Browse through our Interesting Nodes on Policy & Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-01-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,04/01/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νέα ληστεία της συμμορίας που χτυπά μονοκατοικίες, σημειώθηκε τα μεσάνυχτα στο Λόφο Παλλήνης.

Φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα σε κτίριο επεξεργασίας χάρτου που βρίσκεται στο 13ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας.

Σε προγραμματισμένη λαπαροσκοπική επέμβαση αφαίρεσης πέτρας από τη χολή υπoβάλλεται σήμερα ο πρωθυπουργός.

Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση Εβερτ για κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Κεντρικής Επιτροπή της ΝΔ.

Συνεχίζει σήμερα τη συμπληρωματική του κατάθεση ο διασωθείς δόκιμος πλοίαρχος,Χρήστος Αναγνώστου.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Νέα θρασύτατη ληστεία της συμμορίας που χτυπά μονοκατοικίες. Ειδικότερα, τέσσερα άτομα μπήκαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα στο σπίτι του Ζαχαρία Ζαχαρόπουλου στο Λόφο Παλλήνης, στην Αττική και αφού δε βρήκαν μετρητά έδεσαν τον ιδιοκτήτη, ενώ οδήγησαν την κόρη του στο πλησιέστερο κατάστημα της Εθνικής όπου έκανε για λογαριασμό τους ανάληψη ύψους 200.000 δρχ από το ταμειακό μηχάνημα. Στη συνέχεια τη μετέφεραν στο σπίτι της κι εξαφανίσθηκαν. Σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για την ίδια σπείρα που λήστεψε προχθές μια Γερμανίδα στη Ραφήνα, ενώ έχει διαπράξει τους τελευταίους μήνες άλλες 4 ληστείες στην Αθήνα.

Φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα σε κτίριο που βρίσκεται στο 13ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος της Μεταμόρφωσης. Στο κτίριο στεγάζεται εταιρία επεξεργασίας χαρτιού και λόγω των εύφλεκτων υλικών επεκτάθηκε γρήγορα και στους άλλους ορόφους του κτιρίου όπου στεγάζεται κέντρο επίπλου. Στις προσπάθειες κατάσβεσης μετέχουν 75 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 20 οχήματα.

Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης,εισήχθη στις 8 το πρωί στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε προγραμματισμένη λαπαροσκοπική επέμβαση αφαίρεσης πέτρας από τη χολή. Προσερχόμενος ο κ.Σημίτης δήλωσε ότι πρόκειται για μια συνηθισμένη επέμβαση η οποία είχε προγραμματισθεί από καιρό. Τόνισε ότι όλα θα πάνε καλά γιατί, όπως είπε, έχουμε καλούς γιατρούς και νοσοκομεία. Από το νοσοκομείο ο κ.Σημίτης αναμένεται να εξέλθει αύριο το απόγευμα και θα συνεχίσει να ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του.

Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδη Εβερτ, να ορίσει την κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Κεντρικής Επιτροπή του κόμματος για την ερχόμενη Πέμπτη, όπου θα εξετασθεί η πορεία προς το συνέδριο. Ο Γιώργος Σουφλιάς τονίζει ότι επί δύο μήνες δεν έχει οριστεί η ημερομηνία της κοινής σύγκλησης των οργάνων αυτών, στην οποία ο κ.Εβερτ είχε δεσμευθεί ότι θα συζητηθούν τα αίτια της ήττας. Προσθέτει δε ότι με δική του ευθύνη έχει παρέλθει άπρακτο ένα τρίμηνο χωρίς να ληφθούν οι αναγκαίες πολιτικές αποφάσεις για το συνέδριο. Η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε ότι δεν είναι δικαίωμα κανενός να νοθεύσει το συνέδριο, ούτε να περιορίσει τη Νέα Δημοκρατία στο ρόλο της αντιπολίτευσης εξυπηρετώντας απλώς προσωπικές επιδιώξεις. Το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας απαντώντας στον κ.Σουφλιά αναφέρει ότι πρόθεση του κ.Εβερτ στη κοινή αυτή συνεδρίαση είναι να ληφθεί οριστική απόφαση για τους όρους διεξαγωγής του συνεδρίου. Τέλος, κύκλοι προσκείμενοι στη Ρηγίλλης σχολιάζοντας τη δήλωση της κυρίας Μπακογιάννη ανέφεραν ότι επιχειρεί να τορπιλλίσει εκ των προτέρων την ομαλή διαδικασία προς το συνέδριο.

Θα συνεχίσει και σήμερα τη συμπληρωματική του κατάθεση στο Λιμεναρχείο Κύμης ο μοναδικός διασωθείς του φορτηγού ΔΥΣΤΟΣ, δόκιμος πλοίαρχος, Χρήστος Αναγνώστου. Σήμερα επίσης αναμένονται στην Κύμη τέσσερις πραγματογνώμονες, οι οποίοι θα συλλέξουν στοιχεία προκειμένου να συντάξουν το τελικό πόρισμα για τα αίτια του πολύνεκρου ναυαγίου. Τέλος, συνεχίζονται οι έρευνες των βατραχανθρώπων για τον εντοπισμό και την ανεύρεση των άλλων τριών ναυτικών.

Αβλαβή και σύμφωνη με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κώστας Μπίκας, τη διέλευση από διεθνή ύδατα, καθώς και από ελληνικά χωρικά ύδατα στο Αιγαίο τουρκικού υποβρυχίου στις 28 Δεκεμβρίου. Η διέλευση του υποβρυχίου, πρόσθεσε ο κ.Μπίκας, είχε γνωστοποιηθεί εγγράφως από την Τουρκία.

Προθεσμία για να απολογηθούν εκ νέου την ερχόμενη Τρίτη ζήτησαν και πήραν ο απότακτος αστυνομικός Δημήτρης Γεωργακόπουλος και οι Οδυσσέας Κοκκινάκης, Παναγιώτης Κωστανάρας, οι οποίοι συνελήφθησαν στο ρέιβ πάρτι στην Αθήνα, όπου γινόταν χρήση ναρκωτικών ουσιών. Οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι μετά την απολογία τους αφέθηκαν ελεύθεροι. είχε παραλάβει ελικόπτερο από τη Νίσυρο.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετά τους Σιδηρόπουλο, Πίρβου, Παλατσίδη και Φρατζέσκο, ο ΠΑΟΚ απέκτησε και τον διεθνή ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, Σπύρο Μαραγκό, με τον οποίο συμφώνησε για συμβόλαιο συνεργασίας δύο χρόνων, έναντι 80 εκατομμυρίων δραχμών. Ο παίκτης αναμένεται το προσεχές 48ωρο στη στη Θεσσαλονίκη και αμέσως θα υποβληθεί σε ιατρικό έλεγχο, ενώ το μεσημέρι θα προπονηθεί με την υπόλοιπη ομάδα στην Τούμπα.

Χωρίς τον Νουόσου θα αγωνιστεί σήμερα η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού στην Πάτρα κόντρα στον τοπικό Απόλλωνα, για την 14η ημέρα του πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής κατηγορίας. Ο Νιγηριανός παίκτης, προπονήθηκε το πρωί κανονικά μαζί με την υπόλοιπη ομάδα, αλλά δεν ακολούθησε την ``πράσινη`` αποστολή για την αχαϊκή πρωτεύουσα, αφού ακόμη δεν έχει εγκριθεί από την ΕΣΑΚ η συμμετοχή του στο ελληνικό πρωτάθλημα, κάτι που εκτός απροόπτου θα γίνει την Τρίτη.

Σε ``ναυάγιο`` οδηγείται σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η μεταγραφή του Νιγηριανού επιθετικού, Τόμας Μπαμπαντούε στον Αθηναϊκό. Κι' αυτό γιατί ο προπονητής των ``λόρδων``, Γιάννης Παθιακάκης εκτιμά ότι ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής, δεν είναι σε θέση να βοηθήσει την ομάδα, τόσο λόγω της ηλικίας του, όσο και λόγω της μικρής πείρας που διαθέτει. Ο Ολυμπιακός πάντως βρίσκεται σε αναζήτηση ελληνικού συλλόγου, προκειμένου να δώσει ``δανεικό`` τον παίκτη.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 248,46 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 421,09, λίρα Κύπρου προς 531,60, γαλλικό φράγκο προς 47,47, ελβετικό φράγκο προς 184,01, γερμανικό μάρκο προς 160,29, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,30, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 214,44 και την ECU προς 309,67 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές θα έχει σήμερα η δυτική Ελλάδα, η Μακεδονία, η Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με λίγη συννεφιά. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι, μέτριοι μέχρι ισχυροί και πρόσκαιρα στα πελάγη πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και στα βόρεια θα κυμανθεί 2 με 14 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 7 με 19 και στο Αιγαίο 11 με 22. Νεφώσεις, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 10 με 19 θα έχει σήμερα η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη ενδέχεται να σημειωθεί ασθενής βροχή, θα υπάρξουν τοπικές ομίχλες και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 μέχρι 13 βαθμούς.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Saturday, 4 January 1997 - 15:25:24 UTC