδους, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τα φαινόμενα αυτά αναμένεται να εξασθενήσουν και ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση κυρίως στα κεντρικά και νότια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 2 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Για την Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές αλλά βαθμιαία ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, οι άνεμοι θα είναι μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές κατά τη διάρκεια της ημέρας όμως ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Monday, 30 December 1996 - 8:00:09 UTC