Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-01-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 12/01/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αγνοεί τις προειδοποιήσεις Ουάσιγκτον και Μόσχας η Τανσού Τσιλέρ και μεταβαίνει αύριο στα κατεχόμενα.

Νέα σύσκεψη αύριο υπό τον Κώστα Σημίτη για τα εθνικά θέματα, με τη συμμετοχή και του Ακη Τσοχατζόπουλου.

Κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων από αύριο.

Στο Βελιγράδι σήμερα ο Θεόδωρος Πάγκαλος, σε ρόλο πυροσβέστη στην κρίση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Ικανοποιημένοι Γιώργος Σουφλιάς και Κωνσταντίνος Μητσοτάκης για την αποδοχή της πρότασης από το Γεώργιο Ράλλη.

Σήμερα τα ντέρμπι ΑΕΚ - Ολυμπιακού, στη Νέα Φιλαδέλφεια και Αρη - Ηρακλή, στη συμπρωτεύουσα, για το πρωτάθλημα της Α` Εθνικής στο παδόσφαιρο.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Παρά τις προειδοποιήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας, η Αγκυρα συνεχίζει την προκλητική της πολιτική σε βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου, με πολεμοχαρείς δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων για επέμβαση στη Μεγαλόνησο. Η Τανσού Τσιλέρ, η οποία πήρε την σκυτάλη των δηλώσεων, επισκέπτεται αύριο τα κατεχόμενα, μαζί με τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η ένταση που έχει προκληθεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το τελευταίο διάστημα, θα συζητηθούν στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιείται αύριο υπό τον Πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή της ηγεσίας των υπουργείων Εξωτερικών και Εθνικής Αμυνας. Στη σύσκεψη θα εξετασθούν επίσης οι θέσεις που θα αναπτύξει η ελληνική πλευρά, στον αμερικανό αξιωματούχο Κέρι Κάβανο, που αναμένεται αύριο στην Αθήνα.

Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων αρχίζει από αύριο, με αφορμή την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Την αρχή θα κάνουν οι ναυτικοί, που πραγματοποιούν 48ωρη απεργία, Δευτέρα και Τρίτη. Παράλληλα συνεχίζεται η απεργία των εκτάκτων υπαλλήλων καθαριότητας των δήμων, με αποτέλεσμα, ειδικά στην Αθήνα να έχει δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα με τα σκουπίδια. Αύριο θα αποφασίσει το γενικό συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, την κήρυξη 48ωρης απεργίας, εντός του μηνός, για το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.

Στο Βελιγράδι μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Σερβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς αλλά και με αξιωματούχους της σερβικής αντιπολίτευσης.

Ικανοποιημένες δείχνουν όλες οι πλευρές στη Νέα Δημοκρατία για την απόφαση του Γεωργίου Ράλλη να αποδεχθεί την πρόταση να αναλάβει πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου. Την Τρίτη θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας για να συζητηθούν διαδικαστικά θέματα.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ισόπαλος με 1-1 έληξε στην Ξάνθη ο αγώνας του ΠΑΟΚ με την τοπική ομάδα, για την 15η ημέρα του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής κατηγορίας. Σήμερα δεσπόζουν τα ντέρμπι ΑΕΚ - Ολυμπιακού, στη Νέα Φιλαδέλφεια και στη συμπρωτεύουσα Αρη - Ηρακλή. Δύσκολο παιχνίδι δίνει ο Παναθηναϊκός στην Καστοριά με την τοπική ομάδα, ενώ ο ΟΦΗ αγωνίζεται στη Νεάπολη με τον Ιωνικό. Στον Πύργο, ο Πανηλειακός φιλοξενεί τον Αθηναϊκό, στην Πάτρα η Παναχαϊκή υποδέχεται τον Απόλλωνα Αθηνών και τέλος ο Εδεσσαϊκός υποδέχεται την Καλαμάτα και η Καβάλα την Βέροια.

Η δεύτερη ήττα του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα και οι άνετες νίκες της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού χαρακτήρισαν την 15-η ημέρα της Α1 Εθνικής κατηγορίας ανδρών του μπάσκετ. Στα υπόλοιπα παιχνίδια, ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 84-73 τον ΒΑΟ, ο Πειραϊκός επικράτησε με 78-66 του Σπόρτινγκ και στο ντέρμπι της συμπρωτεύουσας, ο Αρης επεβλήθη με 72-62 του Ηρακλή. Σήμερα ο Πανιώνιος υποδέχεται τον Απόλλωνα Πατρών.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 248,89 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 419,53, λίρα Κύπρου προς 526,64, γαλλικό φράγκο προς 46,79, ελβετικό φράγκο προς 181,52, γερμανικό μάρκο προς 157,82,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,17, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 215,55 και την ECU προς 306,79 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σήμερα σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα.Χιόνια θα πέσουν, στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και βόρεια, βορειοανατολικοί πολύ ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί στα βόρεια 4 με 10 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 10 με 15 και στο Αιγαίο 12 με 17 βαθμούς Κελσίου. Βροχές, καταιγίδες, κατά τόπους έντονες, ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 12 με 15 βαθμούς θα έχει η Αθηνα. Στη Θεσσαλονίκη θα χιονίσει στα γύρω ορεινά και το θερμόμετρο θα δείξει στην πόλη 8 με 11 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Sunday, 12 January 1997 - 9:00:29 UTC